Kotlety ruskie świetnie zastąpią wszelkie mięsne potrawy.youtube/Przepisy Joli

Wyśmienite kotlety ruskie na piątek. Rozpływają się w ustach dzięki pysznemu nadzieniu serowo-ziemniaczanemu

Kotlety ruskie są przygotowane z tych samych składników, co farsz na słynne pierogi. Ziemniaki, ser i usmażona na złoto cebulka stanowią doskonałą kompozycję składników, która zawsze smakuje obłędnie. Polecamy świetny przepis na ziemniaczano-serowe kotlety.

Kotlety ruskie doskonale zastąpią wszelkie mięsne dania, ale docenią je nie tylko wegetarianie. Również wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno się w nich zakochają, bo mało który miłośnik jedzenia nie traci głowy dla cudownego połączenia ziemniaków, sera i cebulki. Składniki świetnie się uzupełniają, dlatego masa na kotlety nie wymaga już żadnych wyszukanych przypraw.

Głodny bezdomny wszedł do restauracji i zapytał o jedzenie za 2 zł. W odpowiedzi kasjer zrobił niewyobrażalną rzeczGłodny bezdomny wszedł do restauracji i zapytał o jedzenie za 2 zł. W odpowiedzi kasjer zrobił niewyobrażalną rzeczCzytaj dalej

Kotlety ruskie zasmakują każdemu smakoszowi

Kotlety ruskie warto przygotować wtedy, gdy nie mamy pomysłu na bezmięsne danie albo kiedy marzymy u cudownych pierogach z klasycznym nadzieniem, ale brakuje nam akurat czasu na dość czasochłonne i mozolne zagniatanie ciasta i lepienie kształtnych pierogów. Twaróg, ziemniaki i podsmażoną cebulę wystarczy tylko dokładnie wymieszać, dodać do nich jajko i obtoczyć masę w bułce tartej. W kilka chwil przygotujemy cudowne kotlety, które smakują obłędnie. Na kanale na Youtube'ie - Przepisy Joli przygotowano bardzo podobne kotlety, które dodatkowo posypano szczypiorkiem i podano ze śmietaną.

Dzisiaj grzeje:

  1. Rzecznik ministra zdrowia komentuje dzisiejszy raport. Nie ma dobrych informacji na weekend
  2. O mięsnym jeżu mówiła cała Polska. Aktora spotkał tragiczny los
  3. Seniorze, emerytura i dodatki to nie wszystko, na co możesz liczyć. 5 najważniejszych ulg i zniżek dla emeryta

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków,
  • 0,25 kg twarogu,
  • 0,5 kg cebuli,
  • jajko,
  • bułka tarta,
  • sól, pieprz i pieprz ziołowy,
  • olej.

Przygotowanie:

Ugotowane i ziemniaki rozgniatamy praską lub przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Odstawiamy do wystygnięcia. Cebulę siekamy w drobną kostkę i smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Twaróg rozgniatamy praską lub maszynką do mięsa i razem z cebulą dodajemy go do ziemniaków. Przyprawiamy do smaku, dodajemy jajko i formujemy kotlety, które obtaczamy w bułce tartej.

Najlepsze newsy:

  1. Dariusz Siatkowski obchodziłby dziś 60. urodziny. Śmierć męża Kasi z filmu ”Kogel-mogel” do dziś jest zagadką
  2. Ziobro poszedł do Rydzyka, aby poskarżyć się na PiS. Takiej sytuacji jeszcze nie było, zadziwiające słowa
  3. Nie tylko w Karpaczu sytuacja jest skandaliczna. Na południu Polski władze ostrzegają, nie mają już sił
  4. Do Biedronki weszli we dwóch, nikt nie przypuszczał jakie zrobią rzeczy. Zostali nagrani przez kamery monitoringu
  5. Niestety media podają, że Małgorzata Socha jest zakażona. Wstawiła zdjęcie z córeczką, razem robią przetwory na zimę
  6. Domowa szarlotka z papierówek zachwyca obłędnym smakiem. Kruche ciasto nie ma sobie równych
  7. Justyna Żyła będzie wściekła. Na jaw wyszło, że Piotr spotyka się z popularną gwiazdą TVN?

Źródło: PlanetaLife

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Koniecznie obejrzyj nieziemsko prosty i szybki przepis na przepyszny posiłek!

Następny artykuł