Magda Gessleryoutube / kanał: TVNpl / kadr z programu "Kuchenne rewolucje"

Niechcący się wygadała, wiemy ile zarabiają uczestnicy na Kuchennych Rewolucjach. Magda Gessler podała konkretne kwoty

"Kuchenne rewolucje" robią furorę na antenie stacji TVN już od dekady. Wszyscy chociaż raz zastanawialiśmy się, ile korzyści naprawdę mają właściciele restauracji. Sama Magda Gessler postanowiła podać konkretne kwoty.

"Kuchenne rewolucje" można śmiało nazwać telewizyjnym fenomenem na skalę narodową, Od dekady Magda Gessler jeździ po całej Polsce, odwiedzając kolejne podupadające restauracje, a widzowie nadal, niczym przy pierwszych odcinkach śledzą jej poczynania z zapartym tchem.

Za sukcesem całego przedsięwzięcia bez wątpienia stoli sama Magda Gessler. Można ją uwielbiać, albo nienawidzić, ale dla nikogo nie jest całkiem obojętna. Decyzja zaaranżowania w projekt osoby z doświadczeniem, niekoniecznie w typowo "telewizyjnym" wieku, okazała się strzałem w dziesiątkę. Magda Gessler zaskarbiła sobie sympatię charyzmą oraz bezkompromisowym podejściem do pracy.

Dolej łyżkę podczas wyrabiania kotletów mielonych, wyrosną puszyste i soczyste. Rewolucyjny sposób onieśmiela prostotąDolej łyżkę podczas wyrabiania kotletów mielonych, wyrosną puszyste i soczyste. Rewolucyjny sposób onieśmiela prostotąCzytaj dalej

"Kuchenne rewolucje" - ile zarabiają uczestnicy?

Pojawienie się w telewizji programu, który tak autentycznie pokazywał życie, tragedie ludzkie oraz finansowe porażki, okazał się być powiewem świeżego powietrza w zatęchłej od sztuczności telewizji.

Od czasu pierwszym odcinków w całej sieci huczało od domysłów jakie tajemnice mogą się kryć za produkcją. W końcu naiwnością byłoby myśleć, że żądne sztuczki nie stoją za tak wielką produkcją. Wiele osób doszukiwało się znaków, że tak naprawdę właściciele restauracji po rewolucjach jedynie tracą na nich, albo co gorsza dopłacają krocie.

Jedną z najbardziej popularnych plotek, była ta o kwocie 100 tysięcy złotych, które rzekomo uczestnicy mieli płacić produkcji za sam udział w "Kuchennych rewolucjach". Plotka ta została zdementowana przez samą Magdę Gessler oraz licznych uczestników.

Dzisiaj grzeje:

  1. W 3 dni możesz oczyścić kości i stawy, różnicę odczujesz od razu. Wystarczy pić w odpowiednich ilościach wywar z liści laurowych
  2. Media: Od poniedziałku nowe zakazy w Polsce. Ujawnili szczegóły, uderzą w miliony Polaków, odczują je również turyści
  3. Elżbieta odmłodniała o 10 lat, wszystko dzięki kuracji cudownym sokiem z buraków. Teraz z każdym dzieli się swoim zachwytem

Misja czy biznes? Na czym zależy uczestnikom?

Wciąż jednak otwarte pozostało pytanie, czy rewolucja się rzeczywiście opłaca. W końcu z dnia na dzień cała rzeczywistość restauracji wywraca się do góry nogami, a zamknięcie na kilka dni restauracji jest kosztowne. Często rewolucje wiążę się z zakupieniem drogich produktów oraz nowego sprzętu kuchennego. Magda Gessler w jednym z wywiadów powiedziała jak wygląda rzeczywistość finansowa po "Kuchennych rewolucjach" większości restauracji.

Magda Gessler chętnie opowiada o swojej misji, jaką jest nauka restauratorów o autentycznej kuchni oraz zwyczajnego szacunku dla klientów. W obszernym wywiadzie dla Dzień dobry TVN opowiedziała z emfazą:

Musiałam wszystkich obudzić, powiedzieć dość ściemy dość oszustwa w jedzeniu, że jedzenie jest naszym życiem, że stanowi o naszym stanie zdrowia, że stanowi o naszym stanie społeczeństwa, które nie jest bogate…ludzie mają prawo chodzenia do restauracji niedrogich tylko przystępnych…jestem trochę dzieckiem i nie potrafię udawać. Ja po prostu pokazuję to, co czuję. Czasami płaczę, czasami jestem wściekła, jestem przejęta tym co widzę…w moim programie pojawiają się ludzie z dużymi problemami rodzinnymi i zdrowotnymi, czy psychicznymi, czy też po prostu są to cwaniacy

Misja jest oczywiście ważnym elementem "Kuchennych rewolucji", jednak nie da się ukryć, ze uczestnicy przede wszystkim liczą na poprawę swojej sytuacji finansowej. O tym, ile naprawdę może dzięki Magdzie Gessler zarobić właściciel restauracji wypowiedziała się sama restauratorka - Powiem bardzo ważną rzecz! Za mój program nikt nie płaci. My jeszcze dokładamy pieniądze. Trwa to cztery dni, a z 250, 150 restauracji żyje bardzo dobrze, z 200 złotych robią obroty do 3 tysięcy, a nawet 12 tysięcy złotych - wyznała. Spodziewaliście się, że może to być to aż tak opłacalny biznes?

Klasyka w najlepszym wydaniu, ukochana surówka Polaków na bazie czerwonej kapusty. Nic nie prezentuje się na stole dostojniejKlasyka w najlepszym wydaniu, ukochana surówka Polaków na bazie czerwonej kapusty. Nic nie prezentuje się na stole dostojniejCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Restauracje do zamknięcia, zakaz opuszczania domu, a dzieci na nauczanie zdalne. Znamy listę planowanych obostrzeń
  2. Mieszkańcy w nocy usłyszeli hałasy, natychmiast zaalarmowali policję. Nastolatkowie byli o krok od tragedii
  3. Przepyszne ciasto ze zdjęcia zrobisz w 15 minut, bez pieczenia i stania z zegarkiem w ręku. Znajomi od razu poproszą o przepis
  4. Inni narzekają na niską emeryturą, Barszczewska nie będzie jej mieć wcale. Niedawno z sentymentem odpowiadała o zamiłowaniu do zup i pomidorów, które przypominają jej dzieciństwo
  5. Nie idź do piekarni, niech piekarnia pojawi się w twoim domu. Nieziemski, cudownie prosty chleb na śniadanie zrobisz błyskawicznie
  6. Dyrektor szpitala o ostatnich chwilach Dariusza Gnatowskiego. Słowa lekarza są poruszające
  7. WP: "Seniorzy będą mieli zakaz wychodzenia z domu". Ujawniono drakońskie plany, które rząd miałby ogłosić dziś

Źródło: obcas.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł