Lemoniada arbuzowa idealnie cię schłodzifacebook.com/SzybkieDesery

Cudowny przepis na orzeźwiającą lemoniadę arbuzową. Wystarczy łyk, żeby podnieść poziom endorfin

Lemoniada arbuzowa jest świetnym napojem, aby schłodzić się w czasie ogromnych upałów. Obecnie za oknem panują wyjątkowo wysokie temperatury, więc warto sięgnąć po coś smacznego i zdrowego w celu ochłody. Już jeden łyk napoju potrafi podnieść poziom endorfin czyli hormonów szczęścia.

Lemoniada arbuzowa idealnie nadaje się do picia, kiedy z nieba leci prawdziwy żar. Arbuz w ogromnej większości składa się z wody, więc wspaniale nawadnia i dostarcza elektrolitów, które wydalamy wraz z potem. Jeśli jesteś w stanie zdobyć arbuza bez pestek, nie zastanawiaj się. Taki owoc oszczędzi ci wiele czasu i pracy związanej z wydłubywaniem gorzkich i niesmacznych pestek.

Z żałosnej kwoty emerytury prowadzącego Familiady, nie stać na utrzymanie auta i domu. Gwiazdor ma niebywałe podejście do jedzeniaZ żałosnej kwoty emerytury prowadzącego Familiady, nie stać na utrzymanie auta i domu. Gwiazdor ma niebywałe podejście do jedzeniaCzytaj dalej

Lemoniada arbuzowa, która zachwyci smakiem i piękną barwą każdego spragnionego

Podczas wyboru arbuza warto kierować się jego dojrzałością. Kiedy wybierze się dojrzały owoc, nie ma potrzeby dodatkowego dosładzania lemoniady, ponieważ słodycz arbuza całkowicie wystarczy. Tradycyjnie do lemoniady dodaje się cytrynę, lecz w poniższym przepisie warto zamienić ją na limonkę. Zielony cytrus ma delikatnie korzenny posmak, co wspaniale współgra z delikatnym smakiem arbuza.

Dzisiaj grzeje:

  1. Z ostatniej chwili: Jest ostateczna decyzja MEN w sprawie uczniów. Właśnie przekazano informacje
  2. Niesamowita wiadomość od Biedronki, nie można przegapić. Będą rozdawać własne bony, masz tylko 1 dzień
  3. Poszli na spacer z psem i pożałowali. Mandaty były już przygotowane, łatwo się naciąć

Składniki:

  • Pół średniej wielkości arbuza
  • 3 duże limonki
  • pół litra gazowanej wody mineralnej
  • pół litra niegazowanej wody mineralnej
  • cukier trzcinowy (składnik opcjonalny)
  • garść listków mięty
  • kilka kostek lodu

Przygotowanie:

  1. Przed przystąpieniem do robienia lemoniady, warto schłodzić przez kilka godzin wszystkie składniki w lodówce.
  2. Arbuza wydrąż z miąższu łyżką i pozbądź się wszystkich pestek.
  3. Wrzuć kawałki miąższu arbuza do blendera i dokładnie zmiksuj.
  4. Z dwóch limonek wyciśnij sok i dodaj go do miąższu.
  5. 1 limonkę dokładnie umyj i pokrój w plasterki.
  6. Do owoców dodaj wodę i cukier, jeśli arbuz nie był wystarczająco słodki.
  7. Przelej napój do dzbanka i dodaj kostki lodu oraz listki mięty.

Pamiętaj, aby lemoniada była mocno schłodzona. Jeśli nie chcesz, aby pływały w niej kawałki owoców, przepuśc napój przez sitko o drobnych oczkach.

Jest nieziemski sposób. Możesz uprawiać borowiki w domu, kosmiczne zbiory zachwycą każdegoJest nieziemski sposób. Możesz uprawiać borowiki w domu, kosmiczne zbiory zachwycą każdegoCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Myśleliście, że widzieliście już wszystko? Przedstawiamy kolosalne zarobki kierowcy Kaczyńskiego, będziecie zdumieni
  2. Polscy studenci zaginęli za granicą. Rodzina prosi o pomoc
  3. Ogórek w połączeniu z 1 warzywem ma piorunujące właściwości. Mało kto je zna
  4. Mało kto zwraca uwagę na 3 szczegóły podczas kiszenia ogórków. A szkoda, bo wiele od nich zależy
  5. Ważne ostrzeżenie dla wszystkich kupujących w Lidlu. Zdenerwowany klient zamieścił mnóstwo zdjęć zdradzających bolesną prawdę
  6. Artur Boruc migdali się z żoną na basenie. Uczucie aż kipi (FOTO)

Źródło: kulinarneprzeboje

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Koniecznie obejrzyj nieziemsko pyszny i prosty przepis na przepyszny posiłek!

Następny artykuł