Kotlety w nowej odsłoniePixabay / hansbenn

Kotlety piątkowe zachwycą fanów ruskich pierogów. Zaskakujący smak zawdzięczają 2 składnikom

Kotlety mogą mieć najróżniejsze formy. Jednak mało kto spodziewałby się, że mogą zbliżyć się smakiem do pierogów ruskich. Przepis na wyjątkowe kotlety piątkowe robi prawdziwą furorę podczas rodzinnych obiadów. Obok takich frykasów nie da się przejść obojętnie.

Wyśmienite kotlety w nowym wydaniu zachwycą wszystkich miłośników ruskich pierogów. Każdy kto ich spróbował na długo zapamiętał ich wyjątkowy smak. Warto taką propozycją kulinarną zaskoczyć domowników, którzy z pewnością poproszą o dokładkę.

Szymon odpalił grilla z Lidla na balkonie. Nie mógł przewidzieć jednej rzeczy, wystarczyło kilkanaście minutSzymon odpalił grilla z Lidla na balkonie. Nie mógł przewidzieć jednej rzeczy, wystarczyło kilkanaście minutCzytaj dalej

Kotlety piątkowe, które przywodzą na myśl ruskie pierogi

Nie da się ukryć, że kotlety są potrawą, która zdominowała polską kuchnię. Niejednokrotnie mogliśmy przekonać się o tym, że takim przysmakom ciężko się oprzeć. Tym razem przyszła pora na kotlety piątkowe. Przepis jest niezwykle prosty. Jakie produkty będą nam potrzebne?

  • 500 g ziemniaków
  • 200 g twarogu
  • 2 jajka
  • cebula
  • 15 g mąki pszennej
  • bułka tarta
  • sól i pieprz
  • olej

Dzisiaj grzeje:

  1. Mamy potwierdzenie. Żywioł uderzy w Polskę
  2. Kisisz ogórki? Pamiętaj o 4 kluczowych zasadach, ich nieprzestrzeganie grozi kulinarną katastrofą
  3. Trwają poszukiwania wyjątkowego Polaka. Czeka na niego ponad milion zł, niesamowita wiadomość

Prosty przepis na kotlety piątkowe

Kotlety z ziemniaków i twarogu przygotujemy w następujący sposób. Na początku obieramy i gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie. Kiedy już są gotowe, tłuczemy je na jednolitą masę. Możemy również przecisnąć je przez praskę. Cebulę kroimy w drobną kostkę lub trzemy na tarce. Przesmażamy ją na oleju tak, aby się zeszkliła. Twaróg rozdrabniamy i dodajemy do niego cebulę, jajka, ubite ziemniaki, mąkę, sól i pieprz oraz jajka. Całość dokładnie mieszamy, a z powstałej masy formujemy kotlety. Smażymy je z obu stron. Nasze kotlety powinny być złociste z obu stron. Tłuszczu możemy pozbyć się przy pomocy ręczników papierowych. Nie pozostaje nam nic innego niż wykorzystać przepis na kotlety piątkowe w praktyce. Takiej propozycji obiadowej nie oprą się nawet najbardziej wybredni smakosze.

Najlepsze newsy:

  1. Przekazano pilną wiadomość. Wszystko zacznie się już w niedzielę
  2. Zapowiedzi na najbliższe dni pozostawiają wiele do życzenia. Wielu nie takich wakacji się spodziewało, niestety pogoda da Polakom w kość
  3. Wyjawili nowe informacje ws. bonu turystycznego. Padła data, która ucieszy Polaków
  4. Kisisz ogórki? Pamiętaj o 4 kluczowych zasadach, ich nieprzestrzeganie grozi kulinarną katastrofą
  5. Kolobrzeskie ogórki kiszone lepsze od tradycyjnych? Sekretem jest jeden tajemniczy składnik
  6. Gorący romans Gessler ze słynnym polskim aktorem szybko dobiegł końca. Dziś ma do niego 1 ogromny zarzut
  7. Wielka tragedia obiegła media. Nie żyje Aleksander Iwanicki, poszedł na grzyby, a policja dokonała tragicznego odkrycia

Źródło: kobieta.interia.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł