Kotlety schabowe po francusku rozpływają się w ustach.pxhere/CC0 1.0 Universal (CC0 1.0)

Kotlety schabowe po francusku biją na głowę wszystko. Znajomi będą błagać o przepis

Kotlety schabowe warto czasem przyrządzić inaczej niż zwykle. Francuska wersja potrawy może wzbudzić zachwyt nawet u fanów klasycznej kuchni polskiej. Kotlety schabowe po francusku są jednocześnie kruche i bardzo soczyste.

Kotlety schabowe daję spore pole do popisu wszystkim ciekawskim miłośnikom jedzenia. Wieprzowina doskonale łączy się z wieloma smakami, dlatego od czasu do czasu koniecznie spróbujcie znanej potrawy w innej wersji. Kotlety schabowe po francusku są duszone w aromatycznym sosie i przykryte kołderką żółtego sera.

Surowy wyrok sądu, Zenek Martyniuk w rozpaczy. Jeszcze niedawno z radością pokazywał swoją luksusową kuchnięSurowy wyrok sądu, Zenek Martyniuk w rozpaczy. Jeszcze niedawno z radością pokazywał swoją luksusową kuchnięCzytaj dalej

Kotlety schabowe po francusku są cudownie aromatyczne, soczyste i delikatne

Kotlety schabowe po francusku przyrządzimy z łatwo dostępnych składników. Potrzebujemy jedynie sporej porcji musztardy francuskiej (z widocznymi ziarenkami gorczycy), majonezu i dobrego żółtego sera. Danie nie jest może zbyt lekkie, ale raz na jakiś czas zdecydowanie warto je zaserwować. Jeśli nie macie gotowej przyprawy do wieprzowiny, dodajcie do mięsa słodką paprykę, majeranek, czosnek granulowany, rozmaryn, cząber, tymianek, czarny pieprz i chili.

Dzisiaj grzeje:

  1. Smutne wieści o Dorocie Szelągowskiej. Jeszcze niedawno pokazywała piękna kuchnię i mówiła o ulubionej restauracji
  2. Kościół wydał oficjalne stanowisko ws. 1 listopada i wyjazdów na groby bliskich. Wielu rwie sobie włosy z głowy
  3. Krystyna poszła do lasu na grzyby, gdy zobaczyła borowiki, poraziło ją. Nigdy wcześniej nie widziała podobnych rzeczy

Składniki:

  • 5 kotletów schabowych,
  • 1/2 słoiczka musztardy francuskiej,
  • przyprawa do wieprzowiny,
  • 5 łyżkek majonezu,
  • 200 g sera żółtego,
  • olej do smażenia.

Przygotowanie:

Mięso myjemy i lekko rozbijamy, osuszamy i posypujemy przyprawą do wieprzowiny. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy mięso z obu stron. Jeszcze podczas smażenia z jednej strony smarujemy kotlety majonezem, a z drugiej strony musztardą. Dolewamy nieco przegotowanej wody, przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy mięso, aż będzie miękkie. Po chwili odwracamy kotlety tak, by strona pokryta majonezem była na górze, ser ścieramy na tarce i układamy na mięsie. Ponownie przykrywamy pokrywką i smażymy, by ser się rozpuścił. Na talerze nakładamy mięso i polewamy je sosem z patelni.

Porażające, jakie rzeczy działy się na planie Porażające, jakie rzeczy działy się na planie "Janosika". Anna Dymna opowiedziała o pamiętnej scenie bankietu, z jedzeniem stała się okropna rzeczCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. W 2021 roku abonament jeszcze droższy. Jest jednak lista zwolnionych z opłaty
  2. Kościół przerwał milczenie. Cmentarze zostaną zamknięte na 1 listopada?
  3. Poniżona i wyrzucona z restauracji Magda Gessler nie zapomni feralnego dnia do końca życia
  4. Serce 54-latka momentalnie się zatrzymało, wszystko przez uwielbiane cukierki. Niestety, skończyło się tragicznie
  5. Nowa kuchnia Andrzeja Piasecznego jest na ustach wszystkich. Bije na głowę wnętrza innych celebrytów, kolory i styl zachwycają
  6. Pan młody wybiegł z własnego wesela. Gdy goście poznali powód ucieczki, osłupieli ze zdumienia

Źródła: przyslijprzepis.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł