Kotlety schabowe z farszemyoutube / kanał: Kuchnia Marioli / kadr z filmu

Faszerowane grzybami kotlety schabowe szturmem podbijają podniebienia Polaków, sto razy lepsze niż dewolaje

Kotlety schabowe kochamy wszyscy, a po dodaniu smakowitego farszu nie można im się oprzeć. Cudowne połączenie klasycznego smaku oraz grzybów przypadnie do gustu wszystkim smakoszom. Tych wrażeń smakowych nie da się opisać słowami, koniecznie wypróbujcie ten przepis.

Kotlety schabowe możemy przyrządzać na wiele sposobów. Jako Polacy uwielbiamy ich klasyczne wydanie, które zawsze smakuje równie znakomicie. Nawet najlepszy przepis można jednak nieco urozmaicić, dlatego dzisiaj proponujemy kotlety schabowe w formie poduszeczek wypełnionych grzybowym farszem. My użyliśmy pieczarek, ale ty nie musisz się ograniczać. Jeśli masz pod ręką borowiki albo prawdziwki - śmiało dodaj je do środka, to może tylko pomóc.

Polacy wstrzymali oddech po komunikacie Biedronki. Od jutra znowu się zaczniePolacy wstrzymali oddech po komunikacie Biedronki. Od jutra znowu się zacznieCzytaj dalej

Kotlety schabowe z grzybami - palce lizać

Uwielbiamy kotlety de volaille, teraz schab możesz przyrządzić w bardzo podobny sposób. Wystarczy, że wypełnisz go ulubionymi składnikami. Sakiewki ze schabu doskonale sprawdzą się na przyjęciach, gdzie będą robić ogromne wrażenie na gościach. Doskonale komponują się z frytkami oraz surówkami, ale także z tradycyjnymi ziemniakami z wody. Wszystko zależy od twojej pomysłowości. Smak kotletów schabowych w połączeniu z grzybami jest najlepszy na świecie.

Potrzebujesz:

  • 4 porcje schabu bez kości
  • 2 cale jajka
  • mieszanka kuchennych przypraw typu vegeta
  • pieprz mielony
  • maślanka 1/2 szklanki,
  • olej rzepakowy
  • kilka plasterków sera żółtego
  • mąka pszenna i tarta bułka
  • pół kilo ulubionych grzybów
  • 1 cebula
  • papryczka ostra
  • śmietana gęsta 2 łyżki

Dzisiaj grzeje:

  1. Pamiętacie Norberta z „M jak miłość”? Mariusz Sabiniewicz nie żyje, jego ostatnie chwile były wstrząsające
  2. Media donoszą o dramatycznym rozstaniu Haliny Mlynkovej. Jeszcze nie tak dawno chwaliła się, że uwielbia gotować dla męża
  3. Podczas powrotu z wakacji, zapomnieli dziadka. 60-latka znaleźli pod Wrocławiem

Kotlety ze schabu należy rozbić bardzo cienko, najlepiej włożyć je pomiędzy plastikową folię. Wkładamy je do roztrzepanych jajek z maślanką, przyprawą vegeta, pieprzem i marynujemy klika godzin. Ulubione grzyby należy najpierw ugotować z wodzie przez 20 minut, jeśli używamy prawdziwków. W przypadku pieczarek wystarczy je od razu podsmażyć. Na oleju podsmażamy grzyby z cebulką oraz papryczką i przyprawą typu vegeta, po 10 minutach dodajemy śmietanę i mieszamy. Kotlety wyjmujemy z marynaty, na środek nakładamy grzyby i zakrywamy drugim kawałkiem schabu. Spinami za pomocą wykałaczek. Kotlety obtaczamy w mące zmieszanej z bułką tartą i smażymy na gorącym oleju. Po usmażeniu odkładamy na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podajemy ciepłe z ulubionymi dodatkami.

Doskonały przepis na faszerowany schab znajdziesz na kanale Kuchnia Marioli na platformie Youtube.

Sekielski pokazał fanom swój tygodniowy jadłospis. 1 punkt jest szczególnie ważny, każdy powinien brać przykładSekielski pokazał fanom swój tygodniowy jadłospis. 1 punkt jest szczególnie ważny, każdy powinien brać przykładCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Wybiegła z gmachu TVP, usiadła i zaczęła płakać. Katarzyna Dowbor została okropnie potraktowana, zanim zaczęła prowadzić "Nasz nowy dom" w Polsacie
  2. Dotarł na Jasną Górę, jest zakażony. 175 osób na kwarantannie
  3. Sernik według sekretnej receptury Magdy Gessler, puszysty niczym chmurka, nigdy nie opada
  4. Niestety, niemal wszyscy Polacy jedzą je każdego dnia. 7 Najbardziej rakotwórczych produktów w naszych kuchniach
  5. Najszybsze gołąbki na świecie, zaledwie 30 minut, smak powala na kolana
  6. Hitowy transfer Leo Messiego coraz bliżej. Znamy nazwę klubu, trzeba tylko ustalić detale

Źródło: przeslijprzepis

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł