Kuchenne Rewolucje w restauracji "Zamek"Kadr z programu Kuchenne Rewolucje prod. TVN / Player.pl

Gessler zobaczyła rosół i się załamała. Ze złością chlusnęła w kucharza wodą ze szklanki

Program "Kuchenne rewolucje" zna każdy Polak. To jeden z najpopularniejszych programów telewizyjnych, który uczy nie tylko jak gotować, ale i jak prowadzić własny biznes. Magda Gessler smakuje potraw restauratorów, które często przyprawiają ją o wściekłość. Tak było i w tym przypadku - scysję spowodował tradycyjny rosół.

"Kuchenne rewolucje" to program, który możemy oglądać już od 10 lat. Ten program kulinarny oparty jest na amerykański formacie "Kitchen Nightmares" na licencji Fox. Magda Gessler przemierza kulinarną mapę Polski, aby pomóc zagubionym właścicielom. Uczy ich prowadzić biznes, ale i gotować tak, żeby trafić do serc najbardziej wymagających klientów.

Kuchenne rewolucje i spore emocje

Magda Gessler znana jest ze swojej szczerości i bezpośredniości. Bardzo emocjonalnie podchodzi do przypadków, w których krzywdzi się nie tylko znakomite przepisy, ale i klientów, przez narażenie ich na problemy zdrowotne po zjedzeniu nieświeżych potraw. Emocjonalne podejście do kuchni znanej wszystkim restauratorki, wzbudza emocje w widzach, którzy z ciekawością śledzą poczynania restauratorki na ekranie.

Smakowite śniadanie w parę chwil, maślane drożdżówki jak u babci. Posypane kruszonką i niesamowicie pyszneSmakowite śniadanie w parę chwil, maślane drożdżówki jak u babci. Posypane kruszonką i niesamowicie pyszneCzytaj dalej

Do "Kuchennych rewolucji" zgłaszają się restauratorzy, którzy mają problem z utrzymaniem lokalu, ale i ze stworzeniem dobrego zespołu czy po prostu z gotowaniem. W ciągu 4 dni Magda Gessler ma za zadanie nauczyć całą załogę sprawnego działania, ale i gotowania. Metamorfozę przechodzą nie tylko bohaterzy odcinków, ale i same restauracje. Po zakończonych rewolucjach Magda Gessler wraca do danego miejsca i sprawdza je, aby wiedzieć, czy rekomendacja z jej strony będzie poparta prawdą i rzetelnością.

Dzisiaj grzeje:

  1. Perła kuchni śląskiej, czyli modra kapusta. Wystarczy, że dolejesz odrobię nietypowego napoju, a posmakuje jeszcze lepiej
  2. A jednak. Zdecydowali się przedłużyć obostrzenia. Będą utrudnienia. Zagraniczne wieści dla wyjeżdzających
  3. Błyskawiczny sernik Oreo bez pieczenia. Zrobisz go w 15 minut, fani ciasteczek oszaleją ze słodkiego szczęścia

Elitarna restauracja nie zachwyciła Magdy Gessler

W ostatnim odcinku "Kuchennych rewolucji" doszło do wielu niedociągnięć ze strony właścicieli oraz kucharzy. Magda Gessler miała okazję zjeść nie tylko zakalec z mrożonego pieczywa, mdły tatar czy wyjątkowo nieudany rosół. Choć efekty wizyty przerosły Magdę Gessler, nie da się ukryć, że była ona ostatnią deską ratunku dla właścicieli. Co spotkało ją w najnowszym odcinku?

"Zamek" w Szczecinku to restauracja, która uchodzi w tamtym rejonie za ekskluzywną i jedną z tych na najwyższym poziomie. Jak się okazuje, nawet takie miejsca potrzebują czasem pomocy i wskazania drogi, którą należy podążać w biznesie.

Odcinek pełen był zadań dla Magdy Gessler. Właściciele nie wiedzą nic na temat biznesu i kuchni, kucharze bez wyczucia smaku i własnej inwencji twórczej w kuchni. Co więcej, niesmaczne jedzenie, które okazało się być podsumowaniem całego bałaganu. W tym odcinku na Magdę Gessler czekają wszystkie, możliwe wyzwania.

Magda Gessler nie wytrzymała, jako fanka kuchni polskiej

Wszyscy wiemy, że Magda Gessler jest prawdziwym wirtuozem kuchni polskiej. Uwielbia smak klasyki, która kojarzy się z domem i dzieciństwem. Kocha tworzyć polskie dania, uważając je za niesamowicie smakowite, ale i za prawdziwą sztukę. Nie ma się więc co dziwić, że zderzenie się z rzeczywistością i nieudanymi potrawami, wzbudza w niej niemałe emocje.

Tak było właśnie po przekroczeniu progu restauracji, która na samym początku wśród zaserwowanych dań, zdecydowała się podać restauratorce rosół. Był wyjątkowo nieudany, a do tego podany w towarzystwie niesmacznego sandacza. Co więcej, podano jesiotra, który wylądował za oknem. Według Magdy Gessler był on wyjątkowo nieświeży. Elitarne i drogie menu z pewnością nie szło w parze z jakością dań.

Jednym z zachowań restauratorki, które wykazało brak cierpliwości na istniejący w restauracji bałagan, jest wylanie na kucharza szklanki wody. Jak mówiła Magda Gessler, czas się obudzić.

Jednym z wyzwań dla całej załogi restauracji, było przygotowanie idealnego rosołu. Mimo zupełnie różnych smaków i wizji, znalazł się wśród podanych jeden, który zaciekawił restauratorkę. Było więc nad czym pracować. W tym momencie Magda Gessler zapowiedziała idące zmiany i postanowiła działać razem z całą ekipą na ich wspólny sukces, który zagwarantuje nie tylko udany biznes, ale da mieszkańcom miasta rewelacyjne miejsce. Idealne na obiad, kolację czy spędzenie miło czasu w tak klimatycznej okolicy.

Kadr z ostatniego odcinka wykorzystaliśmy jako ilustrację do artykułu. Cały odcinek Kuchennych Rewolucji można obejrzeć na platformie Player.pl.

Magda Gessler do buraków dodała śledzie i powstała cudowna sałatka lwowska. Domownicy oniemieją po pierwszym kęsieMagda Gessler do buraków dodała śledzie i powstała cudowna sałatka lwowska. Domownicy oniemieją po pierwszym kęsieCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Wiadomość z ostatniej chwili. Nie żyje wielka polska aktorka, przyjaciółka Karola Wojtyły
  2. Romans za kulisami "Rolnik szuka żony"? W sieci pojawił się zaskakujący wpis uczestniczki hitu TVP
  3. Placki ziemniaczane bez smażenia? Smakują jeszcze lepiej niż z patelni, wystarczy zastosować 1 trik
  4. Przepis sąsiadki Ewy Wachowicz na chrupiące pierogi z kurczakiem bije rekordy popularności. Niepowtarzalny smak zapewnia oryginalny farsz
  5. Syrop z cebuli z 2 składników robi się w 2 minuty. Domowy prastary przepis na odporność
  6. Wiadomość, na którą czekali Polacy. Premier Morawiecki przekazał ważną decyzję
  7. Kierowcy się doczekali. Na tę zmianę czekali wszyscy, Ministerstwo Cyfryzacji wyjaśnia

Źródło: se.pl

kuchennerewolucje.tvn.pl

Zapraszamy na nasz Instagram

Następny artykuł