

29 Sierpnia 2020
1 prosty trick sprawi, że schabowe będą idealnie kruche i soczyste. Korzystają z niego najlepsi kucharze
Kotlety schabowe są jedną z tych potraw, które regularnie goszczą na naszych stołach. Jeden prosty trick sprawi, że będą one niesamowicie kruche i soczyste. Ze sposobu korzystają największe gwiazdy gastronomi, dlatego nie zwlekaj. Wypróbuj przepis godny najlepszych kucharzy, dzięki czemu będziesz delektować się kotletami schabowymi lepszymi niż w drogich restauracjach.
Kotlety schabowe są klasykiem polskiej kuchni. Zazwyczaj wielu z nas korzysta z tradycyjnego przepisu na kultowy przysmak. Okazuje się, że jest istnieje sposób na poprawienie smaku potrawy.1 krok może budzić ogromne zaskoczenie, niewiele osób robi danie właśnie w taki sposób. Okazuje się, że popełnia błąd. Dzięki drobnej modyfikacji mięso staje się niebiańsko kruche i soczyste. Możemy je podać na rodzinny obiad i totalnie zaskoczyć naszych bliskich.
Idealne kotlety schabowe - przepis mistrzów kuchni
Jedząc posiłki w dobrej restauracji często jesteśmy zaskoczenie idealną soczystością kotletów schabowych. Mistrzowie kuchni prawdopodbnie korzystaja z niżej podanego przepisu. Kluczem do sukcesu jest 1 krok, który znacząco odmieni smak i jakość przygotowanego przez nas dania.
Dzisiaj grzeje:
- Stosujesz sól, czosnek, chrzan i koper kisząc ogórki? Głupi błąd i nie wyjdą dobre
- Donald Tusk postanowił zmienić przyzwyczajenia. Polityk zaskoczył przechodniów w rodzinnym Gdańsku
Składniki:
- 4 duże kotlety ze schabu
- 1 jajko
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka siekanego koperku
- 1 łyżka natki z pietruszki
- 1 łyżka soku z cytryny
- pół łyżeczki soli
- 1/4 płaskiej łyżeczki pieprzu
- 4 łyżki bułki tartej
- olej
Sposób przygotowania:
Kotlety rozbij na cienkie płaty. Z jajka, majonezu, ziół i cytryny przygotuj marynatę. Zanurz w nich kotlety i odstaw do lodóki na co najmniej 4 godziny lub na całą noc. Marynowane kotlety panieruj w bułce tartej i smaż na rozgrzanym tłuszczu.
Dzięki marynacie, kotlety schabowe staną się niebywale kruche i soczyste. Mięso pozostawione na kilka godzin w aromatycznej zalewie ze świeżych ziół i majonezu z pewnością stanie się hitem weekendowych obiadów. Smacznego ! ;)
Najlepsze newsy:
- Dobra wiadomość dla seniorów. Nie każdy emeryt musi płacić składkę zdrowotną, wszystko zależy od dwóch czynników
- Ministerstwo Zdrowia ogłosiło ważne zmiany. Nowe zasady dotyczące kwarantanny wchodzą w życie
- Stosujesz sól, czosnek, chrzan i koper kisząc ogórki? Głupi błąd i nie wyjdą dobre
- Przyłapana Gessler pozbawiona doczepów, makijażu i loków. Są zrobione zdjęcia, krążą po sieci i wywołują kontrowersje
- Idealna panierka do kotletów schabowych, dzięki prostej sztuczce szefów kuchni zawsze wyjdzie chrupiąca jak marzenie
- Wrócili z wakacyjnego wyjazdu. Kilkadziesiąt osób zagrożonych
Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama
Następny artykuł