Magda Gessler ma nową ofertęPiotr Molecki/East News, Pawel_Czaja, Getty Images

Beza za prawie 200 złotych, 6 pierogów za 45 zł, a 10 sztuk uszek za 40 zł. Świąteczny catering Magdy Gessler powala cenami, luksus tylko dla wybranych

Magda Gessler postanowiła rozszerzyć swoją działalność o catering świąteczny dla klientów restauracji "U Fukiera". Ceny są jednak na tyle wysokie, że wielu Polaków nie będzie mogło sobie pozwolić na skorzystanie z oferty Gessler. Za niecały litr zupy grzybowej restauratorka wymaga aż 55 złotych. Dalej jest jedynie bardziej słono.

Magda Gessler wyszła naprzeciw klientom swojej restauracji i opracowała nowy system sprzedaży swoich produktów. Do 21 grudnia można składać zamówienia "U Fukiera" na liczne świąteczne dania, które zostaną przygotowane przez kucharzy Magdy. Niestety, cena za taką usługę jest bardzo duża.

Każdy, kto choć raz przygotowywał się do wigilii wie, że czas spędzony w kuchni jest ogromny. Dziesiątki dań wymagają wielu godzin przygotowań, a nie każdy może sobie pozwolić, aby spędzić kilka dni w swojej kuchni. Dlatego rozwiązanie Magdy mogłoby być bardzo interesujące dla tych, którzy chcą zaoszczędzić swoje wolne wieczory.

Magda Gessler oferuje wigilijny catering

"U Fukiera" jest bodaj najbardziej znaną restauracją prowadzoną przez Magdę Gessler. Na kuchni pracują tam najlepsi kucharze, a każdego dnia obsługiwanych jest wielu klientów. Ceny są jednak tam na tyle wysokie, że na częste wizyty mogą pozwolić sobie najzamożniejsi.

Nie inaczej jest ze świątecznym cateringiem, który wręcz oszołamia sumami. Pierogi z kapustą i prawdziwkami w ilości 12 sztuk kosztują aż 90 złotych. Pół kilograma sałatki jarzynowej to koszt 46 złotych. 4 porcje filetu z karpia bez ości przygotowanych do smażenia kosztują 82 złotych. 10 uszek do barszczu kosztuje 40 złotych.

Niedawno pisaliśmy o innej ciekawej akcji Magdy Gessler. Restauratorka samodzielnie wydawała produkty, o czym przeczytać można tutaj. Przeczytacie u nas także zestawienie innych potraw ze sklepu Magdy, które dostępne jest w tym artykule.

0.9 litra barszczu czerwonego, który zgodnie z opisem restauracji jest "czerwony jak rubin" kosztuje 32 złotych. O dwa złote mniejszą kwotę zapłaci się za "kompot z suszu taki jak w domu u mamy", którego klient dostaje 0.9 litra.

Na deser Magda Gessler proponuje, chociażby bezę. Jest ona przekładana białym kremem i prezentuje się nader okazale. Niestety, za całe ciasto o masie 1,1 kilograma zapłacimy w "U Fukiera" aż 190 złotych.

Koszt 12 wigilijnych dań

Portal wprost.pl przygotował podsumowanie cen wszystkich potraw dostępnych w ofercie restauracji. Chcąc kupić 12 potraw, które "Wprost" wybrało i zamieściło w swoim zestawieniu, trzeba byłoby zapłacić aż 762 złotych. Nie są to oczywiście wszystkie dostępne dania.

Warto dodać, że zamówienia można składać przez stronę internetową lokalu. Wybrane potrawy odbiera się osobiście w restauracji, lub w dowozie na terenie Warszawy. Skusicie się na świąteczne dania od Magdy Gessler?

Prosty sposób na pozbycie się zapachu mułu z karpia. Wystarczy 1 czynność, a wyjdzie perfekcyjnyProsty sposób na pozbycie się zapachu mułu z karpia. Wystarczy 1 czynność, a wyjdzie perfekcyjnyCzytaj dalej

Zobacz także w naszych serwisach:

Źródło: wprost.pl, delikatesy.ufukiera.pl

Następny artykuł