Konserwa turystycznahttps://pl.openfoodfacts.org/ licencja CC

Pamiętasz konserwę turystyczną? Do dziś budzi sentyment i emocje

Konserwa turystyczna cieszyła się ogromną popularnością w czasach PRL-u. Do tej pory budzi wielkie emocje. Ma tyle samo zwolenników, co przeciwników. Jakie jest twoje zdanie na jej temat?

Konserwa turystyczna cieszyła się ogromną popularnością w czasach PRL-u. Chociaż, dziś również jest dostępna w sklepach to kojarzy się właśnie z minioną epoką. Wiele osób zabierało ją na wakacje. Był jeden bardzo ważny powód tej sytuacji.

Bije na głowę nawet uwielbiane ogórki. Kiszona marchewka jest cennym źródłem probiotykówBije na głowę nawet uwielbiane ogórki. Kiszona marchewka jest cennym źródłem probiotykówCzytaj dalej

Wiele osób ceniło konserwę turystyczną za wygodę, która pozwalała cieszyć się smakiem mięsa w najbardziej ekstremalnych warunkach. Któż z nas nie jadł jej na górskim szlaku lub podczas wakacyjnego spływu kajakowego.

Wystarczył tylko otwieracz do konserw i kromka chleba, aby najeść się do syta. Drugą ogromną zaletą konserwy turystycznej była i jest do tej pory jej wyjątkowo niska cena.

Jedzenie w puszce jest dobrym rozwiązaniem dla osób, które sporo podróżują, ponieważ konserwa nie zajmuje wiele miejsca w bagażu i jest wytrzymała. Bez względu na panujące wokół warunki, nie straci swojej jakości. Hitowa konserwa budzi jednak emocje. Jakie?

Dzisiaj grzeje:

  1. Najszybsze i najlepsze ciasto bez pieczenia. Obłędny galaretkowiec ucieszy dużych i małych
  2. Polsat informuje: tysiące Polaków czeka trudna sytuacja po decyzji rządu. Z nadzieją czekali na sezon wyjazdów podczas ferii zimowych
  3. Składniki kosztują grosze, zrobisz ją w kilka chwil. Antygrypina pomoże na kaszel, przeziębienie i katar

Niektórzy zarzucają konserwie nienajlepszy skład i wolą unikać tego typu produktów. Zdania na temat żywności przetworzonej od lat wywołują liczne emocje. Niezależnie, od naszej opinii konserwa turystyczna często jest miłym wspomnieniem wakacji.

A ty jesteś fanem tego produktu?

Gessler sprzedaje mąkę z Włoch. Za kilogram wychodzi 52,50 zł, niedowierzanie z czego jest zrobiona. Oferuje wiele zagranicznych rarytasówGessler sprzedaje mąkę z Włoch. Za kilogram wychodzi 52,50 zł, niedowierzanie z czego jest zrobiona. Oferuje wiele zagranicznych rarytasówCzytaj dalej

Zobacz także na w naszych serwisach:

  1. Zapadła decyzja w sprawie szkoły. Rząd podał termin powrotu uczniów oraz nowe ustalenia w sprawie ferii
  2. Rewolucyjna zmiana w komunikacji urzędowej. Życie wielu Polaków będzie o niebo łatwiejsze
  3. Najszybsza sałatka z najzdrowszym produktem świata. Wzmacnia organizm i smakuje nieziemsko
  4. Dodajesz lubczyk do rosołu? Cudownie, ale w dwóch sytuacjach koniecznie z niego zrezygnuj
  5. Krokiety na święta mrozić usmażone czy nie? W panierce czy bez? Podajemy najlepszy przepis
  6. Podglądała dwie ciężarne świnie przez kamerkę. Przypadkiem ocaliła im życie
  7. Przewoził jabłka, zapomniał o jednym. Teraz kara może wynieść 2 tysiące złotych

źródło: turysci

Zapraszamy na nasz Instagram

Następny artykuł