Kotlety schabowe już zawsze będą idealne
wikipedia.org/MOs810 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.pl

Tysiące ludzi popełnia fatalny błąd podczas panierowania kotletów schabowych. Sekret tkwi w 2 zaskakujących składnikach

Kotlety schabowe wydają się prostym daniem, do którego nie trzeba zbyt dużego przygotowania ani umiejętności. Okazuje się, że nawet w tak banalnym daniu możemy użyć sztuczek, które usprawnią je, aby było jeszcze smaczniejsze. Poniżej prezentujemy 2 składniki, których dodanie zmieni obraz kotletów schabowych nie do poznania.

Kotlety schabowe są dla wielu Polaków najczęściej jadanym daniem. Jednak nawet najwięksi znawcy kuchni mogą mieć niekiedy problem z panierowaniem mięsa. Kiedy panierka nie chce się trzymać i odchodzi od mięsa, znaczy że popełniło się fatalny błąd podczas panierowania. 2 zaskakujące składniki są sekretem do idealnej panierki.

Kipiący z wściekłości klient wtargnął do Biedronki, żeby zwrócić rozkładające się mięso. Oburzająca odpowiedź kierowniczki zwaliła go z nógKipiący z wściekłości klient wtargnął do Biedronki, żeby zwrócić rozkładające się mięso. Oburzająca odpowiedź kierowniczki zwaliła go z nógCzytaj dalej

Kotlety schabowe jakich jeszcze nie jadłeś - panierka przylega do nich idealnie

Skuteczne panierowanie mięsa nie dla każdego jest takie łatwe, błędy przy wykonywaniu tej czynności mogą sprawić, że zacznie rozpadać się podczas smażenia. Wydaje nam się, że wystarczy obtoczyć mięso w jajku, a następnie przełożyć je do bułki tartej lub mąki. Niestety ten kluczowy moment jest często psuty przez niewiedzę gotującego. Aby panierka nigdy nie odklejała się od mięsa w czasie smażenia dodaj do jajek odrobinę soli i oleju.

Roztrzep je dokładnie, aby sól się rozpuściła i olej połączył się z jajkami. Tak przygotowany kawałek mięsa jest gwarancją udanego obiadu. Panierka idealnie przylega do kotleta i nie ma szans aby się odkleiła.

Dzisiaj grzeje:

  1. Właśnie mają miejsce niewyobrażalne sceny nad polskim morzem. Co z obostrzeniami w sklepach i restauracjach?
  2. Biedronka jeszcze tylko do jutra sprzeda ci sok, olej i inne produkty za 1 zł. Warunki są wręcz banalne

Jak przygotować najpyszniejsze kotlety schabowe? Przepis jest bardzo prosty:

Składniki:

  1. 4 kotlety schabowe, dokładnie rozbite
  2. 2 jajka
  3. olej
  4. sól
  5. pieprz
  6. bułka tarta

Przygotowanie:

  1. Do jajek dodaj szczyptę soli i łyżkę oleju. Ubij je dokładnie aż będą gładkie.
  2. Mięso dopraw solą i pieprzem. Obtocz je w jajku, następnie w bułce tartej i smaż na patelni na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.

Najlepsze newsy:

  1. Zatrważające sceny w Gdyni. Nie można podchodzić do okien ani opuszczać domów, co się dzieje?
  2. Zaskakująca awantura w programie "Kropka nad i". Monika Olejnik broniła TVN przed atakami, "niech nas pan nie poucza"
  3. Upieczenie idealnego ciasta drożdżowego nie jest proste. Banalna rada babci Ewy zmieni wszystko, jest piorunująco skuteczna
  4. Ręce opadają, zamiast sprzedać taniej wyrzucili truskawki na śmietnik. Zmarnowała się ogromna ilość owoców, okropny widok
  5. Robisz kotlety mielone z wieprzowiny? Nie zapominaj o cudownych trikach naszych babć, dzięki nim zmysł smaku orbituje
  6. Wstrząsające doniesienia o patogwieździe FAME MMA. Omal się nie wykończyła

Źródło: dompelenpomyslow.pl

Następny artykuł