Kotlety schabowe jakich nie jadłeśfacebook.com/wygrywam

Podwójne kotlety schabowe, niesamowicie soczyste z pyszną, chrupiącą panierką. Receptura samej Magdy Gessler podbija internet

Kotlety schabowe wcale nie muszą być zwykłym kawałkiem mięsa w panierce. Nawet tak popularne danie można udoskonalić, czego dokonała Magda Gessler. Jej podwójne schabowe są wyśmienite.

Kotlety schabowe zdecydowanie królują na polskich stołach. Ich chrupiąca, złota panierka i soczyste, delikatne wnętrze sprawiają, że mało kto jest w stanie zakończyć jedzenie tylko na jednej sztuce. Jeśli jesteś ogromnym fanem schabowych, z pewnością zakochasz się w mocno zmodyfikowanej przez Magdę Gessler wersji dania. Jej podwójny kotlet jest genialnym połączeniem dwóch składników. Kawałek mięsa jest tak wielki, że często nie mieści się na talerzu.

Bez ogródek, szczerze wyznała prawdę o pobycie w więzieniu. Fani znają ją jako Królową, jeszcze niedawno chwaliła się niesamowitą dietąBez ogródek, szczerze wyznała prawdę o pobycie w więzieniu. Fani znają ją jako Królową, jeszcze niedawno chwaliła się niesamowitą dietąCzytaj dalej

Kotlety schabowe jakich nie widziałeś - prawdziwy gigant wśród kotletów

Jeśli zwykły kotlet nie jest dla ciebie wystarczający i na zwykły obiad zjadasz dwa albo trzy kawałki, wersja zaproponowana przez Magdę Gessler jest idealne dla ciebie. Samo mięso jest już tak ogromne, że zajmuje cały talerz, a w połączeniu z ziemniakami zwyczajnie brakuje miejsca. Sekretem jest uklepanie schabu wraz z karkówką, która dzięki większej zawartości tłuszczu genialne nawilża potrawę.

Dzisiaj grzeje:

  1. Dziecinnie proste i niesamowicie pyszne. Obłędne pieczone ziemniaki po grecku
  2. TVN poinformował o skandalu na pokładzie samolotu. Polski aktor wstrzymał lot, interweniowały służby. Ręce opadają
  3. Nie żyją, Lasy Państwowe wydały komunikat ostrzegawczy. Podczas grzybobrania uważaj

Składniki:

  • 400 g schabu karkowego
  • 400 g schabu środkowego
  • 2–3 łyżki mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 6 łyżek bułki tartej
  • 3 cebule
  • 3 łyżki smalcu
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

  1. Mięso pokrój na plastry, osusz ręcznikiem papierowym i delikatnie rozbij tłuczkiem na cienkie płaty.
  2. Cebulę obierz i zetrzyj na tarce. Natrzyj nią płaty schabu, na który następnie należy położyć kawałek karkówki. Dociśnij mocno tak, aby mięsa skleiły się ze sobą. Możesz delikatnie je w siebie "wtłuc" uważaj jednak na latające fragmenty cebuli.
  3. Zapanieruj kotlety najpierw w mące, następnie w jajku z pieprzem i solą, a na koniec w bułce tartek.
  4. Na patelni rozgrzej smalec. Smaż kotlety na złoty kolor z obydwu stron. Uważaj przy przekładaniu na drugą stronę - zrób to na tyle delikatnie, aby nic się nie rozwarstwiło.
Nie było żadnej nadziei, dawali jej 2 lata życia. Rozpoczęła kurację sokiem z popularnego warzywa, dziś czuje się znakomicieNie było żadnej nadziei, dawali jej 2 lata życia. Rozpoczęła kurację sokiem z popularnego warzywa, dziś czuje się znakomicieCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Lidl wprowadza zupełną nowość w swojej ofercie. Sam skomponujesz ulubioną wersję
  2. Nowe zakazy i ogromne kary już od soboty. Minister Zdrowia przedstawił program, wielu Polaków oburzonych
  3. 1 trick sprawi, że ciasto drożdżowe będzie idealnie puszyste. Nie będziesz chciała robić inaczej
  4. Obłędne gołąbki z przepisu Magdy Gessler. Farsz skrywa sekretny składnik
  5. Używasz jej do pieczenia? Grozi ci wielkie niebezpieczeństwo, specjaliści biją na alarm
  6. Przeżyła śmierć kliniczną, potem nie pamiętała nawet swojej córki. Niewiarygodne, co potem zrobiła

Źródło: gotowanie.onet.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł