Kurczak panierowanywikimedia/ autor: Biswarup Ganguly/ licencja CC 3.0 / zdjęcie poglądowe

Wyciekły porażające szczegóły, popularna restauracja w tarapatach. Pracownik wyznał oburzającą prawdę

Kurczak z restauracji KFC jest znany na całym świecie i posiada miliony wiernych fanów, którzy rozkoszują się jego smakiem. Pracownik restauracji wyznał całą prawdę, nie mieści się w głowie, jak przygotowywana jest uwielbiana potrawa.

KFC to jedna z największych sieci restauracji na świecie. W menu oczywiście króluje tam kurczak, jednak to nie on stał się bohaterem przerażającej opowieści jednego z pracowników. Okazuje się, że klienci były zupełnie nieświadomi w jaki sposób są przygotowywane uwielbiane potrawy. Zdajemy sobie sprawę z tego, że chodząc do restauracji typu fast food nie otrzymujemy najbardziej pożywnego jedzenia. Jednak nikt nie spodziewał się mrożących krew w żyłach opisów, na jakie dobył się pracownik rzeczonego miejsca.

Krzysztof Krawczyk przekazał smutną wiadomość. Ma niską emeryturę, wystarczy na podstawowe produkty spożywcze?Krzysztof Krawczyk przekazał smutną wiadomość. Ma niską emeryturę, wystarczy na podstawowe produkty spożywcze?Czytaj dalej

Kurczak z KFC - głęboko skrywana tajemnica

Jak informuje portal portal-polski cała sprawa ujrzała światło dziennie w momencie, gdy pracownik zamieścił nagranie za pośrednictwem Tok-toka. Krótkie nagranie szybko stało się hitem sieci i szybko zyskało niemal pół miliona wyświetleń. Dotychczasowi fani jedzenia z sieci restauracji nie mogli uwierzyć własnym oczom. Proces przygotowania jedzenia wyglądał odrzucająco.

Dzisiaj grzeje:

  1. Domowy syrop na kaszel z buraków ma piorunujące działanie. Dolegliwości znikają w kilka chwil
  2. Kancelaria prezydenta wydała oficjalne oświadczenie. Chodzi o stan nadzwyczajny w Polsce
  3. Lidl zapowiada ogromne zmiany. Klientów sieci czeka rewolucja

Według relacji pracownika restauracji KFC przygotowywania popularnego sosu wygląda następująco: Sos jest robiony z kawałków kurczaka, które podczas smażenia się odłamują i spadają do frytury. Często jest to przesiąknięta tłuszczem i lekko przypalona panierka. Takie kawałki zalewa się następnie wodą i przechowuje w zamkniętym pojemniku przez około 6 godzin. Takie informacje zostały podane na stronie portal-polska.

Internauci wyjątkowo zgodnie stwierdzili, że podobne praktyki są zwyczajnie obrzydliwe i gdyby znali je wcześniej nie sięgaliby po sos. Pojawiły się także głosy broniące sposobu przygotowania sosu, tu internauci zwracali uwagę, że oryginalny przepis na sos pieczeniowy jest bardzo zbliżony do procesu przedstawionego na filmie.

Nie można przestać ich jeść, kotlety schabowe z cudownym farszem polecają się na obiadNie można przestać ich jeść, kotlety schabowe z cudownym farszem polecają się na obiadCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Uczestniczka programu Rolnik szuka żony znów szokuje. Za wywiad każe sobie płacić 2 tys. zł
  2. Wszyscy myśleli, że to zwykłe przeziębienie. 9-latek umarł kilka dni po zdiagnozowaniu
  3. Martyniuk przyłapany na zakupach spożywczych w Biedronce. Wszyscy patrzyli tylko na jedno, jest afera
  4. Najgorszy, niewybaczalny błąd podczas pieczenia ciast. Nigdy nie wyjdą dobre, a wiele osób nagminnie go powtarza
  5. Ogórki kiszone są naturalnym probiotykiem. Niewyobrażalne, na co jeszcze pomagają
  6. Wnuczka Krystyny Jandy ma już 16 lat. Jest zdumiewająco podobna do babci, fani nie dowierzają

Źródło: portal-polski

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł