Landrynki według domowego przepisuWikipedia / Adam Zivner / CC BY-SA 3.0

Każdy w dzieciństwie zajadał się landrynkami. Teraz bez problemu możesz zrobić je w domu

Dla wielu osób landrynki są jednym z najwspanialszych smaków dzieciństwa. Ciężko oprzeć się poczuciu nostalgii, kiedy ich słodycz rozchodzi się po naszych kubkach smakowych. Już teraz możesz dowiedzieć się jak przygotować je w domowym zaciszu.

Landrynki należą do tych słodyczy, które przywołują na myśl wspomnienia dziecięcych lat. Takiemu smakołykowi ciężko się oprzeć. Tylko nieliczne osoby wiedzą, jak zrobić samodzielnie landrynki. Przepis zaskakuje swoją prostotą.

Mało kto się spodziewał, Lidl właśnie potwierdził niesamowitą wiadomość. Wszyscy klienci doceniąMało kto się spodziewał, Lidl właśnie potwierdził niesamowitą wiadomość. Wszyscy klienci doceniąCzytaj dalej

Landrynki o smaku wspomnień

Nie da się ukryć, że landrynki są wręcz kultowym frykasem, który przez wiele osób nieodłącznie wiąże się z czasami, kiedy wszystko było łatwiejsze. Smak dzieciństwa może być ponownie w zasięgu ręki. Wystarczy, że wykonasz landrynki zgodnie z poniższym przepisem. Lista potrzebnych produktów jest bardzo krótka i prawdopodobnie wszystkie posiadasz w domu.

  • 620 g cukru
  • 250 ml wody
  • 45 ml syropu owocowego

Dzisiaj grzeje:

  1. Mówili jej, że źle się czuje przez antykoncepcję. Kiedy odkryła prawdę, było już za późno
  2. Wyjął 100 zł i chciał zapłacić za zakupy. Kasjerka spojrzała na banknot i zamarła, od razu wezwała policję
  3. Emerytury 2021. Kwoty świadczeń mogą się znacznie zmienić

Przepis na landrynki zaskakuje prostotą

Landrynki nie powinny sprawić nikomu problemów. Na początku musimy zmieszać ze sobą cukier, gorącą wodę i syrop owocowy. Powinniśmy otrzymać jednolitą ciecz. Następnie przelewamy ją do kilku niewielkich miseczek. Odstawiamy je do wystygnięcia. W każdym naczyniu umieszczamy ziarenko cukru. Właśnie od nich rozpocznie się proces krystalizacji. Po kilku dniach w miseczkach będziemy mogli zaobserwować duże kryształki. Landrynki zbieramy łyżeczką i opłukujemy przed zjedzeniem. Smakują fantastycznie. Czasami proces krystalizacji może trwać kilka tygodni. Jednak warto poczekać.

Tylko nie Pani Magda, fani struchlali, niestety jest nieuleczalna, widać ją na pierwszy rzut okaTylko nie Pani Magda, fani struchlali, niestety jest nieuleczalna, widać ją na pierwszy rzut okaCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Jarosław Jakimowicz może pożałować. Internauta ujawnił wulgarne wiadomości od gwiazdora, groził mu pobiciem
  2. Ponad 670 osób nie żyje. Dramatyczna sytuacja nie ma końca. Świat przekazał złe wieści
  3. Ciasto na wyjątkowo gorące dni, bez pieczenia. Ekspresowy śmietanowiec na zimno zrobi furorę w twoim domu
  4. Uważajcie, jutro ogromna i nagła zmiana pogody. Nadciąga niewyobrażalne, fatalne doniesienia nie tylko dla grzybiarzy
  5. Kluczowy dla wszystkich komunikat z Lidla z ostatnich chwil
  6. Kamil Stoch kompletnie zdeklasował konkurencję podczas pierwszego tegorocznego konkursu. Pękamy z dumy, wielkie brawa

Źródło: Zaradni


Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Koniecznie obejrzyj nieziemsko pyszny i prosty przepis na przepyszny posiłek!

Następny artykuł