Magda Gessler zdradza przepis na nieco inną pomidorówkę.https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Plik:Pomidorowa,_Gniezno,_Campus_UAM.JPG

Pomysłowa Magda Gessler zmodyfikowała przepis na klasyczną pomidorówkę. 1 składnik robi ogromną różnicę

Magda Gessler od lat zaskakuje nie tylko ogromną pasją, ale też dowartościowaniem tradycyjnej kuchni polskiej, z które słyną niemal wszystkie jej restauracje. Znana prowadząca "Kuchennych rewolucji" słynie też jednak z ogromnej kreatywności, dlatego od czasu do czasu wprowadza pewne zmiany, dzięki którym rosół czy barszcz smakują jeszcze lepiej. Polecamy świetny, choć nieco inny przepis na dobrze znaną zupę pomidorową.

Magda Gessler słynie z zamiłowania do dobrej kuchni, która ma smakować tak dobrze, jak u mamy. Trudno się temu dziwić, bo w końcu najpyszniejsze dania kuchni polskiej kojarzymy właśnie z tradycyjnymi daniami, które podawały nasze krewne. Magda wyróżnia się też jednak ogromną pasją i kreatywnością, a więc typowymi cechami najlepszych kucharzy i kucharek. Najlepsi szefowie kuchni czasem charakteryzują się ogromną ciekawością, która składnia ich do kulinarnych eksperymentów i zmian w dobrze znanych przepisach.

Syn Edyty Górniak nie jadł przez tydzień. Powód poraża, nawet słynna mama była zdumionaSyn Edyty Górniak nie jadł przez tydzień. Powód poraża, nawet słynna mama była zdumionaCzytaj dalej

Magda Gessler przygotowuje zupę pomidorową nieco inaczej niż wszyscy. Jeden składnik w przepisie zmienia wszystko

Magda Gessler zawsze podkreśla, że dobra kuchnia garściami czerpie z bogactwa smaków, które mamy pod ręką. Nie bez przyczyny mieszkając w Polsce najbardziej ceni polską tradycyjną kuchnię, dlatego jej lokale słyną z podawania śledzi, flaków po warszawsku czy klasycznego rosołu. Prawdziwi smakosze doskonale jednak wiedzą, że od czasu do czasu lubimy być zaskakiwani małymi zmianami w klasycznych przepisach, które sprawiają, że dania zachwycają na nowo. Najsłynniejsza polska restauratorka postanowiła nieco zmodyfikować zupę pomidorową. Okazuje się, że kiedy nie mam czasu na długie gotowanie zupy, wystarczy zastąpić pomidory sokiem pomidorowym, a jej smak pozostanie wyjątkowy.

Dzisiaj grzeje:

  1. Córka aktora Boczka z "Kiepskich" wyrosła na przepiękną kobietę. Jej mama i tata gotują nietypowe dania, jednak ona nie jada w domu rodzinnym
  2. W niedzielę jednak będzie można iść na zakupy? Powstał projekt ustawy, jest szansa na zniesienie zakazu handlu

Składniki:

  1. 1 litr soku pomidorowego
  2. 1 l wody
  3. 0,5 l bulionu
  4. włoszczyzna
  5. cebula
  6. 3 ząbki czosnku
  7. sól i pieprz do smaku
  8. świeże zioła - bazylia, tymianek, lubczyk
  9. śmietana

Przygotowanie:

Do gotującej się wody dodajemy bulion, zioła i przyprawy, włoszczyznę oraz opaloną nad palnikiem cebulę. Dorzucamy posiekany czosnek i dolewamy sok pomidorowy. Gotujemy wszystko na małym ogniu do momentu aż warzywa zmiękną. Zabielamy śmietaną. Podajemy z ryżem lub makaronem i posypujemy ulubionymi świeżymi ziołami.

Najlepsze newsy:

  1. Pilna, niespodziewana konferencja Mateusza Morawieckiego. Padły najnowsze informacje, chodzi o miliardy dla Polski
  2. 700 osób miało kontakt z zakażonym. Porażająca wiadomość spod Tatr
  3. Okrasa ujawnił tajemnicę optymalnego ciasta na pierogi. Kluczem jest 1 krok, sprawia że nigdy się nie rozpadają
  4. Rozrzucili mnóstwo obierek. Wrócili na miejsce po 16 latach, zatkało ich za sprawą zastanego widoku
  5. Dorota Szelągowska pochwaliła się swoją kuchnią. Fani podzieleni, mają 1 poważny zarzut
  6. Stoch i Kubacki zabrali żony na wspólny wypad. Wiemy, co robili - piękne widoki i świetna zabawa (FOTO)

Źródło: ofeminin.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł