Kotlety schaboweyoutube / kanał: kulinarnatv pl / kadr z filmu

Jedna łyżka dodana do panierki sprawia, że kotlety schabowe smakują lepiej niż kiedykolwiek. Klasyczny trick szefa kuchni zachwyca Polaków

Kotlety schabowe bez chrupiącej panierki nie byłyby takie same. Panierka powinna być chrupka, pod żadnym pozorem nie może nasiąknąć tłuszczem. Perfekcyjne kotlety zrobisz dodając do panierki jeden składnik, o którym wie bardzo niewiele osób.

Kotlety schabowe bez wątpienia są klasykami na polskich stołach. Niemal wszyscy jadamy je regularnie. Niestety rutyna w przygotowaniu może bezpośrednio wpływać na smak potraw. Dlatego my nie ustajemy w poszukiwaniu kompozycji, który wyniosą nawet doskonale znane potrawy na nowy poziom. Sekretna receptura tej panierki sprawia, że kotlety są lepsze niż kiedykolwiek.

Najpyszniejsze kąski za mniej niż 10 zł, jest też największy jesienny hit. W Biedronce znowu zakupowy szałNajpyszniejsze kąski za mniej niż 10 zł, jest też największy jesienny hit. W Biedronce znowu zakupowy szałCzytaj dalej

Jak sprawić, by kotlety schabowe były jeszcze lepsze?

Oczywiście podstawowym warunkiem, który musza spełnić idealnie kotlety schabowe jest jakość mięsa. Najlepiej nabyć je u zaufanego dostawcy. Wiele osób uważa, że kolety powinny być wielkości talerza i koniecznie z kością, która wzmacnia walory smakowe. Sama Magda Gessler w swojej flagowej restauracji "U Fukiera" podaje kotlety, które z powodzeniem mogłyby nakarmić 2 osoby. Równie istotnym elementem kotletów jest dokładne rozbicie mięsa, tak aby było cienkie, a jednocześnie doskonale wyczuwalne pod panierką. Gdy mięso jest już wybrane i rozbite przychodzi czas na panierkę i to ona odegra tu główną rolę. Okazuje się, że wielu Polaków nie wiem, że można do niej dodać składnik, który wszyscy mamy w domach.

Dzisiaj grzeje:

  1. Służby sanitarne ostrzegają wszystkich idących na grzyby. Jest ich 10, niepokojące
  2. Podniesiono alarm dla lotnictwa. Eksperci są pewni, w Europie dojdzie do wybuchu
  3. 7 dni piła wodę po ogórkach kiszonych. Osłupiała już 2 dnia widząc nieziemski rezultat

Klasyczną kolejnością w przygotowaniu kotletów schabowych jest obtaczanie w: mące, jajku oraz bułce tartej. Wybór mąki zależy od naszych preferencji, ale zwyczajna pszenna będzie najbardziej na miejscu. Cały sekret tkwi w odpowiednim przygotowaniu kąpieli jajecznej. Szefowie kuchni polecają dodać czubatą łyżkę śmietany i dopiero wtedy połączyć ją z jajkiem. Dzięki temu kotlety będą lekko kremowe i soczyste, subtelnie inne niż tradycyjne. Sposób jest genialny w swojej prostocie i koniecznie powinien być wypróbowany w twojej kuchni. Po obtoczeniu kotletów w jajku ze śmietaną, kładziemy je na bulce tartej i smażymy w wysokiej temperaturze - najlepiej na smalcu. Usmażone kotlety podajemy od razu z ulubionymi dodatkami.

Doskonały przepis na kotlety schabowe w aromatycznej panierce znajdziesz na kanale kulinarnatv pl na platformie Youtube.

Gessler jest nie do poznania, wyciekło nagranie z przystojnym kucharzem z 1996 roku. Ciężko uwierzyć, jak zachowuje się uwielbiana restauratorkaGessler jest nie do poznania, wyciekło nagranie z przystojnym kucharzem z 1996 roku. Ciężko uwierzyć, jak zachowuje się uwielbiana restauratorkaCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Nie ma znaczenia czy mieszkasz w domu czy mieszkaniu. Od kwoty nowej opłaty zrobi Ci się słabo
  2. Decyzja zapadła. Wkrótce prawie 2 mln Polaków będzie musiało nosić maseczki nawet na ulicy, o kogo chodzi?
  3. Elżbieta od lat dolewa 3 łyżki jednego produktu do kotletów mielonych. Jej rodzina jest pewna - są najlepsze pod słońcem
  4. Lidl w trybie pilnym wycofuje niebezpieczny produkt. Natychmiast go zwróćcie, inaczej może skończyć się tragedią
  5. Mąż zdemaskował Magdę Gessler, wyznał wstydliwą prawdę. Czy Magda powinna się wytłumaczyć?
  6. Zapłacił za jej rachunek, bo zapomniała portfela. Później kobieta zrobiła coś, co wprawiło go w osłupienie

Źródło: waniliowysmoczek.blogspot

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł