Kotlety schabowe już nigdy nie wyjdą za twardePixabay / webandi

1 prosty trick sprawi, że kotlety schabowe nigdy nie wyjdą twarde. Wiele osób zupełnie nie zwraca uwagi na tak drobny szczegół

Kotlety schabowe są absolutną klasyką kuchni. 1 prosty trick niesamowicie wpłynie na ich smak. Stosują go najlepsi szefowie kuchni. Dzięki niemu, kotlety schabowe już nigdy nie wyjdą twarde. Nie zwlekaj, wypróbuj sposób godny najlepszych szefów kuchni.

Kotlety schabowe są klasykiem polskiej kuchni. Zazwyczaj wielu z nas korzysta z tradycyjnego przepisu na kultowy przysmak. Okazuje się, że istnieje jeden banalnie prosty sposób na poprawienie smaku potrawy. 1 krok może budzić spore zaskoczenie, niewiele osób robi danie właśnie w taki sposób. Popełnia spory błąd. Dzięki drobnej motyfikacji mięso nie jest twarde, tylko niesamowicie kruche i soczyste. Możemy je podać na rodzinny obiad i totalnie zachwycić bliskich.

Pracownica Biedronki zobaczyła, co klientka ma w koszyku i od razu zareagowała. Wybuchła awantura, doszło do przedziwnych scenPracownica Biedronki zobaczyła, co klientka ma w koszyku i od razu zareagowała. Wybuchła awantura, doszło do przedziwnych scenCzytaj dalej

Kotlety schabowe nie wyjdą nigdy suche

Najpopularniejszą wersją kotletów schabowych jest ta panierowana. Filety ze schabu dzielimy na porcje i delikatnie rozbijamy je tłuczkiem na grubość ok. pół centymetra. Gdy mamy mięso z kością, możemy ją zostawić. Szczególnie cenna będzie ona podczas smażenia, ponieważ sprawi ona, że nasze kotlety schabowe nie będą zbyt suche. Co robić aby nie były twarde? Należy sięgnąć po trick godny najlepszych kucharzy.

Dzisiaj grzeje:

  1. Rzadkie śpiewające psy przetrwały. Niesamowite wideo odkrycia ekspedycji w Nowej Gwinei
  2. Para trafiła do księgi rekordów Guinnessa. Najstarsze małżeństwo świata jest ze sobą 80 lat

Kotlety schabowe - 1 trick sprawi, że nie będą twarde

Zmorą wielu szczególnie początkujących kucharzy, jest sytuacja, w której kotlety schabowe są zbyt twarde. Aby uniknąć takich błędów, wystarczy zawsze zwracać uwagę na tylko 1 ważny szczegół. Dotyczy on panierki. Przed opanierowaniem kotletów schabowych, zbite mięso przyprawiamy jedynie solą i pieprzem. A następnie, obtaczamy je w mące, jajku i bułce tartej. Właśnie, na trzeci składnik musimy zwrócić szczególną uwagę. Najlepsi kucharze robią ją sami w domu, wykorzystując suche, ale pod żadnym względem nie nadpleśniałe bułki. Kupna bułka tarta może zawierać np. okruchy słodkiego ciasta i chleba, które mogą zmienić skład kotletów schabowych i sprawić, że niestety szybciej się one przypalą, przez co staną się one twarde. Robiąc domową bułkę tartą, mamy pewność że nasze kotlety schabowe zawsze wyjdą idealne.

Zbulwersowany internauta opisał, co zobaczył w Biedronce, i wybuchła awantura. Zdania są podzielone, sieć już wydała oficjalny komunikatZbulwersowany internauta opisał, co zobaczył w Biedronce, i wybuchła awantura. Zdania są podzielone, sieć już wydała oficjalny komunikatCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Będziemy musieli zapłacić srogą karę. Wszystko przez nieodpowiedzialne podejście
  2. Powalające doniesienia dotyczące Łukasza Szumowskiego. Mało kto się spodziewał
  3. Ewa Wachowicz zmodyfikowała przepis na słynnego Colesława. Jej wersja słynnej surówki jest jeszcze lepsza niż oryginał
  4. Przez 3 dni piła napar z liści laurowych. Efekty ją poraziły
  5. Cała Polska w czerwonej strefie? GIS wydał najgorszy możliwy komunikat
  6. Porażający wypadek na autostradzie. Ratował się, kto mógł. Nic z nich nie zostało

Źródło: kuchnia.wp.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł