Kotlet schabowy będzie idealny, jeśli nie zapomnimy o bardzo ważnej czynności.wikimediacommons/Dmitry Dzema/creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en

Jedna czynność jest kluczowa w przygotowaniu kotletów schabowych, miliony Polaków robią wielki błąd

Kotlety schabowe pozornie łatwo przygotować. W nawet tak łatwym przepisie można jednak zapomnieć o bardzo ważnych trikach, które mają ogromny wpływ na smak potrawy. Wielu Polaków nadal zapomina o jednej bardzo ważnej czynności podczas przygotowywania kotletów schabowych. Radzimy, jak uniknąć popularnego błędu.

Kotlety schabowe przyrządzamy niezwykle często. Jedna z najukochańszych potraw wielu polskich smakoszy pojawia się na naszych stołach nie tylko od święta. Niemal zawsze, gdy tęsknimy za domowych obiadem, schabowe sprawdzają się idealnie. Doskonale znany smak trzeba jednak odtworzyć w umiejętny sposób. Jeśli zapomnimy o pewnej bardzo ważnej czynności, potrawa będzie bowiem daleka od ideału.

Wyszło na jaw, jakie rzeczy miesiącami w sekrecie robiła pracownica McDonald's. Nagrał ją jeden z klientówWyszło na jaw, jakie rzeczy miesiącami w sekrecie robiła pracownica McDonald's. Nagrał ją jeden z klientówCzytaj dalej

Kotlety schabowe zawsze się udadzą, jeśli unikniemy częstego błędu

Kotlety schabowe powinny być jednocześnie chrupiące i soczyste. Właśnie dlatego podczas przygotowania popularnego dania warto pamiętać o kilku rzeczach. Najważniejsze są oczywiście składniki najlepszej jakości. Mięso z supermarketu jest zwykle najgorszym wyborem. Kolejną kwestią jest umiejętne rozbicie plastrów schabu - najlepiej położyć na nich folię spożywczą, by mięso nie stało się zbyt cienkie i nie przyklejało się do tłuczka. Bardzo ważne jest też odpowiednie panierowanie kotletów schabowych i właśnie na tym etapie wiele osób popełnia pewien błąd.

Dzisiaj grzeje:

  1. Zaczęło się dzisiaj, klienci już stoją w kolejkach w Biedronce. Tak pięknych sprzętów kuchennych za grosze dawno nie było
  2. Katastrofa lotnicza u naszych sąsiadów. Co najmniej 20 osób nie żyje, trwa akcja ratunkowa
  3. Wystarczy pić sok z jednego ziemniaka dziennie, by poczuć jego dobroczynnie działanie. Tanie rozwiązanie, a efekty zadziwią każdego

Przed obtoczeniem kotletów w jajku i bułce tartej niektórzy marynują je w mleku z dodatkiem czosnku i/lub cebuli oraz przypraw. Nie jest to konieczne, ale sprawia, że mięso jest bardziej aromatyczne. Bez względu na to, czy korzystamy z marynaty, czy też panierujemy kotlety od razu po ich rozbiciu, ważną czynnością staje się osuszenie mięsa. Bez tego panierka może gorzej się nad nim trzymać i odpadać podczas smażenia. Aby tego uniknąć wystarczy tylko lekko osuszyć kotlety ręcznikiem papierowym.

Gessler rzuciła w właściciela jajkiem i ogromnie go obraziła. Gdy powiedziała, że zmieni jego restaurację w rzeźnię, osłupiałGessler rzuciła w właściciela jajkiem i ogromnie go obraziła. Gdy powiedziała, że zmieni jego restaurację w rzeźnię, osłupiałCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Lepiej uszykuj gotówkę, będą problemy z bankami. Zacznie się jeszcze dzisiaj
  2. Violetta Villas zdążyła wyjawić wielką tajemnicę zanim odeszła. Smutne wyznanie sprawia, że łzy same napływają do oczu
  3. Aktor "Na Wspólnej" jadł pyzy i kluski, a i tak schudł 19 kg. Niewiarygodna metamorfoza, jest nie do poznania
  4. Przyłapana, nikt nie spodziewał się, że nie zawsze robi je sama. Paparazzi zrobili kompromitujące zdjęcia
  5. Jajecznica jeszcze lepsza, bo z kurkami, które dodają jej wyrazistości. Podczas przygotowania wystrzegaj się 1 błędu
  6. Pola Raksa gwiazdą “Czterej pancerni i pies”. Tak dzisiaj wygląda gwiazda serialu

Źródła: wtv.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł