Łazanki z jednym dodatkiem są pysznefacebook.com/Żyliśmy w PRL

Pyszne i cudowne łazanki. Na zdjęciu brakuje 1 rzeczy dopełniającej boski smak kultowej potrawy

Łazanki jako świąteczne danie mają specjalne miejsce w naszych sercach, ponieważ wielu je kocha i uwielbia. Na zdjęciu brakuje jednego elementu, który dopełnia wspaniały smak kultowej potrawy. Bez niego łazanki nie są tak smaczne.

Łazanki królują na naszych stołach, są tradycyjnym daniem, które uwielbia mnóstwo ludzi. Połączenie kapusty, klusek oraz mięsa powoduje, że smak na naszym podniebieniu dosłownie eksploduje. Na zdjęciu widzimy wspaniałe i pyszne łazanki, jednak czegoś brakuje. Tajemniczy składnik dopełnia łazanki i uwypukla ich smak.

72-latka znalazła w Biedronce górę pieniędzy. Były przeznaczone na ponury cel72-latka znalazła w Biedronce górę pieniędzy. Były przeznaczone na ponury celCzytaj dalej

Łazanki ze zdjęcia wyglądają pysznie, jednak jest pewna rzecz, której im brakuje

Łazanki są wspaniałym połączeniem składników, które pozwoliło wytworzyć iście pyszny smak. Jeśli często zajadasz się łazankami, z pewnością wiesz czego brakuje. Dla wszystkich tych, którzy nie są aż tak zafiksowani na punkcie tego dania, zdradzamy czego brakuje. Tajemniczym dodatkiem jest kompot, który wspaniale zwilża gardło i uwypukla smak łazanek. Przy okazji podpowiadamy jak zrobić je, aby zawsze smakowały wspaniale.

Składniki potrzebne na pyszne łazanki:

  • makaron łazanki 300 gram
  • surowy wędzony boczek 300 gram
  • kiszona kapusta 300 gram
  • 2 cebule
  • kminek
  • słodka papryka
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • kminek
  • sól
  • pieprz

Dzisiaj grzeje:

  1. Zużyte torebki po herbacie są bardzo cenne, źle że lądują w koszu. Przenigdy ich nie wyrzucaj, można je wykorzystać i zaoszczędzić pieniądze
  2. Kierowco, lepiej się pośpiesz. Czasy tanich paliw już się kończą

Przygotowanie:

  1. Boczek pokrój w słupki i podsmaż na patelni na średnim ogniu, aby wytopić tłuszcz.
  2. Do boczku wsyp pokrojoną w kostkę cebulkę i smaż aż się zeszkli cebulka.
  3. Kiszoną kapustę poszatkuj drobno i w osobnym garnku zalej wodą, dodaj do niej przyprawy i gotuj przez 20 minut.
  4. Dodaj kapustę do mięsa i cebuli i podsmaż kilka minut.
  5. Do całości dodaj ugotowany makaron i smaż przez 15 minut.
  6. Podawaj z kompotem. Smacznego.

Najlepsze newsy:

  1. Od 20 maja obowiązuje nowy surowy zakaz. Dotknie kilka milionów Polaków
  2. Nie tylko za truskawki zapłacimy więcej niż zwykle. Cena czereśni przyprawia o zawroty głowy, musieliśmy spojrzeć dwa razy
  3. Władza nagle i niespodziewanie zmieniła uciążliwy zakaz. Miliony Polaków poczują wielką ulgę
  4. Mąż opuścił żonę. Zainstalowali w domu zdruzgotanej kobiety kamery, zastygła znajdując w piekarniku zdumiewającą niespodziankę
  5. Kupujesz w Biedronce gotowe surówki? Nawet nie wiesz, jaki wielki błąd popełniasz
  6. 4 osoby nie żyją, ponad 23 rannych. Doszło do trzęsienia ziemi, porażająca wiadomość z zagranicy

Źródło: smaker.pl, facebook.com

Następny artykuł