Kotlety schabowe będą soczyste dzięki oryginalnej marynaciepixabay.com/webandi

Niesamowicie soczyste kotlety schabowe po amerykańsku. Sekretem jest nietypowa marynata

Kotlety schabowe są absolutną klasyką kuchni. Z pozoru proste danie, czasem przyprawia nas o ból głowy. Martwimy się, czy wyjdzie ono odpowiednio kruche, miękkie i soczyste. Niedawno w sieci pojawił się przepis na kotlety schabowe po amerykańsku. Ich sekretem jest chrupiąca panierka oraz niesamowicie soczysta, oryginalna marynata. Idealny pomysł na sobotni obiad.

Kotlety schabowe są klasykiem polskiej kuchni. Zazwyczaj wielu z nas korzysta z tradycyjnego przepisu na kultowy przysmak. Okazuje się, że jest istnieje sposób na poprawienie smaku potrawy. W sieci ogromną popularnością cieszy się amerykańska wersja kotletów schabowych. Ich tajemnicą jest bardzo nietypowa marynata oraz chrupiąca panierka. Nie mamy wątpliwości, że danie przekona nawet największych niejadków.

Nie do pomyślenia, Polaków zamurowało. Komunikat meteorologów nie mieści się w głowie, oszałamiające doniesienia dla grzybiarzyNie do pomyślenia, Polaków zamurowało. Komunikat meteorologów nie mieści się w głowie, oszałamiające doniesienia dla grzybiarzyCzytaj dalej

Sekretny przepis na kotlety schabowe po amerykańsku. Obłędna marynata i panierka sprawią, że znikną w kilka chwil

Tajemnica kotletów schabowych po amerykańsku tkwi w prostej marynacie. Dzięki niej, stają się one niesamowicie kruche i soczyste. Klasyczna panierka sprawia, że danie jest chrupiące. Warto dokładnie przeczytać przepis, każdy krok ma bardzo duże znaczenie. Osoby, które zjadły danie są zgodne, lepszych kotletów jeszcze nie jadły. Zatem, do dzieła!

Dzisiaj grzeje:

  1. Rodowicz narzeka, że nie stać jej na wakacje i nowe ubrania. Ma 3000 m2 lasu, nie może zrezygnować z diety pudełkowej
  2. ZUS przygotował prezent dla emerytów, chociaż wielu o nim nie pamięta. Możesz zyskać dużo więcej pieniędzy

Składniki:

  • 6 kotletów wyciętych ze schabu środkowego lub karkowego
  • 2 jajka
  • 2 łyżki keczupu
  • 2 łyżki majonezu
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • 1 drobno posiekana cebula
  • 1 łyżeczka granulowanego czosnku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • bułka tarta
  • olej

Sposób przyrządzenia:

Na początek, kotlety schabowe zbij tłuczkiem do mięsa. Jajka rozkłóć z keczupem, majonezem, mąką pszenną i przyprawami.
Przygotowane kotlety posmaruj przygotowaną marynatą i ułóz jeden na drugim. Na koniec zalej je resztą marynat i wstaw do lodówki na 1-3 godziny.
Po tym czasie wyjmij kotlety z lodówki i pozostaw na 20 minut, aby ociepliły się do temperatury pokojowej. Nigdy nie smaż zbyt zimnych kotletów. Różnica temperatur może wywołać szok i mięso będzie za suche
Kotlety schabowe opanieruj w tartej bułce, a następnie usmaż na rozgrzanym tłuszczu np. oleju lub smalcu. Smaż je na średnim ogniu po 4 minuty z każdej strony.
Gotowe kotlety schabowe podawaj z ziemniakami lub frytkami i ulubioną surówką. Smacznego!

Nie wyrzuciłeś jeszcze starej maszynki do mięsa? Gratulacje, masz szczęścieNie wyrzuciłeś jeszcze starej maszynki do mięsa? Gratulacje, masz szczęścieCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Nie tylko PKO BP, ale i ING. Bank wprowadza nową funkcje na twoim koncie
  2. Jak odróżnić COVID-19 od grypy? Eksperci wskazali jeden szczegół, który jest niezwykle istotny
  3. Przed snem wypij szklankę wody z dodatkiem cytryny i 1 sekretnym składnikiem. Efekty poczujesz zaraz po obudzeniu
  4. Samotny ojciec zabrał kilkuletnią córkę do restauracji. Po powrocie do domu zalał się łzami, nieoczekiwany finał
  5. Jestem przerażony - wstrząsające wyznanie Ryszarda Kotysa, jego stan zdrowia ciągle się pogarsza. Żona robi co może, by zawsze miał najlepszą dietę
  6. Łzy napływają do oczu. 24 osoby nie żyją, tragiczny początek weekendu za granicą

Źródło: beszamel.se.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł