Kuchnia PolskaInstagram / born_in_the_prl

Zdumiewające informacje. Prawda o autorze "Kuchni polskiej" ścina z nóg

"Kuchnia polska" pobiła serca całych pokoleń Polaków. Nieśmiertelne przepisy do dziś doskonale sprawują się w naszej kuchni i cieszą podniebienia rodzin. Fakty o autorze poczytnej lektury zdumiewają nawet najbardziej oddanych fanów kulinariów.

"Kuchnia polska" jest pozycją obowiązkową w każdym polskim domu. Na kanwie klasycznych przepisów naszej rodzimej kuchni do dziś tworzone są niezapomniane kompozycje smakowe. Lektura okrywa przed czytelnikiem wszystkie sekrety smacznej, domowej kuchni oraz jej historii. W czasach PRL-u żadna półka na książki nie mogła się bez niej obyć, a każda zaangażowana pani domu znała jej zawartość. Autorem książki jest postać, o której prawda zadziwia fanów dzieła. Nikt nie spodziewał się, że za "Kuchnią polską" może stać ktoś tak nietuzinkowy.

Kozidrak przebiła wszystkich luksusową willą. Równie gigantycznej kuchni nie widzieliśmy nigdyKozidrak przebiła wszystkich luksusową willą. Równie gigantycznej kuchni nie widzieliśmy nigdyCzytaj dalej

"Kuchnia polska" - klasyka w najlepszym wydaniu

Według fanów kultowej książki kucharskiej, wśród przepisów znajdziemy najlepszą na świecie zupę grzybową, która bije na głowę wszystkie restauracyjne posiłki. Każda strona "Kuchni polskiej" jest nasączona wiedzą oraz tradycją, sprawiając, że po dziś dzień zapaleni kucharze chwalą się posiadaniem jej we własnej biblioteczce. Wielu smakoszy odziedziczyło ją po swoich rodzicach i ma nadzieję, że przekaże ją dalej, kultywując pamięć o autentycznej kuchni naszych przodków. Niewielu z nas zastanawiało się jednak nad historią autora popularnej lektury, a ona sama mogłaby posłużyć za materiał na niesamowitą książkę. Trudno uwierzyć, że Stanisław Berger wiódł tak niesamowite życie.

Dzisiaj grzeje:

  1. Weszła do Biedronki z maseczką na twarzy i bez skrupułów zrobiła karygodną rzecz. Wszystko się nagrało, policja prosi o pomoc
  2. Ważne zmiany dla emerytów i rencistów już w mocy. Nawet 3732,10 zł więcej do świadczenia

Stanisław Berger nie jest postacią przypadkową. Jego ogromna wiedza żywieniowa wynika z gruntownego wykształcenia w tym kierunku. Autor "Kuchni polskiej" posiadał tytuł profesora zwyczajnego nauk rolniczych, a swoja karierę związał głównie z Szkołą Główną Gospodarstwa Wiejskiego. Obecnie jest honorowym przewodniczącym Komitetu Nauk o Żywieniu Polskiej Akademii Nauk oraz Polskiego Towarzystwa Nauk Żywieniowych. Na uwagę zasługują także niezwykłe odznaczenia przyznane Stanisławowi Bergerowi, miedzy innymi: Krzyż Komandorski z Gwiazdą Orderu Odrodzenia Polski oraz Medal im. B. Rumińskiego i Złotą Odznaką Honorową NOT. Całe życie autor kultowej książki kucharskiej poświęca przede wszystkim promowaniu wiedzy na temat odpowiedzialnego żywienia. Tę bezcenną naukę w pigułce możemy odnaleźć w "Kuchni polskiej".

Najlepsze newsy:

  1. Justyna Żyła nie wytrzymała. Wyciąga kolejną broń przeciwko Piotrowi po tym, jak ujawnił ich prywatną korespondencję
  2. Autobus stanął w płomieniach na europejskim lotnisku. Ewakuacja terminala [film]
  3. Wielki luksus czy nie? Kasia Cichopek pochwaliła się zdjęciem kuchni, fani podzieleni
  4. Włożył różę w ziemniaka. Po siedmiu dniach złapał się za głowę, uzyskał niemożliwy efekt
  5. Idealnie chrupkie ogórki kwaszone. Wszystko przez 1 skladnik
  6. Justyna Żyła odpowiedziała na mocny wpis męża. Szybko usunęła swoją wiadomość, ale w internecie nic nie ginie

Źródło: Wikipedia

Następny artykuł