Kotlety mielone po szwedzku smakują cudownie.wikimediacommons/Mariuszjbie/creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/

Domowe kotlety mielone po szwedzku są niewyobrażalnym hitem. Smakują lepiej niż tradycyjne, niebo w ustach

Kotlety mielone zwykle przygotowujemy tak jak nasze mamy i babcie. Ciekawscy smakosze lubią jednak czasem niewielkie zmiany w tradycyjnych przepisach, które sprawiają, że danie bywa jeszcze smaczniejsze. Kotlety mielone po szwedzku według niektórych biją na głowę dobrze znane danie.

Kotlety mielone mogą zachwycić na nowo, jeśli przygotujemy je według szwedzkiego przepisu. Biff Lindström składają się oczywiście z mięsa mielonego i cebuli, ale ich wyjatkowy smak gwarantuje dodatek przetworów z warzyw, które zwykle zawsze mamy w domowej spiżarni. Dzięki nim kotlety są bardzo soczyste i aromatyczne. Dodatkowo ich przygotowanie nie jest wbrew pozorom zbyt czasochłonne. Polecamy wyjątkowy przepis na szwedzkie danie.

Nie jedz ich i nie używaj, wyrzuć, jeśli masz w domu. Są na czarnej liście, ostrzeżenie o zagrożeniu, wycofano niebezpieczne produktyNie jedz ich i nie używaj, wyrzuć, jeśli masz w domu. Są na czarnej liście, ostrzeżenie o zagrożeniu, wycofano niebezpieczne produktyCzytaj dalej

Kotlety mielone po szwedzku zachwycają cudowną konsystencją i niesamowitym smakiem

Kotlety mielone możemy wzbogacić o zaledwie kilka dodatków, by jedna z najpopularniejszych polskich potraw zyskała zupełnie nowy smak. W Szwecji dodaje się do nich ugotowane ziemniaki oraz starte na tarce buraczki i ogórki konserwowe. Małe kawałki warzyw są wyczuwalne i świetnie komponują się z mięsem. Ziemniaki sprawiają zaś, że kotlety są jednocześnie delikatne i bardzo pożywne.

Dzisiaj grzeje:

  1. Dostała ścierką. Nagle widzów poderwało, na wizję wkroczył mąż Magdy Gessler i zakomunikował 5 słów
  2. W sieci pojawiło się zdjęcie Andrzeja Dudy z żoną w lesie. Nie znaliśmy prezydenta od tej strony
  3. Krystyna Feldman całe życie kochała jedną potrawę, za młodu wyglądała jak modelka. Przed śmiercią ujawniła gorzką prawdę o serialu

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego,
  • posiekana drobno cebula,
  • 2 ugotowane ziemniaki,
  • jajko,
  • 4 łyżki drobno pokrojonych konserwowych buraków lub w zalewie octowej na słodko,
  • 2 łyżki drobno pokrojonych ogórków konserwowych,
  • łyżeczka soli,
  • pieprz,
  • ewentualnie łyżka kaparów.

Przygotowanie:

Ugotowanie ziemniaki rozgniatamy, a buraki i ogórki konserwowe siekamy na małe kawałki lub ścieramy je na tarce. Jeśli nie mamy buraków ze słoika, możemy zastąpić je ugotowanymi warzywami. Dodajemy mięso i resztę składników, doprawiamy, dokładnie mieszamy i lepimy z nich niewielkie kotlety. Smażymy na klarowanym maśle lub oleju roślinnym z obu stron na złoty kolor. Najlepiej smakują z ziemniakami z koperkiem i sałatką z ogórków kiszonych.

Skandaliczne znalezisko w Biedronce na całej długości lodówki. Autor zdjęcia z trudem walczył z mdłościamiSkandaliczne znalezisko w Biedronce na całej długości lodówki. Autor zdjęcia z trudem walczył z mdłościamiCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Stało się, w aptekach obowiązuje nowe prawo. Polacy muszą być gotowi na duże ograniczenia
  2. Stan zdrowia 10-latki nagle się pogorszył. Dziewczynka zmarła w dzień postawienia diagnozy
  3. Kotlety schabowe według przepisu Ani Starmach wprost z MasterChefa, niebo na talerzu i dodatki, które pokochasz
  4. Dramatyczny finał grzybobrania. Na pomoc ruszyło 20-tu strażaków
  5. Kobieta na zdjęciu ma 74 lata, sekret jej urody zwala z nóg, każdy chce znać jej dietę. W końcu wyznała prawdę
  6. Warto sprawdzić portfel. Ta pięciozłotówka jest warta fortunę

Źródło: beszamel.se.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł