Kotlet schabowy po amerykańsku smakuje obłędnie.wikimediacommons/phototram/Attribution 2.0 Generic

Piorunujący przepis na kotlety schabowe po amerykańsku skrywa tajemnicę soczystości. Lepszych jeszcze nie jadłeś

Kotlety schabowe nie zawsze muszą być przygotowane w klasyczny sposób. Gdy wzbogacimy przepis o marynatę albo dodamy do panierki coś zaskakującego, mięso będzie bardzo soczyste. Kotlety schabowe po amerykańsku na pewno zbiorą dobre recenzje wśród gości lub domowników, którym je podamy.

Kotlety schabowe powinny być zawsze cudownie chrupiące i soczyste. By tak się stało, najlepsi kucharze stosują pewne triki. Czasem jednak można skorzystać z nieco mniej znanego przepisu, by znane danie zachwyciło na nowo. Kotlety schabowe po amerykańsku są bardzo aromatyczne, a dzięki kilku dodatkom w panierce mięso jest bardzo miękkie i delikatne.

Kamila zajrzała do lodówki w Biedronce. Długo stała jak wryta, mogła zrobić tylko jednoKamila zajrzała do lodówki w Biedronce. Długo stała jak wryta, mogła zrobić tylko jednoCzytaj dalej

Kotlety schabowe po amerykańsku są cudownie soczyste

Kotlety schabowe mogą być jeszcze pyszniejsze, jeśli zamarynujemy je wstępnie w aromatycznej miksturze. W wersji amerykańskiej jajka miesza się z keczupem i majonezem, przyprawia czosnkiem, cebulą i papryką oraz zagęszcza mąką. W tak przygotowanej marynacie kotlety wchłaniają wszystkie smaki. Dzięki temu mięso będzie też o wiele bardziej soczyste niż w przypadku tradycyjnych kotletów.

Dzisiaj grzeje:

  1. Marysia kupiła przedziwne pierogi w Biedronce. Podgrzała je i oniemiała
  2. Fatalne wieści z Polski, trwa walka. Dramatyczna akcja służb potrwa jeszcze wiele godzin
  3. Zapłacił za kiełbasę banknotem 500 zł. Ekspedientka wydała 490 zł reszty, zamarła odkrywając prawdę o banknocie

Składniki:

  • 6 kotletów ze schabu środkowego lub karkowego,
  • 2 jajka,
  • 2 łyżki keczupu,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 4 łyżki mąki pszennej,
  • łyżeczka granulowanej cebuli lub drobno posiekana mała cebula,
  • łyżeczka granulowanego czosnku,
  • łyżeczka słodkiej papryki,
  • bułka tarta,
  • olej do smażenia.

Przygotowanie:

Kotlety rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Jajka rozkłócamy i mieszamy je z majonezem, keczupem, mąką i przyprawami. Kotlety smarujemy przygotowaną marynata z obu stron i układamy jeden na drugim. Wkładamy je do lodówki na trzy godziny. Po tym czasie trzymamy mięso w temperaturze pokojowej. Gdy wrzucimy na patelnię zbyt zimne mięso, będzie suche po usmażeniu. Kotlety panierujemy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z frytkami lub opiekanymi ziemniakami i ulubioną surówką.

Niczego nieświadomi klienci robili zakupy w Biedronce. Nagle policjanci otrzymali zgłoszenie o niebezpieczeństwieNiczego nieświadomi klienci robili zakupy w Biedronce. Nagle policjanci otrzymali zgłoszenie o niebezpieczeństwieCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Od 15 października tysiące Polaków mogą liczyć na kolejny prezent od ZUS. Składki nie będą tak bolesne
  2. Z ostatniej chwili. Gwiazda polskiej reprezentacji zarażona koronawirusem
  3. Chciał jedynie w spokoju zjeść jabłko w lesie, nagle został otoczony ze wszystkich stron
  4. Karolina Szostak "niknie w oczach". Sama skóra i kości, jest na kontrowersyjnej diecie
  5. 7 dni piła wodę po ogórkach kiszonych. Osłupiała już 2 dnia widząc nieziemski rezultat
  6. Nikt nie wierzył w powodzenie pary karłów. Jak wyglądają teraz ich dzieci?

Źródło: Beszamel

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł