Podwójny schabowy to wspaniały pomysł na obiadflickr.com

Magda Gessler podzieliła się recepturą na podwójnego schabowego. Sprawdź na czym polega jego sekret

Magda Gessler to znana i kontrowersyjna osobowość telewizyjna. Nie można jej odmówić pasji i talentu do gotowania. Jakiś czas temu Magda Gessler wydała książkę kucharską pt. "Kuchenne rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler". Zdradziła w niej, w jaki sposób przyrządza swoje ulubione potrawy. Jest wśród nich m.in. klasyczny kotlet schabowy.

Magda Gessler prowadzi kilka restauracji i serwuje w nich m.in. kultowe dania polskiej kuchni. Gwiazda zna wszystkie tajniki sztuki kulinarnej i wie, jak najlepiej przyrządzić popularne potrawy. Słynna restauratorka dba o jakość produktów, z których przyrządza dania.

Nigdy nie wyrzucaj obierek z ogórka. Dzięki nim pozbędziesz się uciążliwego problemuNigdy nie wyrzucaj obierek z ogórka. Dzięki nim pozbędziesz się uciążliwego problemuCzytaj dalej

Magda Gessler zdradziła przepis na podwójnego schabowego

Kotlety schabowe to prawdziwy klasyk polskiej kuchni. Wiele osób przyrządza go na obiad przynajmniej raz w tygodniu. Kotlety schabowe są bardzo sytą i smaczną obiadową propozycją.W dodatku są źródłem cenneg białka. W książce "Kuchenne rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler" gwiazda TVN zdradziła, jak przyrządza to klasyczne danie. Jej receptura może zaskoczyć.

Dzisiaj grzeje:

  1. Skończą się żarty ze zdalnego nauczania. Najniższa kara od 1 tys. zł, ale zapłacić można nawet 3 tys. zł
  2. Kupujesz pizzę mrożoną w Lidlu lub Biedronce? Ważne ostrzeżenie dla wszystkich klientów

Składniki:

  • 400 g schabu karkowego
  • 400 g schabu środkowego
  • 2-3 łyżki mąki pszennej
  • 4 jajka
  • 6-8 łyżek bułki tartej
  • 2 cebule
  • 4 łyzki smalcu
  • sól i pieprz do smaku
  • Sposób wykonania:
  • Mięso pokrój na plastry. Rozbij na cienkie płaty. Dopraw solą i pieprzem, odstaw na pół godziny.
  • Zetrzyj na tarce obraną cebulę. Płat schabu środowego posmaruj warstwą startej cebuli. Połóż na niej plaster schabu karkowego. Plastry mięsa przyciśnij do siebie.
  • Przygotuj trzy talerze. Na pierwszy wsyp mąkę, na drugi wbij jajka, rozstrzep je widelcem i dopraw solą oraz pieprzem, na trzeci wysyp bułkę tartą. Złożone kotlety najpierw obtocz w mące, potem zamocz w jajku i panieruj w bułce tartej.
  • Na patelni rozgrzej smalec. Kotlety smaż z obu stron na złoty kolor. Podawaj danie prosto z patelni.

Najlepsze newsy:

  1. Danuta Holecka - jakie wykształcenie ma naprawdę? Ujawniamy kulisy sławy najbardziej kontrowersyjnej dziennikarki dzisiejszych czasów
  2. Nowe informacje o zniesieniu zakazu. Termin lada dzień, Polacy będą zachwyceni
  3. W Polsce już sypie grzybami. Podajemy miejscowości, w których mnożą się na potęgę i można już zbierać
  4. Niektórzy uważają, że ogórki małosolne są lepsze niż kiszone. Podajemy sprawdzony przepis
  5. Jak gotować bób? 2 triki zmieniają smak
  6. Arkadiusz Milik wybrał klub. Polak ma dołączyć do europejskiego giganta

Źródło: Gotowanie.onet.pl

Następny artykuł