Kotlety schabowe z farszemyoutube / kanał: Kuchnia Marioli / kadr z filmu

Nie można przestać ich jeść, kotlety schabowe z cudownym farszem polecają się na obiad

Kotlety schabowe stawią klasykę polskiej kuchni. Jednak niekiedy miewamy ochotę na odmianę i staramy się doskonale znane smaki nieco zmodyfikować. Kotlety z farszem są najlepszym przykładem takiej kreatywności.

Kotlety schabowe zawsze smakują równie wspaniale i bez wątpienia pasują do niemal wszystkich dodatków. Możemy podawać je z klasyczną mizerią oraz tłuczonymi ziemniakami, a także z wydaniu, które najbardziej uwielbiają dzieci, czyli z chrupiącymi frytkami. Niezależnie od preferencji, kotlety schabowe stanowią jeden z kluczowych elementów kuchni polskiej. Tym razem postanowiliśmy pobawić się nieco konceptem i przed wami znajduje się przepis na kotlety schabowe z farszem, którego nie da się zapomnieć.

Idealne połączenie, któremu nikt się nie oprze. Prosta i pyszna surówka z pora, marchewki i jabłkaIdealne połączenie, któremu nikt się nie oprze. Prosta i pyszna surówka z pora, marchewki i jabłkaCzytaj dalej

Kotlety schabowe z pieczarkowym farszem - idealne na obiad

Kotlety schabowe z farszem doskonale sprawdzą się na wszelkich przyjęciach oraz imprezach rodzinnych. Forma podania w postaci eleganckich stożków zdecydowanie lepiej będzie prezentowała się na stole, niż w przypadku klasycznych kotlecików. Przygotowanie schabowych z farszem jest bajecznie proste i nie zajmuje wiele czasu. Do dzieła

Potrzebujesz:

  • kilogram schabu
  • 1 cebula
  • opakowanie pieczarek
  • słodka, mielona papryka
  • czosnek granulowany
  • oregano, bazylia
  • 2 jajka
  • sól, pieprz
  • mąka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Dzisiaj grzeje:

  1. Najlepszy syrop na odporność, zaledwie 3 składniki potrafią zdziałać cuda. Rozprawi się z każdym przeziębieniem
  2. Zacznie się w poniedziałek o 6 rano. Setki Polaków muszą opuścić domy, wyznaczają strefę "bezpośredniego zagrożenia życia" w turystycznym regionie Polski
  3. Nie było żadnej nadziei, dawali jej 2 lataMartyniuk przyłapany na zakupach spożywczych w Biedronce. Wszyscy patrzyli tylko na jedno, jest afera

Schab myjemy dokładnie i osuszamy, a następnie kroimy w plastry o grubości około 1cm. Plastry schabu rozbijamy na cienko tłuczkiem. Rozbite kotlety posypujemy przyprawami. Zabieramy się za przygotowanie farszu. Cebulę kroimy i smażymy na patelni, dodajemy o niej pokrojone w plasterki pieczarki. Gdy z patelni odparuje cała woda solimy i pieprzymy oraz dodajemy nieco czosnku. Na środek kotlety nakładamy farsz i zwijamy na pół tworząc rożek. Kotlety panierujemy i smażymy po około 10 minut z każdej strony na mocno rozgrzanym tłuszczu. Po usmażeniu możemy odsączyć kotlety na ręczniku papierowym i podawać z ulubionymi dodatkami.

Doskonały przepis na roladki z kotletów schabowych znajdziecie także na kanale Kuchnia Marioli na platformie Youtube.

Myśleli, że wykopali dorodnego ziemniaka. Prawda ich poraziła, od razu wezwali policjęMyśleli, że wykopali dorodnego ziemniaka. Prawda ich poraziła, od razu wezwali policjęCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Ochroniarz z Biedronki uratował życie 14-latka. Nie wahał się ani sekundy
  2. Media obiegła tragiczna wiadomość. Są ofiary śmiertelne
  3. Gotowała uwielbiane uszka do barszczu. Gdy jej mama zobaczyła białą pianę, kazała natychmiast wszystko wyrzucić, powód poraża
  4. Najgorszy, niewybaczalny błąd podczas pieczenia ciast. Nigdy nie wyjdą dobre, a wiele osób nagminnie go powtarza
  5. Mięso wyszło suche i twarde? Najprawdopodobniej przez karygodne błędy przy pieczeniu, popełnia je większość Polaków
  6. Nie mógł odwiedzić syna, który walczy z rakiem. Przygotował dla niego wzruszającą niespodziankę, jest wideo

Źródło: domowe-potrawy

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł