Kotlety schabowe wcale nie lepszeScreen z filmu na kanale Dziki Chili na Youtubie

Natychmiastowa podróż w czasie, Ewa Wachowicz przypomina przepis na kultową mortadelę w panierce

Kotlety schabowe pojawiają się w większości polskich domów przynajmniej raz na tydzień. Ewa Wachowicz postanowiła przypomnieć wszystkim dawno zapomniany przepis na kultową mortadelę w panierce. Prawdziwy powrót do przeszłości.

Kotlety schabowe są pyszne i pożywne. Kto w końcu nie lubi soczystego kawałka mięsa w panierce i smażonego na oleju? Widząc chrupiącą skórkę i delikatne wnętrze ciężko przejść obojętnie. Choć mortadela nie jest obecnie wyjątkowo popularna wędliną, wiele osób dalej ja kocha. Ewa Wachowicz postanowiła przypomnieć swoim fanom o klasycznym przepisie, który pozwala powrócić do dawnych lat beztroskiego dzieciństwa. Panierowana i smażona mortadela jest doskonałym zamiennikiem klasycznego schabowego.

Anna Mucha pozuje w basenie bez góry od kostiumu raczy się włoskim deserem. Widoki zapierają dech, fani są wniebowzięciAnna Mucha pozuje w basenie bez góry od kostiumu raczy się włoskim deserem. Widoki zapierają dech, fani są wniebowzięciCzytaj dalej

Prawie tak dobre jak kotlety schabowe - panierowane kotlety z mortadeli według Ewy Wachowicz

Kiedyś mortadela była jednym z najbardziej ukochanych produktów. Wyjątkowy smak i aromat sprawiały, że wiele ludzi sięgało po nią praktycznie każdego dnia. Dzisiaj odeszła w zapomnienie i nie jest już tak popularna. Ewa Wachowicz postanowiła to zmienić i zaproponowała klasyczny przepis na smażoną na tłuszczu mortadele w panierce. Doskonały smak, miękka mortadela w środku i chrupiąca panierka jest tym, co pozwala powrócić w wspomnieniach do dawnych lat. Jedna z najlepszych propozycji podania przygotował Dziki z kanału Dziki Chili na YouTube. Przygotowanie jest banalnie proste i jeszcze szybsze niż kotletów schabowych.

Dzisiaj grzeje:

  1. Niestety, córka potwierdziła niezwykle smutną wiadomość o Beacie Tyszkiewicz. Gwiazda niedawno opowiadała o swojej diecie, wzbogaciła jadłospis o wyjątkowy produkt
  2. 3-latka pokonała raka w 4 stadium rozwoju. Niezwyciężona Molly wygrała z chorobą po 450 dniach
  3. Kolejki ustawiają się już od wczoraj, niebywałe wydarzenie w Biedronce. Klienci przecierają oczy ze zdumienia

Składniki:

  • Pół mortadeli
  • 2 jajka kurze
  • bułka tarta
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • ulubiona przyprawa np. wędzona papryka w proszku

Przygotowanie:

  1. Mortadelę pokrój w około 1 cm plastry.
  2. Jajka dokładnie rozbełtaj. Dodaj do nich sól, pieprz oraz paprykę wędzoną. Wymieszaj, żeby wszystko się rozpuściło.
  3. Na talerzu rozsyp bułkę tartą.
  4. Mortadele zanurzaj w jajku, a następnie bułce tartej. Powtórz tak z każdym kawałkiem.
  5. Na patelni rozgrzej olej. Smaż na nim kotleciki z obu stron na złoty kolor.

Podawaj z ziemniakami tłuczonymi oraz groszkiem z marchewką. Smacznego.

Surówka z kalafiora bijąca rekordy popularności, nie musisz go nawet gotować, smak mówi sam za siebieSurówka z kalafiora bijąca rekordy popularności, nie musisz go nawet gotować, smak mówi sam za siebieCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Coraz więcej ludzi może niedługo porzucać swoje domy. Wcale nie z powodu pieniędzy
  2. Andrzej Duda ma pilny apel do wszystkich Polaków. Prosi o bardzo ważną rzecz
  3. Kiedy solisz rosół - na początku czy pod koniec gotowania? W zależności od odpowiedzi smak zupy może się diametralnie zmienić
  4. Jej zjedzenie mogło skończyć się koszmarem. Ważny komunikat GIS, natychmiastowa reakcja Lidla i Biedronki
  5. Jedni ją kochają, inni nienawidzą. Mówi się, że jest czarnym złotem kuchni i leczy m.in. wrzody żołądka
  6. Wiele ofiar śmiertelnych. Doszło do wielkiej eksplozji. Wiadomości ze świata

Źródło: ewawachowicz.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł