Kotlety warzywne mogą smakować cudownie.youtube/ SmakowiteDania

Według niektórych jarska wersja schabowego jest lepsza niż oryginał. Zrobisz je z popularnego warzywa

Kotlety z warzyw coraz częściej pojawiają się w kuchni największych smakoszy i to nawet u największych fanów mięsa. Przygotujemy je chociażby z ziemniaków czy groszku, ale opcji jest dużo więcej. Niepozorne warzywo, które jest jeszcze niedoceniane, chociaż znajdziemy je w każdym warzywniaku, wystarczy krótko obgotować i opanierować, by zamieniły się w bajecznie pyszne kotlety.

Kotlety z warzyw doceniają nie tylko wegetarianie i osoby, które ograniczają spożycie mięsa. Według badań coraz więcej smakoszy przerzuca się na roślinne dania, ale nawet najwięksi fani schabowych są po prostu ciekawi, jak smakują nieznane jeszcze jarskie dania. Nas szczególnie zachwyciły proste i przepyszne kotlety ze znanego warzywa.

Basia Kurdej-Szatan pokazała kuchnię. Wiele osób o takiej marzy, uwagę zwraca 1 szczegółBasia Kurdej-Szatan pokazała kuchnię. Wiele osób o takiej marzy, uwagę zwraca 1 szczegółCzytaj dalej

Kotlety, które mogą przebić słynne schabowe, przyrządzisz w okamgnieniu. Niepozorne białe warzywo na pewno godnie zastąpi mięsne potrawy

Kotlety przygotowujemy nie tylko z rozbitego schabu czy mięsa mielonego. Od dłuższego czasu zamieszczamy cudowne przepisy na warzywne potrawy z wielu przeróżnych składników. Bardzo często okazuje się, że ziemniaki, cukinię czy rośliny strączkowe mogą zachwycać smakiem, gdy przygotujemy z nich chrupiące kotlety. Tym razem polecamy danie z selera - warzywa, które zwykle ląduje w zupie albo jest składnikiem sałatek i surówek. Wystarczy pokroić go w cienkie plastry i odpowiednio przyrządzić, by zamienił się w obłędnie pyszne kotlety. Warto podać je z ziemniakami i surówką albo ulubionymi sosem. Poniżej pokazujemy, jak prezentuje się potrawa przyrządzona na kanale SmakowiteDania.

Dzisiaj grzeje:

  1. Pani Teresa robiąc zakupy w Biedronce nie zwróciła uwagi na 1 ważny szczegół. Skutki były opłakane, teraz przestrzega innych
  2. PKO wprowadza odważne i zaskakujące rozwiązanie. Klienci mogą być bardzo zdziwieni

Składniki:

  • seler,
  • jajko,
  • mąka,
  • bułka tarta,
  • ząbek czosnku,
  • sól i pieprz do smaku.

Przygotowanie:

  1. Seler obieramy i kroimy na plastry o grubości ok. 1 cm.
  2. Zagotowujemy osoloną wodę, dorzucamy do niej ząbek czosnku przekrojony na pół oraz plastry selera. Gotujemy je do miękkości, uważając, by warzywo się nie rozpadało.
  3. Ugotowane plastry doprawiamy solą i pieprzem z obu stron. Obtaczamy je w mące, jajku i bułce tartej.
  4. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety na złoty kolor.

Najlepsze newsy:

  1. Widok nekrologu Andrzeja Strzeleckiego chwyta za serce. Właśnie został opublikowany
  2. Córka Adama Małysza wstawiła piękne zdjęcia. Była w magicznym miejscu
  3. Weszła do Biedronki z maseczką na twarzy i bez skrupułów zrobiła karygodną rzecz. Wszystko się nagrało, policja prosi o pomoc
  4. Najczęstszy błąd podczas kiszenia ogórków. Unikniesz go, gdy poznasz 1 prostą regułę
  5. Pazura był w restauracji z żoną, nagle rozegrały się porażające sceny. Obsługa w jednej chwili wpadła w panikę
  6. Polski narciarz wstrząsnął polskimi fanami. Andrzej Bargiel ma koronawirusa, zaapelował do Polaków

Źródło: smaker.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama



Następny artykuł