Kotlety mielone - sprytny patentJakub Kossakowski / materiały własne

Sprytny patent na idealnie puszyste kotlety mielone. Wystarczy dodać do nich 1 składnik

Kotlety mielone można uznać za kultową potrawę naszej rodzimej kuchni. Obiad w takiej formie niejednokrotnie potrafił przyprawić o wypieki na twarzy i szybsze bicie serca. Już teraz możesz się przekonać jak w sprytny sposób sprawić, aby kotlety mielone stały się jeszcze bardziej puszyste.

Nie da się ukryć, że kotlety mielone są prawdziwą obiadową klasyką, której ciężko się oprzeć. Wielbicielki mięsa w tej formie nietrudno znaleźć. Większość z nich jednogłośnie stwierdziłaby, że najlepiej smakują kotlety mielone cechujące się wyjątkową puszystością.

Surowy wyrok sądu, Zenek Martyniuk w rozpaczy. Jeszcze niedawno z radością pokazywał swoją luksusową kuchnięSurowy wyrok sądu, Zenek Martyniuk w rozpaczy. Jeszcze niedawno z radością pokazywał swoją luksusową kuchnięCzytaj dalej

Puszyste kotlety mielone, które zachwycą wszystkich domowników

Niejednokrotnie mogliśmy przekonać się o tym jak smakowite potrafią być kotlety mielone. Ostatnio wskazywaliśmy jaki dodatek sprawi, że staną się jeszcze lepsze. Tym razem warto zwrócić uwagę na patent gwarantujący puszystość. Wystarczy dodać podczas przygotowywania odrobinę musztardy. Z jakich składników przygotujemy najlepsze kotlety mielone?

  • 1,5 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
  • duża cebula
  • czerstwa kajzerka
  • jajko
  • 30 g musztardy
  • bułka tarta
  • mleko
  • olej
  • sól i pieprz

Dzisiaj grzeje:

  1. Ugościli Gessler surowym jajkiem, potem było jedynie gorzej. Łzy, kłótnie i wielka porażka. Wiemy, co stało się z restauracją
  2. Polsat potwierdza informację. Donald Trump ma koronawirusa. Jego stan nie jest najlepszy
  3. Kto jest na zdjęciu? Pod fotografią burza, zdania są podzielone, ale tylko 1 odpowiedź wydaje się słuszna

Wyśmienite kotlety mielone będą lepsze niż kiedykolwiek

Kotlety mielone w tym wydaniu są bardzo proste w przygotowaniu. Na początku ścieramy cebulę na tarce o małych oczkach. Kajzerkę namaczamy w mleku i odciskamy. Oba produkty dodajemy do mięsa mielonego wzbogaconego o jajko, musztardę oraz przyprawy. Całość mieszamy tak, aby powstała nam jednolita masa. Kotlety mielone obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złocisty kolor z obu stron. Najlepiej smakują z ziemniakami i buraczkami lub mizerią.

Poniżona i wyrzucona z restauracji Magda Gessler nie zapomni feralnego dnia do końca życiaPoniżona i wyrzucona z restauracji Magda Gessler nie zapomni feralnego dnia do końca życiaCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Emerytura jak najszybciej. Niepokojące dane pokazują co może nas czekać
  2. Najnowsze wieści na temat stanu zdrowia Doroty Gardias. Bliska osoba zdradziła, jak czuje się gwiazda
  3. Widok nadgryzionych frytek i hamburgerów poraża. McDonald's wcale nie przeprasza, wręcz przeciwnie
  4. 110-latka pokonała nowotwór, wszystko dzięki niebywałej diecie. Zdradziła sekret, lekarz polecił jej picie codziennie 3 szklanek pewnego napoju
  5. Codziennie o poranku piła go zamiast kawy, po tygodniu czuła się jak nowonarodzona
  6. Niektórzy z nas mają "złotą krew" lub dodatkowe żebro. Jakie jeszcze cechy niezwykle rzadko występują u ludzi?

Źródło: Beszamel.se

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł