Magda Gessler proponuje devolaja z mistrzowskim składnikiemYouTube.com

Gessler włożyła do de volaille'a tylko jeden mistrzowski składnik. Dowiesz się jaki i zawsze będziesz go dodawać

Magda Gessler podzieliła się mistrzowskim przepisem na kotlety de volaille. Receptura gwiazdy TVN jest spektakularna i nadzwyczaj prosta. Prowadząca program "Kuchenne Rewolucje" zawsze dodaje jeden składnik, który zmienia wszystko.

Magda Gessler jest w posiadaniu najlepszej na świecie receptury na zawijane kotlety z piersi kurzej. Królowa polskiej gastronomii jest w tym przypadku wierna tradycji. Nazwa kotlet de volaille pochodzi od nazwiska kucharza, który go wymyślił i sięga XVIII wieku. Sekret perfekcyjnego przepisu tkwi w jednym składniku.

20 produktów, które powoli uśmiercają cię każdego dnia. Lista ścina z nóg20 produktów, które powoli uśmiercają cię każdego dnia. Lista ścina z nógCzytaj dalej

Magda Gessler podała przepis na kotlety de volaille

W programie "Kuchenne Rewolucje" królowa polskiej gastronomii pokazała wszystkim niesamowity przepis na devolaja. Ślinka cieknie na sam widok potrawy. Danie zaprezentowała przy okazji rewolucji w lokalu "U wikinga" w Słupsku. Magda Gessler dając wskazówki kucharzowi pokazała triki na różne dania. Największe wrażenie zrobiła jej popisowa receptura na devolaya. Sekret soczystego kotleta tkwi w tylko jednym składniku dodawanym do środka, a mianowicie dużej ilości masła.

Kotlety de volaille wg. Magdy Gessler - lista składników:

  • Piersi z kurczaka - 4 sztuki
  • Masło 80 g
  • Bułka tarta
  • Mąka
  • Jajko
  • Sól oraz pieprz
  • Olej

Dzisiaj grzeje: 1. Przez przypadek ujawniono ukrywany przed wszystkimi przepis na panierkę z KFC. Podajemy recepturę

2. Dowiesz się do czego możesz wykorzystać mięso z rosołu i zaniemówisz. Odkryjesz, że mało wiesz o gotowaniu

Sposób przygotowania krok po kroku:

  1. Rozetrzyj masło ze szczyptą soli i uformuj wałeczki.
  2. Owiń wałeczki z masła folią i włóż do lodówki.
  3. Rozbij piersi na płaskie kotlety.
  4. Posól i popierz mięso.
  5. Na mięsie ułóż wałeczki masła i zwiń w roladki.
  6. Zwinięte kotlety panieruj w mące, roztrzepanym jajku oraz bułce tartej i odstaw na godzinę do lodówki.
  7. Smaż je przez około 10 minut aż nabiorą złotej barwy.

Tak przygotowane kotlety będą soczyste w środku, a ich skórka będzie chrupiąca. Niektórzy eksperymentują i dodają do masła dla aromatu czosnek, szczypiorek i zioła. Jednak najlepsze są najprostsze rozwiązania, a tradycyjne dania smakują po mistrzowsku bez zbędnych udziwnień.

Najlepsze newsy:

  1. Na pokład Ryanaira wejdzie jeszcze więcej pasażerów. Będzie ciasno, turyści dostaną białej gorączki
  2. 6-letni Antoś przegrał walkę z chorobą. Wszystko zaczęło się od przeziębienia
  3. Podali Roksanie Węgiel schabowe i rosół. Ktoś włączył mikrofon, wszyscy usłyszeli co wypaliła
  4. Polski producent dodaje do kiełbasy mięso ze ślimaków. Odbierze ci apetyt na długo
  5. Nagranie Magdy Gessler z Wuhan ścina z nóg. Ukrywana prawda wyszła na jaw
  6. Nie tylko na kaca. Mało kto o wie o najważniejszym zastosowaniu wody z ogórków kiszonych, działa rewelacyjnie

Źródło: ofeminin.pl

Następny artykuł