Soczyste i kruche kotlety schaboweflickr.com/Varchar N

1 prosty trick sprawi, że schabowe będą idealnie kruche i soczyste. Korzystają z niego najlepsi kucharze

Kotlety schabowe są jedną z tych potraw, które regularnie goszczą na naszych stołach. Jeden prosty trick sprawi, że będą one niesamowicie kruche i soczyste. Ze sposobu korzystają największe gwiazdy gastronomi, dlatego nie zwlekaj. Wypróbuj przepis godny najlepszych kucharzy, dzięki czemu będziesz delektować się kotletami schabowymi lepszymi niż w drogich restauracjach.

Kotlety schabowe są klasykiem polskiej kuchni. Zazwyczaj wielu z nas korzysta z tradycyjnego przepisu na kultowy przysmak. Okazuje się, że jest istnieje sposób na poprawienie smaku potrawy.1 krok może budzić ogromne zaskoczenie, niewiele osób robi danie właśnie w taki sposób. Okazuje się, że popełnia błąd. Dzięki drobnej modyfikacji mięso staje się niebiańsko kruche i soczyste. Możemy je podać na rodzinny obiad i totalnie zaskoczyć naszych bliskich.

Szał i niedowierzanie, Lidl z przytupem zaczął weekend. Klienci czekali tygodniami na dzisiejszy dzieńSzał i niedowierzanie, Lidl z przytupem zaczął weekend. Klienci czekali tygodniami na dzisiejszy dzieńCzytaj dalej

Idealne kotlety schabowe - przepis mistrzów kuchni

Jedząc posiłki w dobrej restauracji często jesteśmy zaskoczenie idealną soczystością kotletów schabowych. Mistrzowie kuchni prawdopodbnie korzystaja z niżej podanego przepisu. Kluczem do sukcesu jest 1 krok, który znacząco odmieni smak i jakość przygotowanego przez nas dania.

Dzisiaj grzeje:

  1. Stosujesz sól, czosnek, chrzan i koper kisząc ogórki? Głupi błąd i nie wyjdą dobre
  2. Donald Tusk postanowił zmienić przyzwyczajenia. Polityk zaskoczył przechodniów w rodzinnym Gdańsku

Składniki:

  • 4 duże kotlety ze schabu
  • 1 jajko
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka siekanego koperku
  • 1 łyżka natki z pietruszki
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • pół łyżeczki soli
  • 1/4 płaskiej łyżeczki pieprzu
  • 4 łyżki bułki tartej
  • olej

Sposób przygotowania:

Kotlety rozbij na cienkie płaty. Z jajka, majonezu, ziół i cytryny przygotuj marynatę. Zanurz w nich kotlety i odstaw do lodóki na co najmniej 4 godziny lub na całą noc. Marynowane kotlety panieruj w bułce tartej i smaż na rozgrzanym tłuszczu.

Dzięki marynacie, kotlety schabowe staną się niebywale kruche i soczyste. Mięso pozostawione na kilka godzin w aromatycznej zalewie ze świeżych ziół i majonezu z pewnością stanie się hitem weekendowych obiadów. Smacznego ! ;)

Jola do obiadu zrobiła surówkę z ogórków kiszonych, rodzina od razu ją pokochała. Teraz poleca wszystkim, Jola do obiadu zrobiła surówkę z ogórków kiszonych, rodzina od razu ją pokochała. Teraz poleca wszystkim, "prosta, bardzo szybka i pyszna"Czytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Dobra wiadomość dla seniorów. Nie każdy emeryt musi płacić składkę zdrowotną, wszystko zależy od dwóch czynników
  2. Ministerstwo Zdrowia ogłosiło ważne zmiany. Nowe zasady dotyczące kwarantanny wchodzą w życie
  3. Stosujesz sól, czosnek, chrzan i koper kisząc ogórki? Głupi błąd i nie wyjdą dobre
  4. Przyłapana Gessler pozbawiona doczepów, makijażu i loków. Są zrobione zdjęcia, krążą po sieci i wywołują kontrowersje
  5. Idealna panierka do kotletów schabowych, dzięki prostej sztuczce szefów kuchni zawsze wyjdzie chrupiąca jak marzenie
  6. Wrócili z wakacyjnego wyjazdu. Kilkadziesiąt osób zagrożonych

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł