Kotlety schabowe po kowalsku są pysznePixabay / ReinhardThrainer

Najlepsza propozycja na sobotni obiad. Obłędne kotlety schabowe po kowalsku

Kotlety schabowe należą do dań, które na naszych stołach pojawiają się nad wyraz często. Ich smak i chrupkość podbija podniebienia Polaków, którzy nie mogą obejść się bez tej potrawy. Istnieje jeszcze lepszy przepis niż tradycyjny - prezentujemy wam schabowe po kowalsku.

Kotlety schabowe wcale nie muszą być zwykłym kawałkiem mięsa w panierce. Nawet tak popularne danie można udoskonalić. Jeśli jesteś ogromnym fanem schabowych, z pewnością zakochasz się w mocno zmodyfikowanej wersji, która zachwyca prezencją i doskonałym smakiem. Kotlety po kowalsku tylko z pozoru nie wyglądają jak tradycyjny posiłek. Pod pierzyną kryje się tak soczyste mięso, że każdy kto tylko je ugryzie od razu będzie chciał dokładkę.

Stało się. W związku z sytuacją w kraju Biedronka pilnie zmienia godziny otwarciaStało się. W związku z sytuacją w kraju Biedronka pilnie zmienia godziny otwarciaCzytaj dalej

Kotlety schabowe, które zachwycają każdego, nawet najbardziej wybrednego, smakosza

Zwykły panierowany kotlet jest pyszny. Chrupiąca panierka i soczyste wnętrze są nie do podrobienia, dlatego schabowe cieszą się tak wielką popularnością w całej Polsce. Jeśli jednak chciałbyś spróbować czegoś nowego, a nie masz pomysłu jak usprawnić lub zmienić klasyczny przepis, przychodzimy z pomocą. Schabowe po kowalsku są soczyste i delikatne, a pierzyna z cebuli majonezu i ketchupu powoduje, że ślinka cieknie na sam widok.

Dzisiaj grzeje:

  1. Gotowała uwielbiane uszka do barszczu. Gdy jej mama zobaczyła białą pianę, kazała natychmiast wszystko wyrzucić, powód poraża
  2. Właśnie zapadła decyzja ws. drugiego lockdownu Polski. Premier nie ma wątpliwości
  3. Nie było żadnej nadziei, dawali jej 2 lata życia. Rozpoczęła kurację sokiem z popularnego warzywa, dziś czuje się znakomicie

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe wycięte ze schabu środkowego
  • 2 łyżeczki ostrej musztardy
  • bułka tarta do panierowania
  • 2 średnie cebule
  • olej do smażenia
  • 4 łyżek keczupu
  • 4 łyżek majonezu
  • 4 łyżek tartego sera, np. 200 g dojrzałej mozzarelli
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

  1. Kotlety oczyść z błon i rozbij, aż uzyskasz cienkie mięso. Następnie za panieruj kawałki smarując je musztardą, a następnie obtaczając w bułce tartej.
  2. Smaż je na oleju, aż nabiorą złotego koloru z obu stron.
  3. Cebule pokrój w cienkie piórka i zeszklij ją na oleju.
  4. Kotlety ułóż w blaszy do pieczenia, posyp cebulą, rozsmaruj na nich majonez i ketchup, a następnie posyp serem.
  5. Piecz je do momentu, aż ser zarumieni się z wierzchu.
Zrobiła ogórki kiszone. Po czasie otworzyła słoik i pobladła, zaczęły syczeć, co się stało?Zrobiła ogórki kiszone. Po czasie otworzyła słoik i pobladła, zaczęły syczeć, co się stało?Czytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Lidl bez polskich dostawców. Wśród artykułów przemysłowych brak produktów z Polski
  2. Niestety, córka Urszuli Dudziak jest chora. Na jaw wyszła niezwykle smutna prawda
  3. Jak Sekielski tak szybko schudł? Ujawnił oszałamiającą recepturę na zupę z buraka, ma prozdrowotne właściwości
  4. Najgorszy, niewybaczalny błąd podczas pieczenia ciast. Nigdy nie wyjdą dobre, a wiele osób nagminnie go powtarza
  5. W weekend będzie się działo, przygotuj się już teraz. Trzeba tylko zabrać do Biedronki monetę 5 zł
  6. Biedronka znów jako pierwsza wspiera klientów. Sklep wprowadza udogodnienia związane ze wzrostem zakażeń

Źródło: beszamel.se

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł