Kotlety po Lwowskuhttps://pixabay.com/pl/photos/klopsy-mielone-pulpety-4659350/

Jola podała rewelacyjny przepis na kotlety po lwowsku. Sekretny składnik zrobi furorę wśród domowników

Myśląc o obiedzie przed naszymi oczami przeważnie pojawiają się przepyszne kotlety. Zazwyczaj każdy z nas dokonując wyboru stawia na mielone lub schabowe. Każdy z nich można wykonać w nieco odmienionej formie. Tak właśnie jest w przypadku kotletów Lwowskich, które zawierają jeden dodatkowy składnik, o którym prawdopodobnie nikt by nie pomyślał. Co do mielonych dodała Jola?

Nie da się ukryć, że czasami każdemu przydaje się odmiana w domowym menu. Jola postanowiła urozmaicić swoje kotlety mielone. Wystarczył jeden składnik by zmieniły się w wyjątkowo smakowita propozycję obiadową. Domownicy nie mogli wyjść z podziwu i niemal natychmiast zjedli wszystkie kotlety, które przygotowała dla nich Jola.

Starła rzodkiewkę i ogórka, a potem dodała ostateczny składnik. Wyszła nieziemsko pyszna surówka, wygrywa prostotąStarła rzodkiewkę i ogórka, a potem dodała ostateczny składnik. Wyszła nieziemsko pyszna surówka, wygrywa prostotąCzytaj dalej

Kotlety po Lwowsku zachwycą nawet najbardziej wymagających smakoszy

Bez wątpienia kotlety grają pierwsze skrzypce podczas niedzielnych obiadów. Ich wspaniały zapach rozchodzi się po wielu domostwach i ciężko przejść obok niego obojętnie. Przepis, którym podzieliła się w sieci Jola prowadząca kanał na YouTube "Przepisy Joli" zaskoczyła wszystkich tym, że dodała do kotletów mielonych ser. Tym samym uzyskała ich Lwowska odmianę. Jakie składniki są nam potrzebne do przygotowania tego przysmaku?

  • 500 g mięsa mielonego (najlepiej z indyka)
  • 200 g żółtego sera
  • bułka kajzerka
  • jajko
  • bułka tarta
  • sól i pieprz
  • olej

Dzisiaj grzeje:

  1. Babcia miała niezawodny sposób na wilgotne i kruche ciasto drożdżowe z owocami. Korzystają z niego kolejne pokolenia, zawsze się udaje
  2. Znamy pierwsze dane o frekwencji. Do godziny 12 na wybory poszło rekordowo dużo Polaków

Prosty przepis na kotlety po Lwowsku

Na początku ścieramy ser na tarce. Bułkę namaczamy w wodzie i wyciskamy. W naczyniu mieszamy ze sobą mięso mielone, jajko, bulkę, ser i przyprawy. Powinniśmy otrzymać jednolitą masę. Formujemy z niej małe kotlety, które obtaczamy w bułce tartej. Smażymy je na rozgrzanym oleju z każdej strony tak, aby przybrały złocisty kolor. Przeważnie po 15 minutach są już gotowe. Nadmiar tłuszczu możemy odsączyć przy pomocy papierowych ręczników. Nie pozostaje nam nic innego niż wykorzystać ten prosty przepis na kotlety w praktyce.

Najlepsze newsy:

  1. "Wiadomości" TVP przekazały nieprawdziwą informacje? "Dość okłamywania ludzi", Warszawa pilnie interweniuje
  2. Zaginęła podczas rodzinnych wakacji w Portugalii. Jest przełom w śledztwie. Dramatyczne dowody wyszły na jaw
  3. Wstrząsające sceny przed Biedronką, nie żyje jedna osoba. Do tragedii doszło na północy Polski
  4. Niezawodny sposób szefa kuchni na gęsty i odżywczy rosół. Wystarczy wlać 1 nieoczywisty składnik
  5. Ze łzami w oczach wystawił astronomiczny paragon klientowi. Głos załamał się pracownikowi restauracji widząc sumę na rachunku
  6. Porażające wiadomości obiegły media. Erling Haaland wyrzucony z klubu, decyzja była oczywista (WIDEO)

Źródło: przepisyjoli.com

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł