Kotlety mielone z niezwykłym dodatkiemJakub Kossakowski / materiały własne

Raz spróbujesz i zapomnisz o zwykłych kotletach. Musztardowe mielone deklasują nieziemskim smakiem wszystkie inne wersje

Smakowite musztardowe kotlety mielone podbiją serca domowników. Takiemu specjałowi nie można się oprzeć. Niektórzy twierdzą, że kotlety mielone w tym wydaniu są lepsze od klasycznej wersji. Przepis zaskakuje prostotą.

Kotlety mielone są jedną z najbardziej kultowych potraw naszej rodzimej kuchni. Niejednokrotnie mogliśmy przekonać się o ich niebywałych walorach smakowych. Okazuje się, że kotlety mielone mogą być jeszcze lepsze. Ich musztardowa odsłona na długo pozostaje w pamięci.

Zaczyna się jutro, trwa tylko 2 dni. Wystarczy mieć ze sobą monetę 2 złZaczyna się jutro, trwa tylko 2 dni. Wystarczy mieć ze sobą monetę 2 złCzytaj dalej

Musztardowe kotlety mielone zachwycają smakiem

Ostatnio wspominaliśmy o tym jaki niepozorny dodatek sprawia, że kotlety mielone stają się nie lada smakołykiem. Tym razem warto postawić na ich musztardowe wydanie. Nawet najbardziej wymagający smakosze będą zachwyceni. Jakie składniki będą nam potrzebne?

  • 1 kg mięsa mielonego
  • cebula
  • kajzerka (najlepiej czerstwa)
  • mleko
  • jajko
  • 30 g ulubionej musztardy
  • bułka tarta
  • olej
  • sól
  • pieprz

Dzisiaj grzeje:

  1. Dodaj 2 łyżki do ciasta, a zmienisz ich kolor i smak. Pierogi na słodko w zupełnie nowej odsłonie pokocha cała rodzina
  2. Pilne wiadomości dla Polski. IMGW wydał ostrzeżenie
  3. Kto jest na zdjęciu? Pod fotografią burza, zdania są podzielone, ale tylko 1 odpowiedź wydaje się słuszna

Fantastyczne kotlety mielone w wyjątkowym wydaniu

Musztardowe kotlety mielone są wyjątkowo proste w przygotowaniu. Na początku musimy zetrzeć cebulę na tarce o małych oczkach. Mieszamy ją z mięsem mielonym, które wzbogacamy o namoczoną w mleku i odciśnięta kajzerkę. Dodajemy również jajko, musztardę, sól i pieprz. Całość starannie mieszamy. Powinniśmy otrzymać jednolitą masę. Formujemy z niej niewielkie kotlety mielone. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Kiedy staną się złociste z oby stron, wówczas są już gotowe.

Emeryt zamówił obiad, po pierwszym kęsie myślał, że trafił na ludzki ząb. Porażająca prawda szybko wyszła na jawEmeryt zamówił obiad, po pierwszym kęsie myślał, że trafił na ludzki ząb. Porażająca prawda szybko wyszła na jawCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Waloryzacja 2021. Podwyżki jednak inne niż zakładano
  2. Znana gwiazda poroniła trzecią ciążę. Pokazała dramatyczne zdjęcia ze szpitala
  3. Widok nadgryzionych frytek i hamburgerów poraża. McDonald's wcale nie przeprasza, wręcz przeciwnie
  4. 110-latka pokonała nowotwór, wszystko dzięki niebywałej diecie. Zdradziła sekret, lekarz polecił jej picie codziennie 3 szklanek pewnego napoju
  5. Codziennie o poranku piła go zamiast kawy, po tygodniu czuła się jak nowonarodzona
  6. Dziecko z autyzmem nie radziło sobie w szkole. Nauczycielka wysłała mu wzruszający list

Źródło: Beszamel

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł