Kotlety mielone
YouTube.com/Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA

Sekretem niebiańskich kotletów mielonych są 2 składniki. Przepis Kuronia zachwyca

Kotlety mielone z przepisu Kuronia, dają kompletnie nowe światło na kultowe danie. 2 ciekawe składniki i smak wzbudzi zachwyt nawet największego niejadka. Koniecznie wypróbujcie przepis, będziecie zaskoczeni.

Kotlety mielone naszych mam są nie do pokonania, ale czasem warto spróbować czegoś nowego. Przyzwyczajeni do ich smaku boimy się eksperymentować i szukać nowych pomysłów. Podajemy rewolucyjny przepis wystarczy dodać dwa składniki, smak będzie dla dużą niespodzianką.

Wbiła łodygę róży w ziemniaka i posadziła. Oniemiała widząc co wyrosło po 7 dniachWbiła łodygę róży w ziemniaka i posadziła. Oniemiała widząc co wyrosło po 7 dniachCzytaj dalej

Kotlety mielone będą smakowały inaczej

Aby diametralnie zmienić od dawna znany i lubiany smak wystarczą tylko dwie rzeczy. Delikatna, kremowa musztarda oraz podsmażone na maśle, drobno starte pieczarki to klucz do całkowicie nowych doznań. Wykonanie nie różni się niczym od standardowej procedury. Całość przygotowuje się prosto i szybko.

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa wieprzowego zmielonego.
  • 200 gramów pieczarek
  • Łyżka musztardy Dijon
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 1 sucha bułka
  • szklanka mleka
  • bułka tarta
  • sól i pieprz

Dzisiaj grzeje: 1. Zjadła 3 pieczone ząbki czosnku. Obserwowała efekty i godzina po godzinie szczęka opadała jej coraz niżej

2. O krok od paniki w Zakopanem. Niepokojące doniesienia o autobusach, władze zabrały głos

Przygotowanie:

  1. Zetrzyj na grubych oczkach pieczarki, wrzuć je na rozgrzane masło. Smaż około 10 minut.
  2. Do mięsa dodaj drobno posiekaną cebulkę, namoczoną bułkę, jajko, pieczarki, musztardę oraz sól i pieprz.
  3. Zacznij formować kotlety. Aby mięso się nie kleiło do rąk możesz zamoczyć dłoń w chłodnej wodzie. Odkładaj je na natłuszczony talerz.
  4. Obtocz kotlety w bułce tartej, a jej nadmiar delikatnie otrzep.
  5. Wlej olej na patelnie tak, aby zakrywały do około połowy wysokości kotletów. Rozgrzej go, ale uważaj żeby go nie spalić.
  6. Smaż kotlety na złoty kolor z obu stron.

Aby uzupełnić smak możemy podawać je z pure ziemniaczanym i gotowanymi brokułami. jeśli chcemy wydobyć szlachetne nuty z mięsa, połóżmy na wierzch gorących kotletów odrobinę masła czosnkowo-ziołowego.

Najlepsze newsy:

Źródło: pikio.pl

Następny artykuł