Kurczak faszerowany chemiąyoutube.com/ HYPERREAL UK IRELAND screen

W trakcie smażenia mięsa z fileta z kurczaka wypływa biała wydzielina? Prawda jest niesmaczna

Kurczak, według naszych rodziców i babć dawniej smakował lepiej. Podczas gotowania rosołu oddawał o wiele więcej aromatu, a pieczona cała kura była twardsza i smakowała o wiele intensywniej. Kiedy smażysz kurczaka, a na patelni pojawia się niesmaczna biała wydzielina, lepiej uważaj. Prawda jest okropna.

Kurczak według ekspertów żywienia jest jednym z najlepszych mięs. Zawiera duże ilości łatwo przyswajalnego białka i ma mało tłuszczu, więc polecany jest dla ludzi chcących zrzucić nadprogramowe kilogramy. Niestety, często kiedy wykładamy go na patelnie widzimy nieprzyjemnie wyglądający biały płyn i zastanawiamy się skąd pochodzi. Dowiedzieliśmy się czymś jest biała wydzielina, prawda jest niesmaczna.

Kurczak nie smakuje ci tak dobrze jak dawniej? Znamy odpowiedź, możliwe, że już nigdy go nie kupisz

Pstryknęli Gessler kompromitujące zdjęcia na wakacjach, zamurowało wszystkich. Bez doczepów, nie ma puszystych włosówPstryknęli Gessler kompromitujące zdjęcia na wakacjach, zamurowało wszystkich. Bez doczepów, nie ma puszystych włosówCzytaj dalej

Przed laty kurczaki nie dorastały tak szybko, teraz tzw/ "brojlery" rozwijają się w ekstremalnym tempie. Eksperci uważają, że kurczaki karmione są niepotrzebną chemią i straszliwymi sterydami, które odpowiadają za ich nagły, szybki wzrost. Stąd, kiedy kładziemy filety z piersi na patelnie i widzimy białą wydzielinę, zastanawiamy się czy wyciekają chemikalia, którymi karmione były zwierzęta za życia.

Dzisiaj grzeje: 1. Zaczęło się, niebywała awantura w Biedronce. Wściekli klienci zaczęli się kłócić o restrykcję z kierownikiem, działo się niewyobrażalne

2. Deszcz pieniędzy dla Polaków. Błyskawiczne decyzje, niemal 100% pozytywnych

Do sieci wyciekło nagranie, po którym na drobiowe mięso ciężko patrzeć tak samo. Widzimy na nim jak pracownicy jednej z zagranicznych ubojni traktują drobiowe tusze. Aby zwiększyć objętość i wielkość kurczaka pracownicy nakłuwają je specjalnymi pompami, które napełniają je tajemniczą substancją. Nieświadomi niczego klienci kupują tak przerobione mięso, ponieważ w chłodziarce prezentuje się o wiele lepiej.

Widząc więc na patelni biały płyn jest to prawdopodobnie substancja wykorzystywana przez masarnie do powiększania tuszki. Lepiej więc kupować mięso ze sprawdzonych, ekologicznych i polskich hodowli, w których wiemy, że kury były traktowane dobrze, a ich mięso nie zostało sztucznie napompowane.

Najlepsze newsy:

  1. Rafał Trzaskowski podjął nagłą decyzję. Niespodziewany krok na kilka dni przed wyborami
  2. Prawdziwy skandal nad Bałtykiem. Miały opiekować się dziećmi, efekt był druzgocący
  3. Truskawki tanieją, ale nie mamy powodów do radości. Słowa eksperta mogą zasmucić
  4. Młode ziemniaki, fasolka szparagowa, a do nich pyszne mięso? Od dziś kupisz je w Biedronce za śmieszne pieniądze, tak tanio jeszcze nie było
  5. Wysyp ogromnych grzybów, wszystko przez ostatnie ulewy. Wiemy, gdzie jest ich najwięcej
  6. Z ostatniej chwili. Wielka gwiazda światowego sportu poważnie chora. Media przekazały dramatyczne wieści

Źródło: jestpozytywnie.pl

Następny artykuł