Kuchenne Rewolucje zaprezentowały niesamowity przepiswikipedia.org/Nikodem Nijaki https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.pl

Magda Gessler pokazała przepis na mus z ogórków kiszonych. Niesamowite, do czego go podaje

Kuchenne Rewolucje pełne są niebanalnych przepisów, które warte są wypróbowania. Magda Gessler co i rusz stara się zaskakiwać swoich widzów i gości restauracji, więc prezentuje wymyślne przepisy. Tym razem pokazała recepturę na przepyszny mus z ogórków kiszonych - nie zgadniecie do czego go dodaje.

Kuchenne Rewolucje przyciągają przed ekrany telewizorów ogromną ilość widzów. Program emitowany jest już od 10 lat i ciągle jest na niego popyt. Prawdopodobnie jednym z powodów niesłabnącej popularności może być inwencja twórcza Magdy Gessler, która prezentuje niekiedy niesamowite przepisy. Jednym z nich jest mus z ogórków kiszonych, z którego korzysta w innowacyjny sposób.

40-letni Tomasz w piątkowy wieczór wybrał się na zakupy do Lidla. Nagle kasjerka zapytała o porażającą rzecz, od razu pobladł40-letni Tomasz w piątkowy wieczór wybrał się na zakupy do Lidla. Nagle kasjerka zapytała o porażającą rzecz, od razu pobladłCzytaj dalej

Kuchenne Rewolucje kolejny raz zaskoczyły widzów - Magda Gessler prezentuje ciekawy przepis

Mus z ogórków kiszonych jest idealnym rozwiązaniem, kiedy brakuje nam pomysłu na ich spożytkowanie, a termin przydatności do spożycia nieubłaganie zbliża się ku końcowi. Pani Magda zaprezentowała w jednym z odcinków "Rewolucji" również przepis na specjalne danie, do którego możemy dodać mus. Pizza, która wykorzystuje mus jako sos, jest do zjedzenia w restauracji "Il Pino" w Sosnowcu.

Składniki:

  • słoik ogórków kiszonych
  • garść rukoli
  • 2 gałązki kopru
  • pasztetowa 200 gramów
  • 1 średnia cebula
  • 200 gramów tartej mozzarelli
  • 100 gramów słoniny
  • gotowy blat do pizzy

Dzisiaj grzeje:

Przygotowanie:

    1. Obierz ogórki i pozbądź się nasion. Odciśnij nadmiar wody.
    2. Do blendera wrzuć pocięte na mniejsze kawałki ogórki, rukolę oraz koper.
    3. Zmiksuj blenderem na gładka masę. Jeśli mus będzie zbyt gęsty, dolej odrobinę wody lub oliwy.
    4. Aby przygotować pizzę rozgrzej piekarnik na 180 stopni.
    5. Na gotowy spód wylej około 3 łyżki musu i dokładnie go rozprowadź.
    6. Równomiernie rozsyp ser, ułóż plasterki pasztetowej, słoniny oraz cebuli.
    7. Piecz przez 20 minut, aż ser całkowicie się roztopi i zrumieni.

Do pizzy idealnie pasuje sos czosnkowy na jogurcie oraz wysokiej jakości oliwa z oliwek.

Najlepsze newsy:

Źródło: ofeminin.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł