Kotlety jakich nigdy nie jadłeś, są pyszneyoutube.com

Ogromne kotlety schabowe po staropolsku są prawdziwym hitem. Cudownie soczysta ambrozja

Kotlety schabowe wbrew pozorom nie są stosunkowo nowym wynalazkiem, bowiem pierwsze wzmianki o nich znaleźć możemy w XIX wiecznej publicystyce. Kotlet schabowy po staropolsku wyróżnia się większą złożonością i pełniejszym, bardziej wyczuwalnym smakiem. Kiedy spróbujesz pierwszego kęsa poczujesz niesamowitą soczystą ambrozję.

Kotlety schabowe co weekend znajdziemy na naszych stołach, w końcu niedzielny obiad bardzo często składa się z zupy oraz kotletów z dodatkami. Jeśli znudził wam się tradycyjny smak kotletów mamy dla was ratunek. Schabowe po staropolsku są wspaniałą odmianą od klasycznego już dania, które wprowadzą powiew świeżości do kuchni.

Wysyp fusy z kawy w ogrodzie. Pozbędziesz się bardzo uciążliwych szkodnikówWysyp fusy z kawy w ogrodzie. Pozbędziesz się bardzo uciążliwych szkodnikówCzytaj dalej

Kotlety schabowe jakich jeszcze nie jadłeś - smakują o wiele lepiej od klasycznych

Przygotowywanie tradycyjnych kotletów nie jest w żadnym wypadku trudną sztuką i tak samo jest z kotletami po staropolsku. Aby je wykonać potrzebujemy jedynie jednego kroku więcej, lecz dodatkowy nakład pracy odpłaci nam się nieznanym do tej pory wspaniałym smakiem i aromatem. Kiedy podasz zmienione danie do stołu twoi goście będą krzyczeć z zachwytu.

Marynata

  • szklanka mleka
  • cebula
  • gałązka rozmarynu
  • ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

Kotlety

  • Schab z kością
  • szklanka mąki
  • szklanka bułki tartej
  • smalec
  • 3 jajka
  • sól
  • pieprz

Dzisiaj grzeje: 1. Tajemny dodatek do rosołu, który zupełnie odmienia jego smak. Nie chodzi o warzywa ani przyprawy, dodaje go również Ewa Wachowicz
2. 4,3 tys. zł co miesiąc. Pieniądze ze specjalnego świadczenia dostaje coraz więcej emerytów

Przygotowanie:

  1. Do miski wlej mleko, dodaj posiekaną drobno cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany rozmaryn, sól, pieprz i dokładnie wszystko wymieszaj.
  2. Schab rozbij na kotlety o grubości około 1. centymetra. Mięso włóż do marynaty na minimalnie 2. godziny, lecz najlepszy efekt uzyskasz, kiedy będziesz je marynować w lodówce przez 24 godziny.
  3. Kiedy mięso będzie gotowe, wyjmij je i wysusz.
  4. W misce rozbij jajka, na dwa osobne talerze rozsyp mąkę oraz bułkę.
  5. Kotlety obtaczaj w kolejności mąka-jajka-bułka tarta. Taka kolejność gwarantuje, że panierka nie odklei się w trakcie smażenia.
  6. Na patelni rozgrzej dość dużo smalcu i smaż kotlety na złoty kolor z obu stron.

Podawaj je z tłuczonymi ziemniakami oraz mizerią. Smacznego!

Najlepsze newsy:

    1. Atak nożownika, nie żyją trzy osoby, dwie w stanie krytycznym. Tragiczne doniesienia z Wielkiej Brytanii
    2. Niebezpieczeństwo na południu Polski. Pilny apel do Polaków
    3. Kupili dwie kawy i dwa gofry na Krupówkach. Gdy zobaczyli rachunek, złapali się za głowy
    4. Niesamowicie zdrowy domowy syrop z natki pietruszki oczyszczający tętnice. Jego zalety powalają
    5. Nigdy nie wylewaj wody po ugotowaniu ziemniaków. Jest cenna z 5 imponujących powodów
    6. Marcin Gortat pojawił się w TVP i zaatakował Alicję Bachledę-Curuś. Ostre słowa padły przed tysiącami widzów

Źródło: pikio.pl

Następny artykuł