Kotlety z kurczaka mogą być jeszcze pyszniejsze.pixabay/eskarina

Lepsze niż schabowe i mielone razem wzięte. Pyszne kotlety, które pokocha cała rodzina

Kotlety schabowe i mielone goszczą na naszych stołach niezwykle często, ale wielu smakoszy bardzo ceni także drobiowe sznycle. Nic nie stoi na przeszkodzie, by czasem zastosować zupełnie te sami triki podczas ich przygotowanie, do których uciekamy się podczas smażenia schabowych. Wyjaśniamy, co sprawi, że kotlety drobiowe będą rozpływać się w ustach.

Kotlety z kurczaka mogą smakować jeszcze lepiej, jeśli przyrządzimy je nieco inaczej niż zwykle. Pewna technika, którą wykorzystujemy podczas przygotowywania schabowych, doskonale sprawdzi się w przypadku mięsa drobiowego. Zapewniamy, że warto ją wypróbować, bo mięso jest wtedy cudownie delikatne. Wystarczy tylko dodać do jajek cudowne przyprawy, by kotlety rozpływały się w ustach.

Pracownica Biedronki zobaczyła, co klientka ma w koszyku i od razu zareagowała. Wybuchła awantura, doszło do przedziwnych scenPracownica Biedronki zobaczyła, co klientka ma w koszyku i od razu zareagowała. Wybuchła awantura, doszło do przedziwnych scenCzytaj dalej

Kotlety z kurczaka - chrupiące i aromatyczne

Kotlety drobiowe zwykle obtaczamy jedynie w rozmąconym jajku i panierujemy w bułce tartej. Ta technika niewątpliwie się sprawdza, ale największych smakoszy na pewno zaintresuje prosty trik, który sprawi, że potrawa będzie cudownie aromatyczna. Do jajek warto dodać zblendowaną cebulę i drobno posiekany czosnek, dzięi czemu podczas smażenia w wysokiej temperaturze uwolnią one cały swój aromat. Tak niepozorne dodatki sprawiają, że kotlety zyskują cudowny aromat.

Dzisiaj grzeje:

  1. Pilne: Minister zdrowia podpisał rozporządzenie. Polaków czekają dwie ogromne zmiany
  2. Spróbujesz raz i poprosisz o dokładkę. Pyszna surówka z buraka i selera
  3. Segregacja śmieci już nie na 5 a na 3 frakcje? Szykują się zmiany w gospodarce odpadami

Składniki:

  • 800 g filetu drobiowego z piersi kurczaka,
  • 2 posiekane cebule,
  • 2 jajka,
  • 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę,
  • sól i pieprz do smaku,
  • mąka i tarta bułka do panierowania,
  • olej rośliny.

Przygotowanie:

Mięso kroimy w niewielkie plastry i bardzo delikatnie rozbijamy. Cebulę miksujemy razem z jajkami i czosnkiem. Filety panierujemy w mące, jajku z cebulą i czosnkiem oraz bułce tartej. Smażymy na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami lub frytkami i lekką surówką.

Wyszła z Biedronki z zakupami. Dostała wezwanie do zapłaty dodatkowych 90 zł, oniemiała poznając powódWyszła z Biedronki z zakupami. Dostała wezwanie do zapłaty dodatkowych 90 zł, oniemiała poznając powódCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Powrót do szkół. W Polsce zamknięto już kilka placówek, ważna informacja dla rodziców
  2. Tragedia w Polsce pierwszego dnia szkoły. Ranne dzieci, służby w akcji
  3. Stosujesz sól, czosnek, chrzan i koper kisząc ogórki? Głupi błąd i nie wyjdą dobre
  4. Klienci nie posiadają się z radości. Ważny komunikat Lidla, wystarczy spełnić 1 warunek aby skorzystać z ogromnych okazji
  5. Ogórki, buraki, cukinia - całkowity przeżytek, nadchodzi era kiszonych kalafiorów, niebywałe połączenie
  6. Nie żyje wielka legenda boksu. Miał zaledwie 57 lat, straszliwa choroba pokonała go w mgnieniu oka

Źródło: Smaker

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł