Kotlety jajeczne będą świetnym pomysłem na obiad.screen z kanału Gotuj to sam !!!/Youtube

Uwielbiana obiadowa klasyka wraca do łask. Kotlety jajeczne są sytym i tanim daniem dla całej rodziny

Kotlety bez mięsa będą świetną alternatywą dla wszelkich mięsnych potraw. Kultowa potrawa, którą pamiętają jeszcze nasze mamy i babcie, coraz częściej pojawia się na naszych stołach. Przepyszne złociste kotlety są bowiem nie tylko obłędnie pyszne, ale też tanie w przygotowaniu.

Kotlety z jajek powstały prawdopodobnie dzięki rozsądnej gospodyni, która szukała sposobu na przyrządzanie sytego obiadu bez trudno dostępnego kiedyś mięsa. Szybko okazało się, że danie składające się niemal wyłącznie z jajek może smakować cudownie i być równie pożywne, co tradycyjne kotlety. Polecamy świetny przepis na potrawę, która zasmakuje nie tylko wegetarianom.

Łukasz Szumowski ostrzegł wszystkich. Od dzisiaj w Lidlu, Biedronce i innych sklepach można natknąć się na służby w pilnym działaniuŁukasz Szumowski ostrzegł wszystkich. Od dzisiaj w Lidlu, Biedronce i innych sklepach można natknąć się na służby w pilnym działaniuCzytaj dalej

Kotlety jajeczne świetnie zastąpią mięsne obiadowe potrawy

Kotlety z jajek doskonale znały już nasze mamy i babcie. W czasach, kiedy dużo trudniej było kupić mięso, wszelkie jarskie potrawy były koniecznością i pojawiały się na naszych stołach znacznie częściej niż dzisiaj. Od pewnego czasu coraz więcej osób szuka jednak przepisów na pyszne, proste i niedrogie dania bezmięsne. Złociste i pełne smaku kotlety z jajek na twardo sprawdzą się wtedy doskonale. Na kanale na YouTubie Gotuj to sam !!! przepis wzbogacono dodatkowo o szczypiorek i koperek.

Dzisiaj grzeje:

  1. Niepokojące informacje, wykryto zakażenia w dużej firmie. Zatrudnia 5 tysięcy osób
  2. Awantura w Biedronce pań 60+. Wściekła złapała za ziemniaka, maseczkę miała źle założoną
  3. Wyższe opłaty za abonament. Znamy kary dla niepłacących, za jeden odbiornik setki złotych

Składniki:

  • 10 jaj,
  • 3 łyżki bułki tartej plus bułka do panierowania,
  • 2 cebule,
  • sól i pieprz,
  • olej do smażenia.

Przygotowanie:

8 jajek gotujemy na twardo, obieramy je i siekamy w kostkę. Cebule drobno siekamy, podsmażamy chwile na oleju i dodajemy do jajek. Do miski ze składnikami wbijamy pozostałe 2 jajka, dosypujemy 3 łyżki bułki tartej, doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy. Z masy lepimy niewielkie kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na złoto na rozgrzanym oleju. Podajemy z ziemniakami i surówką albo ulubionym sosem.

Najlepsze newsy:

  1. Łukasz Szumowski zapowiada ogromne zmiany dla Polaków. Mają wejść w życie jeszcze w tym miesiącu
  2. Najnowsze doniesienia o papieżu Benedykcie XVI mogły poważnie niepokoić. Watykan wreszcie ujawnił prawdę o jego "bolesnej chorobie"
  3. Rzecznik MZ dobitnie o wakacjach Polaków. Odradza 2 miejsca
  4. Dlaczego Sekielski nagle chudnie? Podał lepszą niż wszystkie przepisy Gessler razem wzięte recepturę na zupę z buraka
  5. Gwiazda Polsatu błaga wszystkich swoich fanów o wielką sumę pieniędzy. Aktorka znana jest ze zdrowego odżywiania
  6. Koniec z tanim mięsem? Czeka nas prawdziwa rewolucja, zmiany są nieuniknione
  7. Nie żyje młodziutki gwiazdor. Miał zaledwie 17 lat, zginął w tragicznych okolicznościach

Źródło: kulinarnapolska.org

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Koniecznie obejrzyj nieziemsko pyszny i prosty przepis na przepyszny posiłek!

Następny artykuł