Kotlety schabowe według MakłowiczaInstagram.com/robertmaklowicz_official, wikipedia.org/Silar https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en

Robert Makłowicz nie może wybaczyć Polakom sposobu przyrządzania kotletów schabowych, okazuje się, że masowo popełniają żenujący błąd

Kotlety schabowe są dla Polaków niczym świętość. Niestety, Makłowicz nie jest w stanie zaakceptować tego jak większość rodaków je przyrządza. Większość robi żenujący błąd.

Kotlety schabowe są przez Polaków w pewnym sensie obdarzone swojego rodzaju kultem - od lat prawie codziennie pojawiają się na polskich stołach obiadowych i każda gospodyni domowa jest pewna, że robi je doskonale i zgodnie ze sztuką kulinarną. Każdy uwielbia ich smak, a moment, kiedy wgryza się w chrupiącą panierkę i soczyste wnętrze jest nie do podrobienia. Makłowicz jest jednak zupełnie innego zdania. Według niego Polacy popełniają żenujący błąd. Kontrowersyjna opinia znawcy kuchni wywołuje mnóstwo emocji.

Wyszła na jaw głęboko skrywana tajemnica Kuchennych Rewolucji, chodzi o 100 tysięcy złotych. Magda Gessler wydała oświadczenieWyszła na jaw głęboko skrywana tajemnica Kuchennych Rewolucji, chodzi o 100 tysięcy złotych. Magda Gessler wydała oświadczenieCzytaj dalej

Kotlety schabowe są czymś więcej dla Makłowicza

Robert Makłowicz jest niekwestionowanym specjalistą od klasycznej polskiej kuchni. Jego wiedza na temat gastronomii, a także historii jest godna podziwu. W połączeniu z doskonałym głosem i charyzmą kucharzowi udało się stworzyć wspaniały program kulinarny "Podróże kulinarne Roberta Makłowicza", w którym prezentuje dania kuchni polskiej i światowej, a przy okazji opowiada o historii miejsca, o którym jest dany odcinek.

Dzisiaj grzeje:

  1. Oburzające, uczeń dostał w szkolnej stołówce okropny posiłek. Interweniował dyrektor, nie do pomyślenia
  2. Smutne wieści o siostrze Justyny Steczkowskiej. Miała świętować rocznicę ślubu w Grecji, nie przewidziała jednego
  3. Koszyki w Lidlu mają ukrytą cudowną funkcję. Wielu klientów jej nie zna i wielka szkoda

Makłowicz nie pozostawił suchej nitki na Polakach, którzy do tej pory byli pewni, że schabowy jest w 100% polskim daniem. Co więcej, do opisu naszego schabowego użył wyjątkowo brutalnych i ciężkich do zaakceptowania słów.

- Schabowy to jest nic innego, jak sznycel po wiedeńsku dla ubogich. Bo zamiast cielęciny, używamy wieprzowiny - mówi Makłowicz w programie "Hejt Park".

Na antenie wyjawił także, że pomysł na niego zapożyczyliśmy od Austriaków. Podzielił się z widzami swoimi przemyśleniami na temat genezy schabowego. Za wszystko odpowiadać miał niedobór mięsa za czasów komuny.

- Polacy zaczęli ubijać małe kotlety na jak najcieńsze, gdyż wówczas wydawały się znacznie większe. Po panierowaniu, niejednokrotnie nawet podwójnym, były znacznie bardziej sycące - wyjaśnia podróżnik.

Genialny aktor, serialowy Edzio zawsze jeździł po ryby w nietypowe miejsce. Przeżył najgorszą, podwójną tragedię w życiu, stracił żonę i syna w tajemniczych okolicznościachGenialny aktor, serialowy Edzio zawsze jeździł po ryby w nietypowe miejsce. Przeżył najgorszą, podwójną tragedię w życiu, stracił żonę i syna w tajemniczych okolicznościachCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Urządzenie połknęło kartę i nie wydało pieniędzy. Co zrobić, gdy bankomat zatrzymuje kartę?
  2. Chcieli oddać dziadka do domu opieki. Dostali nauczkę, którą zapamiętają do końca życia
  3. Nie pij ich. Tylu ludzi codziennie popełnia niewybaczalny błąd
  4. 70-letni rodzice przygotowali ucztę, zaprosili sześcioro ukochanych pociech. Dzieci okrutnie złamały im serce
  5. Dostępne w Biedronce polędwiczki z okropną zawartością, nie chce się wierzyć. Pod panierką kryją się budzące mdłości widoki
  6. Za 5-złotówkę możesz dostać 1,5 tysiąca złotych. Od razu zacznij przeglądać szuflady

Źródło: otopress.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł