Kurki w marynacie, pyszny dodatek do sałatek, kanapek i wielu innychyoutube.com/Czas Smakosza

Obłędny przepis na marynowane kurki. Są już w lasach, dlatego nie zwlekaj i wrzuć je do słoików

Kurki, inaczej pieprzyk jadalny, są bardzo popularnymi w naszym kraju grzybami. Wykorzystujemy je w wielu potrawach jednak dopiero marynowane osiągają szczyt możliwości smaku. Każdy uwielbia marynowane grzyby jako dodatek czy obowiązkowy produkt na imprezie.

Kurki są wdzięcznymi grzybami, które można gotować, smażyć, dusić, marynować, a nawet mrozić, jeśli wcześniej delikatnie je obgotujemy. Poniżej prezentujemy wam wspaniały przepis na marynowane grzybki, które idealnie sprawdzą się jako dodatek do tatara, sałatek czy na imprezę. Każdy fan grzybów uważa ten przepis za jeden z najlepszych, zdecydowanie polecamy wypróbować i zobaczyć czy nam też posmakuje.

Kupili dwie kawy i dwa gofry na Krupówkach. Gdy zobaczyli rachunek, złapali się za głowyKupili dwie kawy i dwa gofry na Krupówkach. Gdy zobaczyli rachunek, złapali się za głowyCzytaj dalej

Kurki w zalewie octowej - pyszny produkt, który na półce wytrzyma ogrom czasu

Grzyby są świetnym produktem dla ludzi chcących zrzucić zbędne kilogramy, ponieważ są wyjątkowo niskokaloryczne na 100 gram grzybów jest jedynie 38 kcal. Marynowane grzybki idealnie więc sprawdzają się jako przekąska, którą możemy podgryzać kiedy najdzie nas mały głód. Pełne są witamin takich jak A, B1, B2, C, D, PP i E oraz minerałów: żelazo, cynk, potas, jod, siarka, wapń, miedź, mangan i fluor. Poniższy przepis jest naprawdę bardzo prosty i tani.

Składniki:

  • świeże kurki
  • marchewka
  • cebula
  • 4 szklanki wody
  • 1 szklanka octu
  • 5 łyżek cukru
  • 1 łyżka soli
  • 2 liście laurowe
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • 1 łyżka pieprzu w ziarnach

Dzisiaj grzeje:

1. Nigdy nie wylewaj wody po ugotowaniu ziemniaków. Jest cenna z 5 imponujących powodów
2. Aż 4 tys. zł dodatku do emerytury i to co miesiąc. Coraz więcej emerytów ma szansę się załapać

Przygotowanie:

  1. Do garnka wlej wodę i wrzuć liście laurowe, sól, cukier, ziele angielskie, pieprz. Po zagotowaniu wl;ej ocet i gotuj przez 10 minut.
  2. Marchewkę i cebulę obierz i pokrój w mniejsze kawałki. Cebulę blanszuj przelewając ją wrzątkiem.
  3. Kurki dokładnie oczyść i opłucz.
  4. Wrzuć grzyby do gorącej i osolonej wody, dodajemy marchewkę i gotujemy przez 10 minut. Po ugotowaniu odcedź wodę.
  5. Do wyparzonych słoików włóż kurki, cebulę i marchewkę w równych ilościach. Następnie zalej warzywa wrzącą zalewą i zakręć.

Najlepsze newsy:

  1. Kolejny wielki protest w Warszawie, ludzie krzyczą na ulicach, sytuacja jakiej jeszcze nie było. Do czego dzisiaj dochodzi?
  2. Nareszcie się doczekaliśmy. Znoszą w Polsce uciążliwe ograniczenie, w końcu odetchniemy
  3. Surówka z ogórków, która strąci z podium mizerię. Hit wakacji, a potrzebujesz tylko 2 dodatkowych składników
  4. Niesamowicie zdrowy domowy syrop z natki pietruszki oczyszczający tętnice. Jego zalety powalają
  5. Cynamon ma cenne właściwości. Rozsyp go w ogrodzie, a niemal od razu zdziała cuda, koniec z uciążliwymi problemami
  6. Krzysztof Piątek w końcu odnalazł formę. Nieprawdopodobne zagranie. Polak wielkim bohaterem Berlina (WIDEO)

Źródło: beszamel.se.pl

Następny artykuł