kotlety schabowe w najlepszym wydaniupixebay.com/congerdesign

Niesamowicie kruche i soczyste kotlety schabowe, które zawsze się udają. Sekret tkwi w 1 prostym kroku

Kotlety schabowe są absolutną klasyką kuchni. Z pozoru proste danie, czasem przyprawia nas o ból głowy. Martwimy się, czy wyjdzie ono odpowiednio kruche, miękkie i soczyste. Ogłaszamy koniec zmartwień. Odkryto genialny przepis na kotlety schabowe, które zawsze wychodzą i zachwycają smakiem. Warto je przygotować na odświętny obiad z rodziną.

Kotlety schabowe są klasykiem polskiej kuchni. Zazwyczaj wielu z nas korzysta z tradycyjnego przepisu na kultowy przysmak. Okazuje się, że jest istnieje sposób na poprawienie smaku potrawy.1 krok może budzić ogromne zaskoczenie, niewiele osób wie o istnieniu takiego sposobu. Okazuje się, że popełnia błąd. Dzięki drobnej modyfikacji mięso staje się niebiańsko kruche i soczyste. Możemy je podać na obiad i totalnie zaskoczyć naszych bliskich.

Kolejki ustawiają się już od wczoraj, niebywałe wydarzenie w Biedronce. Klienci przecierają oczy ze zdumieniaKolejki ustawiają się już od wczoraj, niebywałe wydarzenie w Biedronce. Klienci przecierają oczy ze zdumieniaCzytaj dalej

Kotlety schabowe - sekretny trick najlepszych kucharzy

Jak przyrządzić idealne kotlety schabowe? Warto skorzystać z przepisu proponowanego przez najlepszych szefów kuchni. Dzięki niemu będą one idealnie kruche i soczyste. Musimy na 2 godziny przed smażeniem kotlety schabowe namoczycie w mleku i cebuli. Jeszcze lepszym pomysłem jest zostawienie ich na noc w lodówce. Kotlety schabowe namoczone wcześniej w mleku z cebulą będą po prostu bardziej kruche i soczyste. Po wyjęciu z mleka kotlety schabowe musimy dokładnie odsączyć i je opanierować. Poniżej podajemy dokładny przepis na ten największy klasyk polskiej kuchnii.

Dzisiaj grzeje:

  1. Niestety, córka potwierdziła niezwykle smutną wiadomość o Beacie Tyszkiewicz. Gwiazda niedawno opowiadała o swojej diecie, wzbogaciła jadłospis o wyjątkowy produkt
  2. 77-letnia Urszula Dudziak zaskoczyła swoich fanów. Zdecydowała się na wyzwanie, którego nie podjęła się jeszcze nigdy w życiu
  3. Z rozpędu płuczesz mięso pod kranem? Konsekwencje mogą być opłakane, ludzie masowo popełniają tragiczny błąd

Składniki:

  • 500 g schabu
  • 400 ml mleka
  • 1 cebula
  • 2 jajka rozmącone z 2 łyżkami wody
  • mąka pszenna i bułka tarta do panierowania
  • sól
  • pieprz
  • smalec lub inny tłuszcz do smażenia

Jak to zrobić?

Schab kroimy na 4 grube plastry. Każdy z nich rozbij tłuczkiem na cienki kotlet. Cebulę pokrój w talarki. Włóż kotlety do naczynia i obłóż je cebulą. Mięso z cebula zalej mlekiem i odstaw do lodówki na co najmiej 3 godziny, a najlepiej na całą noc. Po wyjęciu kotletów schabowych z zalewy, dokładnie je osusz i dopraw do smaku solą i pieprzem. Każdy kotlet obtocz w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzej smalec lub inny tłuszcz. Smaż mięso przez 4 minuty z każdej strony, aż do jego zarumienienia.

Można tylko pozazdrościć? Niewyobrażalne, na jakie luksusy mogła liczyć Edyta Górniak na planie show TVN-uMożna tylko pozazdrościć? Niewyobrażalne, na jakie luksusy mogła liczyć Edyta Górniak na planie show TVN-uCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Nie ominie cię rejestracja jeśli używasz jednego gadżetu. Czasu coraz mniej
  2. Matka wyrzuciła dzieci przez okno na trzecim piętrze. Tylko tak mogła je uratować
  3. Liść laurowy, chrzan czy koper? Zdradzamy, co najlepiej dodać do kiszonych ogórków, łatwo o wielki błąd
  4. Nowa Królowa Życia brała udział w "Kuchennych rewolucjach". Na ostatnich zdjęciach zupełnie nie przypomina siebie sprzed lat
  5. Dodajesz imbir do herbaty? Gratulacje, właśnie nieziemsko poprawiasz działanie jednego narządu
  6. TVN przekazało pilny apel z Sopotu. Sytuacja wymyka się spod kontroli. Nie jest dobrze

Źródło: Beszamel.se.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł