Kolety schabowe faszerowaneYoutube / Weronika Domogród / kadr z filmu

Hitowe odkrycie, kotlety schabowe z niebywałą niespodzianką. Lepszych nie jadłeś

Kolety schabowe w wydaniu, które zaskoczy wszystkich domowników. Niespodzianka, którą kryją w swoim wnętrzu oczaruje wszystkich. Przepis jest banalnie prosty, a efekt godny najlepsze restauracji.

Kolety schabowe cieszą się w polskich domach niesłabnąca popularnością. Ten obiadowy klasyk ma w naszym kraju miliony fanów, którzy każdego tygodnia spożywają je nawet kilkukrotnie. Porządny kawałek mięsa w panierce smakuje wszystkim, a z dodatkiem świeżej surówki i ziemniaczków oczarowuje nasze podniebienie. Każdy z nas posiada własną recepturę, która wychodzi za każdym razem. Przepis na kotlety schabowe z niespodzianka stanie się hitem rodzinnych spotkań, a jego przygotowanie to sama radość,

Sandra kupiła pierogi w Biedronce i zagotowała się z wściekłości. Fatalnymi szczegółami podzieliła się z internautamiSandra kupiła pierogi w Biedronce i zagotowała się z wściekłości. Fatalnymi szczegółami podzieliła się z internautamiCzytaj dalej

Kotlety schabowe w niecodziennym wydaniu

Ciężko wyobrazić sobie polską kuchnie bez kotletów schabowych. Niedzielny obiad kojarzy nam się z rosołem, ziemniaczkami i wielkim jak talerz koletem. Jeśli smak klasycznych schabowych wam spowszedniał, przedstawiamy ratunek. Faszerowane kolety są wyśmienite, łatwe nawet dla niedoświadczonego kucharza i pięknie prezentują się na stole. Danie obowiązkowe na najbliższy obiad, gwarantujemy, że znikną z półmisków szybciej niż się na nich pojawiły.

Potrzebujesz:

  • plastry schabu bez kości - około 6 sztuk
  • 6 plasterków sera żółtego
  • 400 gram pieczarek
  • jajko
  • bułka tarta
  • olej
  • sól, pieprz
  • zioła prowansalskie

Dzisiaj grzeje:

  1. Kozidrak przebiła wszystkich luksusową willą. Równie gigantycznej kuchni nie widzieliśmy nigdy
  2. Grzybiarze, uważajcie na dotkliwe mandaty. W lesie także grozi kara, mowa o nawet 5 tys. zł

Plastry schabu kładziemy pomiędzy folię kuchenną i rozbijemy bardzo cienko. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki, następnie podsmażamy na oleju, aż zmiękną i wypuszczą z siebie całą wodę. Pod koniec smażenia doprawiamy je solą i pieprzem. Kolety rozkładamy na płasko, nakładamy farsz z pieczarek i plasterek sera. Zawijamy w ciasny rulon - możemy pomóc sobie wykałaczkami. Kolety z farszem panierujemy w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy kotlety. Smażymy z oby stron aż będą pięknie złociste. Zamiast rulonu, możemy ze schabu zrobić zrobić sakiewki - będą bardziej wygodne do jedzenia. Sposób wykonania oraz smażenia został pokazany na kanale Weronika Domogród na platformie Youtube.

Najlepsze newsy:

  1. W tłumie gości na ślubie Jacka Kurskiego niewielu zauważyło ważnego gościa. Nie tylko Danuta Holecka świętowała z b. prezesem TVP
  2. Uciekali przed tragedią. Liczyła się każda sekunda. Mieszkańcy południa Polski nie mieli szans
  3. Weszła do Biedronki z maseczką na twarzy i bez skrupułów zrobiła karygodną rzecz. Wszystko się nagrało, policja prosi o pomoc
  4. Idealnie chrupkie ogórki kwaszone. Wszystko przez 1 składnik
  5. Z łatwością uprawia nieziemskie borowiki na balkonie i w ogródku. Dzięki banalnej miksturze z miliardami zarodników grzybów
  6. Agnieszka Radwańska już urodziła? Gwiazda tenisa opublikowała nowe zdjęcie (FOTO)

Źródło: Smaker

Następny artykuł