Kotlety w nowym wydaniupixabay.com/webandi; facebook.com/robertmaklowiczofficial

Doskonałe kotlety Makłowicza nie mają sobie równych. Niesamowity miks smaków wszelakich, wszystko dzięki 2 nietypowym składnikom

Kotlety jakich prawdopodobnie jeszcze nigdy nie jadłaś. Danie Makłowicza dosłownie zwala z nóg. Wspaniały smak jest efektem dodania dwóch nietypowych składników, które nadają potrawie doskonałej jakości.

Kotlety dla większości Polaków są najlepszym możliwym daniem obiadowym pod słońcem. Kiedy obok kotletów na talerzu pysznią się tłuczone ziemniaczki z masłem oraz świeżą i chrupiąca surówka, ciężko przejść obok tego obojętnie. Ciężko uwierzyć, aby dało się ugotować coś jeszcze lepszego. Mistrzowi kuchni Makłowiczowi udało się i jego wersja kotletów nie ma sobie równych. Połączenie dwóch, wydawać by się mogło, niepasujących do siebie składników sprawia, że ślinka sama cieknie do ust.

Niestety, córka potwierdziła niezwykle smutną wiadomość o Beacie Tyszkiewicz. Gwiazda niedawno opowiadała o swojej diecie, wzbogaciła jadłospis o wyjątkowy produktNiestety, córka potwierdziła niezwykle smutną wiadomość o Beacie Tyszkiewicz. Gwiazda niedawno opowiadała o swojej diecie, wzbogaciła jadłospis o wyjątkowy produktCzytaj dalej

Kotlety o niebywałym smaku - Makłowicz stworzył coś doskonałego

Kotlet mielony, kotlet schabowy i ewentualnie kotlet z piersi kurczaka. 3 najbardziej tradycyjne kotlety są pożywnyi i popularnymi propozycjami, jednak każdy zna ich smak. Jeśli powoli zaczynasz nudzić się codziennie takim samym jedzeniem, spróbuj wprowadzić do swojej kuchni powiew świeżości. Kotlet według receptury Roberta Makłowicza jest tak idealny, że natychmiast sięgniesz po dokładkę. Składnikami, które decydują o feerii smaków są jabłka i belgijskie piwo. Ich połączenie sprawi, że mięso nabierze nieziemskiego aromatu.

Dzisiaj grzeje:

  1. Kolejki ustawiają się już od wczoraj, niebywałe wydarzenie w Biedronce. Klienci przecierają oczy ze zdumienia
  2. Para trafiła do księgi rekordów Guinnessa. Najstarsze małżeństwo świata jest ze sobą 80 lat
  3. Zbiory popularnego polskiego piosenkarza zachwycają. Nikt nie podejrzewał, że uwielbiany artysta w wolnych chwilach zajmuje się ekologicznymi uprawami

Składniki:

  • 4 kawałki schabu wieprzowego
  • 120 gramów wędzonego boczku
  • 1 duża szalotka
  • pół butelki piwa belgijskiego trapistów
  • 2 małe jabłka
  • pół łyżeczki tymianku
  • 100 ml śmietany 18%
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

  1. Boczek wysusz ręcznikiem papierowym i obetnij twardą skórę. Pokrój go w drobną kostkę i wrzuć na zimną patelnie.
  2. Patelnie postaw na średnim ogniu i smaż, dopóki większość tłuszczu nie wytopi się z boczku.
  3. Szalotkę posiekaj w bardzo drobną kostkę.
  4. Schab wysusz ręcznikiem.
  5. Wyłów boczek z tłuszczu i przełóż do miseczki.
  6. Na tłuszczu z boczku smaż kotlety, aż będą zarumienione z obu stron.
  7. Do mięsa dodaj szalotkę, smaż przez 5 minut.
  8. Na patelnie wlej piwo i odparuj większość płynu.
  9. Wrzuć boczek, posiekane w kostkę jabłko, tymianek. Duś przez kilka chwil, następnie wlej zahartowaną śmietanę, dopraw solą i pieprzem.

Podawaj z ziemniaczkami i surówką z buraków. Smacznego.

Niewyobrażalne sceny w supermarkecie, policjant robił haniebne rzeczy. Przyłapał go mąż klientkiNiewyobrażalne sceny w supermarkecie, policjant robił haniebne rzeczy. Przyłapał go mąż klientkiCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Już pewne, prezydent właśnie podpisał. Wielu Polaków otrzyma wyższe emerytury
  2. Krystyna Janda wyznała prawdę na temat swojej choroby. Mogła całkowicie stracić głos
  3. Ewa Wachowicz zmodyfikowała przepis na słynnego Colesława. Jej wersja słynnej surówki jest jeszcze lepsza niż oryginał
  4. Przez 3 dni piła napar z liści laurowych. Efekty ją poraziły
  5. Cała Polska w czerwonej strefie? GIS wydał najgorszy możliwy komunikat
  6. Dramatyczny wypadek szkolnego autobusu. Dzieci były w środku

Źródło: maklowicz.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł