Kurczak w wybornej nadziewajce smakuje cudownie.kadr z kanału Przepisy Joli /Youtube

Soczysta i chrupiąca nadziewajka z kurczaka już dawno podbiła serca Polaków. Banalny przepis zachwyci wszystkich

Kurczak gości na naszych stołach niezwykle często. Wszelkie kotlety, potrawki czy mięso pieczone w całości mogą się jednak przejeść nawet największym miłośnikom drobiu. Wtedy warto sięgnąć po nieco mniej znany przepis na chrupiącą i soczystą nadziewajkę.

Kurczak smakuje cudownie, gdy upieczemy go aromatycznej marynacie. Również filety w formie bajecznych kotletów zachwycą wszystkich mięsożerców, zwłaszcza młodszych smakoszy. Delikatne i nizebyt tłuste mięso można jednak przyrządzić na wiele sposobów. Wielu smakoszy od czadu do czasu przygotowuje mięsną pieczeń zwaną nadziewajką. Warto się na nią skusić, bo przepis jest bajecznie prosty.

Niezwykle smutne wieści o uwielbianej aktorce Niezwykle smutne wieści o uwielbianej aktorce "Świata według Kiepskich". A jeszcze niedawno opowiadała o nowej diecie i ulubionych pierogachCzytaj dalej

Kurczak w postaci prostej i przepysznej nadziewajki zachwyca smakiem

Kurczak sprawdzi się doskonale nie tylko w formie wszelkich kotletów, pulpetów czy kiedy udusimy go w delikatnym sosie. Mięso można połączyć z kilkoma prostymi składnikami i upiec w keksówce. Słynna nadziewajka z powodzeniem zastąpi wędliny czy pasztety, a do tego jest o wiele prostsza w przygotowaniu. Bardzo podobne danie przyrządzono na kanale na YouTubie Przepisy Joli.

Dzisiaj grzeje:

  1. Okrzyknięto ją najpiękniejszą babcią świata, jej figura i twarz zachwycają. Sekret urody emerytki tkwi w odpowiednim żywieniu i peelingach
  2. Jeszcze niedawno był wart 20 zł. Teraz za jeden wyjątkowy banknot dostaniesz kilka tys. złotych
  3. Zamknęła burgera i frytki z McDonald's do pudełka po butach. Otworzyła je po 24 latach i ją poraziło, firma już wydała oświadczenie

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka,
  • szklanka mleka,
  • 3 kajzerki,
  • 5 jajek,
  • 200 g masła,
  • pół pęczka natki pietruszki,
  • sól,
  • pieprz,
  • słodka papryka.

Przygotowanie:

Żółtka oddzielamy od białek i dodajemy do nich mleko. Dokładnie mieszamy składniki i łączymy je z roztopionym masłem. Bułki kroimy w kostkę, dorzucamy do miski i zalewamy żółtkami z mlekiem i masłem. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy. Osuszonego kurczaka kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników razem z natką pietruszki i przyprawami. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy ją z mięsno-jajeczną masą. Przekładamy wszystko do keksówki i pieczemy przez godzinę w 180°C. Po tym czasie wyjmujemy gotową potrawę.

Ciężko uwierzyć, ile lat kończy dziś Krzysztof Krawczyk. Ze względu na zły stan zdrowia artysta jakiś czas temu musiał przejść na specjalną dietęCiężko uwierzyć, ile lat kończy dziś Krzysztof Krawczyk. Ze względu na zły stan zdrowia artysta jakiś czas temu musiał przejść na specjalną dietęCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. 82-latek perfidnie oszukany przez naciągaczy. Stracił ponad 60 tys. zł
  2. Władze pracują nad zaostrzeniem surowego zakazu. Może wejść w życie szybciej niż sądzimy
  3. Masowo popełniamy 5 błędów w pieczeniu ciast, dlatego nie wychodzą albo pojawia się zakalec. Każdy z nas zrobił choć jedną rzecz z listy
  4. A miało być tak pięknie. Klienci Biedronki są wściekli, padły mocne słowa
  5. Mówią o niej "surówka antystresowa", wszystko z 1 powodu. Niesamowicie soczysta i smaczna, wygrywa prostotą wykonania
  6. Kolejny zakaz w Polsce. Jeszcze w tym tygodniu, są nowe informacje

Źródło: Onet

Następny artykuł