Kotlety schabowe jakich jeszcze nie jadłeśpixebay.com/congerdesign

1 prosty krok sprawi, że kotlety schabowe będą niesamowicie kruche i soczyste. Już nie zrobisz ich w inny sposób

Czy kotlety schabowe mogą być jeszcze lepsze? Okazuje się że tak - wystarczy jeden prosty krok. Więcej nie zrobisz ich w inny sposób.

Kotlety schabowe są podstawą polskiej kuchni. Zazwyczaj wielu z nas korzysta z tradycyjnego przepisu na kultowy przysmak. Okazuje się, że jest istnieje sposób na poprawienie smaku potrawy - co więcej, jest banalnie prosty i nie wymaga praktycznie żadnej pracy. Dzięki minimalnej modyfikacji mięso staje się niebiańsko kruche i soczyste. Po postawieniu półmiska z kotletami na stół domownicy będą mocno zaskoczeni.

Nie jedz ich i nie używaj, wyrzuć, jeśli masz w domu. Są na czarnej liście, ostrzeżenie o zagrożeniu, wycofano niebezpieczne produktyNie jedz ich i nie używaj, wyrzuć, jeśli masz w domu. Są na czarnej liście, ostrzeżenie o zagrożeniu, wycofano niebezpieczne produktyCzytaj dalej

Kotlety schabowe - trzymany w tajemnicy trick najlepszych kucharzy

Schabowe smakują doskonale, jednak wszystko jedzone zbyt często zwyczajnie się znudzi. Aby powrócić do dawnego dreszczyku emocji związanego z oczekiwaniem na wgryzienie się w chrupiącego kotleta, warto wprowadzić odrobinę nowości do przepisu. Wystarczy włożyć mięso do specjalnej marynaty, dzięki której wnętrze będzie soczyste, a kotlet wyjątkowo delikatny.

Dzisiaj grzeje:

  1. Dostała ścierką. Nagle widzów poderwało, na wizję wkroczył mąż Magdy Gessler i zakomunikował 5 słów
  2. W sieci pojawiło się zdjęcie Andrzeja Dudy z żoną w lesie. Nie znaliśmy prezydenta od tej strony
  3. Krystyna Feldman całe życie kochała jedną potrawę, za młodu wyglądała jak modelka. Przed śmiercią ujawniła gorzką prawdę o serialu

Składniki:

  • kilogram schabu
  • 5 jajek
  • 2 łyżki majonezu
  • sok wyciśnięty z połówki cytryny
  • sól i pieprz do smaku
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

  1. Mięso pokrój na 2 cm plastry.
  2. Rozbij je na cienkie kotlety lecz uważaj, aby nie zrobić w nich dziur.
  3. Do miski wbij 2 jajka, dodaj majonez i sok z cytryny. Włóż do marynaty mięso i schowaj całość do lodówki na co najmniej jedną noc.
  4. Na talerz rozsyp bułkę tartą, a na drugi wbij 3 jajka, rozbełtaj je wraz z solą i pieprzem.
  5. Panieruj kotlety tak, aby były pokryte równą warstwą panierki.
  6. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.
  1. Dramatyczny finał grzybobrania. Na pomoc ruszyło 20-tu strażakówDramatyczny finał grzybobrania. Na pomoc ruszyło 20-tu strażakówCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Stało się, w aptekach obowiązuje nowe prawo. Polacy muszą być gotowi na duże ograniczenia
  2. Stan zdrowia 10-latki nagle się pogorszył. Dziewczynka zmarła w dzień postawienia diagnozy
  3. Trick Gessler sprawi, ze rosół będzie klarowny. Gwiazda ma jeszcze 1 cenną radę
  4. Jest niedziela niehandlowa, ale zrobisz zakupy w Biedronce. Sieć przygotowała niebywałą niespodziankę
  5. Kobieta na zdjęciu ma 74 lata, sekret jej urody zwala z nóg, każdy chce znać jej dietę. W końcu wyznała prawdę
  6. Warto sprawdzić portfel. Ta pięciozłotówka jest warta fortunę

Źródło: o2.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł