Kotlety jakich nigdy nie jadłeś, są pyszne
youtube.com

Ogromne kotlety schabowe po staropolsku są prawdziwym hitem. Cudownie soczysta ambrozja

Kotlety schabowe wbrew pozorom nie są stosunkowo nowym wynalazkiem, bowiem pierwsze wzmianki o nich znaleźć możemy w XIX wiecznej publicystyce. Kotlet schabowy po staropolsku wyróżnia się większą złożonością i pełniejszym, bardziej wyczuwalnym smakiem. Kiedy spróbujesz pierwszego kęsa poczujesz niesamowitą soczystą ambrozję.

Kotlety schabowe co weekend znajdziemy na naszych stołach, w końcu niedzielny obiad bardzo często składa się z zupy oraz kotletów z dodatkami. Jeśli znudził wam się tradycyjny smak kotletów mamy dla was ratunek. Schabowe po staropolsku są wspaniałą odmianą od klasycznego już dania, które wprowadzą powiew świeżości do kuchni.

Wysyp fusy z kawy w ogrodzie. Pozbędziesz się bardzo uciążliwych szkodnikówWysyp fusy z kawy w ogrodzie. Pozbędziesz się bardzo uciążliwych szkodnikówCzytaj dalej

Kotlety schabowe jakich jeszcze nie jadłeś - smakują o wiele lepiej od klasycznych

Przygotowywanie tradycyjnych kotletów nie jest w żadnym wypadku trudną sztuką i tak samo jest z kotletami po staropolsku. Aby je wykonać potrzebujemy jedynie jednego kroku więcej, lecz dodatkowy nakład pracy odpłaci nam się nieznanym do tej pory wspaniałym smakiem i aromatem. Kiedy podasz zmienione danie do stołu twoi goście będą krzyczeć z zachwytu.

Marynata

  • szklanka mleka
  • cebula
  • gałązka rozmarynu
  • ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

Kotlety

  • Schab z kością
  • szklanka mąki
  • szklanka bułki tartej
  • smalec
  • 3 jajka
  • sól
  • pieprz

Dzisiaj grzeje: 1. Tajemny dodatek do rosołu, który zupełnie odmienia jego smak. Nie chodzi o warzywa ani przyprawy, dodaje go również Ewa Wachowicz
2. 4,3 tys. zł co miesiąc. Pieniądze ze specjalnego świadczenia dostaje coraz więcej emerytów

Przygotowanie:

  1. Do miski wlej mleko, dodaj posiekaną drobno cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany rozmaryn, sól, pieprz i dokładnie wszystko wymieszaj.
  2. Schab rozbij na kotlety o grubości około 1. centymetra. Mięso włóż do marynaty na minimalnie 2. godziny, lecz najlepszy efekt uzyskasz, kiedy będziesz je marynować w lodówce przez 24 godziny.
  3. Kiedy mięso będzie gotowe, wyjmij je i wysusz.
  4. W misce rozbij jajka, na dwa osobne talerze rozsyp mąkę oraz bułkę.
  5. Kotlety obtaczaj w kolejności mąka-jajka-bułka tarta. Taka kolejność gwarantuje, że panierka nie odklei się w trakcie smażenia.
  6. Na patelni rozgrzej dość dużo smalcu i smaż kotlety na złoty kolor z obu stron.

Podawaj je z tłuczonymi ziemniakami oraz mizerią. Smacznego!

Najlepsze newsy:

    1. Atak nożownika, nie żyją trzy osoby, dwie w stanie krytycznym. Tragiczne doniesienia z Wielkiej Brytanii
    2. Niebezpieczeństwo na południu Polski. Pilny apel do Polaków
    3. Kupili dwie kawy i dwa gofry na Krupówkach. Gdy zobaczyli rachunek, złapali się za głowy
    4. Niesamowicie zdrowy domowy syrop z natki pietruszki oczyszczający tętnice. Jego zalety powalają
    5. Nigdy nie wylewaj wody po ugotowaniu ziemniaków. Jest cenna z 5 imponujących powodów
    6. Marcin Gortat pojawił się w TVP i zaatakował Alicję Bachledę-Curuś. Ostre słowa padły przed tysiącami widzów

Źródło: pikio.pl

Następny artykuł