Kolet schabowyWikipedia / licencja: CC 0

1 gęsty, kultowy dodatek pod panierką nadaje kotletom schabowym głębię intensywnego smaku. Rewolucyjny przepis

Kolety schabowe w rewolucyjnym wydaniu skradną serca domowników. Cały sekret sukcesu tego dania tkwi w wyjątkowym dodatku, który nie każdemu kojarzy się w kotletami. Koniecznie wypróbujcie to niebanalne połączenie, gwarantujemy, że będzie częściej lądować na waszych talerzach.

Kotlety schabowe z ukrytym składnikiem robią prawdziwą furorę na polskich stołach. Danie jest wybitnie proste i nie potrzebujemy wielkich umiejętności, aby kotlety brylowały podczas rodzinnego obiadu. Rewolucyjne podejście do klasyki sprawia, że smak jest o niebo lepszy. Kotlety z tego przepisu są niesamowicie soczyste, a jedzenie ich to czysta przyjemność. Nawet najbardziej kultowe danie, można ulepszyć i to właśnie zrobiliśmy.

Steczkowska jest załamana, żali się. Wydała oszczędności, nie stać jej na remont kuchniSteczkowska jest załamana, żali się. Wydała oszczędności, nie stać jej na remont kuchniCzytaj dalej

Kotlety schabowe z niecodziennym dodatkiem

Żaden niedzielny obiad nie może się obyć bez pysznych koletów schabowych. Wraz z ziemniakami i mizerią stanowią sztandarową kompozycję w kuchni polskiej. Same kotlety niesamowicie zyskają na smaku, jeśli w ich wnętrzu ukryjemy gęsty sos. Nasze kotlety schabowe zyskały międzynarodową sławę nie bez powodu, a teraz nadszedł czas, by nieco je ulepszyć. Przygotowanie nie jest bardziej skomplikowane niż w podstawowym przepisie, dlatego wystarczy nam dosłownie chwila, by przyrządzić zapierające dech w piersiach danie.

Potrzebujesz:

  • 10 plastrów schabu
  • 10 łyżeczek musztardy delikatesowej
  • 2 łyżeczki czosnku w proszku
  • 4 jajka
  • bułka tarta
  • sól, pieprz
  • olej

Dzisiaj grzeje:

  1. Pierwszy raz od 10 lat, rekordowa podwyżka dla wszystkich. Emeryci będą zadowoleni?
  2. Gotujesz rosół na kurczaku? Babcie ostrzegają, 1 część kury w ogóle się nie nadaje, nie wrzucajcie jej do garnka
  3. 500 plus nie jako gotówka, ale jako bon? Szefowa ZUS: pracujemy nad różnymi rozwiązaniami

Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem, aż będą cieniutkie. Z obu stron oprószamy mięso solą oraz pieprzem i nacieramy grubą warstwą musztardy, a następnie wstawiamy na co najmniej godzinę do lodówki. Po tym czasie jajka rozbijamy w miseczce i roztrzepujemy na jednorodną masę. Do drugiej miseczki wsypujemy bułkę tartą. Kotlety obtaczamy najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej. Jeśli lubimy grubą panierkę czynności te możemy wykonać podwójnie w tej samej kolejności. Opanierowane kotlety wrzucamy na gorący olej na patelni. Smażymy po kilka minut z obu stron, aż staną się równomiernie zarumienione na złoto. Gotowe kotlety schabowe wykładamy na ręczk papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Kotlety schabowe dzięki musztardzie będą niesamowicie soczyste i smakowite. Możemy podawać je z frytkami bądź ziemniakami oraz tradycyjną mizerią. Smacznego.

Najlepsze newsy:

  1. Ujawniono największe sekrety Jarosława Kaczyńskiego. Gdy nikt nie patrzy dzieją się niesłychane rzeczy
  2. Magdalena Ogórek wolałaby zapomnieć o nagraniu sprzed lat. Właśnie pojawiło się w sieci
  3. Tragedia na południu Polski. Dwie osoby nie żyją, nic nie dało się zrobić
  4. Pikantna surówka z marchewki posmakuje każdemu. Wystarczą 3 ząbki czosnku i dodatek, który każdy ma w lodówce, by stworzyć obłędny miks
  5. Steczkowska jest załamana, żali się. Wydała oszczędności, nie stać jej na remont kuchni
  6. Koniecznie dodaj ją do ciasta drożdżowego. Efekty zadziwią, nie będziesz już robić inaczej
  7. Fatalny wypadek młodych gwiazdorów. Nie żyje dwóch 20-latków, wszystko przez alkohol

Źródło: przeslijprzepis.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł