Magda Gessler zdradziła przepis na kotlety schabowe.YouTube/ Kulinarna Polska

Magda Gessler podała przepis na kotlety schabowe. Ich sekret tkwi w nietypowym szczególe

Nie da się ukryć, że kotlety schabowe w naszym kraju mają status kultowej potrawy. W każdym domu przygotowuje się je nieco inaczej. Warto jednak zapoznać się z przepisem opracowanym przez najpopularniejszą restauratorkę w Polsce. Okazuje się, że Magda Gessler używa pewnego nietypowego składnika. Wiele osób może być tym zaskoczonych.

Mało co potrafi tak zachwycić smakiem jak kotlety schabowe. Już teraz możesz przekonać się jakiego przepisu używa Magda Gessler. Najprawdopodobniej nikt by się nie spodziewał, że podczas przygotowań można użyć pewnego składnika, który znacząco wpływa na smak oraz konsystencję mięsa.

Zdumiewające zastosowanie ogórka. Nie uwierzysz, co nim zastąpiszZdumiewające zastosowanie ogórka. Nie uwierzysz, co nim zastąpiszCzytaj dalej

Magda Gessler zdradziła przepis na kotlety schabowe

Bez wątpienia Magda Gessler jest najbardziej rozpoznawalną osobistością polskiego świata kulinariów. "Kuchenne rewolucje" od lat mogą cieszyć się ogromną liczbą widzów. Nie jest to jednak zaskakujące, ponieważ restauratorka przywiązuje do swojego fachu ogromną wagę i dba o każdy szczegół. Przepisy przez nią prezentowane niejednokrotnie okazywały się zaskakujące. Nie inaczej jest w przypadku tego na kotlety schabowe, których sekretnym składnikiem jest mleko. Przed rozpoczęciem gotowanie powinniśmy zaopatrzyć się w następujące produkty:

  • 0,5 kg schabu
  • 0,5 l mleka
  • 2 cebule
  • 1 łyżka suszonego rozmarynu
  • 2 jajka zmieszane z 2 łyżkami wody
  • bułka tarta
  • mąka pszenna
  • olej
  • sól i pieprz

Dzisiaj grzeje: 1. Wysyp ogromnych grzybów, wszystko przez ostatnie ulewy. Wiemy, gdzie jest ich najwięcej
2. Już ponad 3 mln Polaków korzysta z dużego ułatwienia, ty też możesz. Wystarczy jedna rzecz

Kotlety schabowe Magdy Gessler - jak je przygotować?

Na samym początku kroimy schab na grube plastry. Powinniśmy mieć ich 4. Mięso rozbijamy tłuczkiem tak, aby nasz kotlet był w miarę cienki. Następnie cebulę kroimy w piórka. W naczyniu układamy warstwy schabu na przemian z cebulą i rozmarynem. Wszystko zalewamy mlekiem i przykrywamy. Wstawiamy do lodówki na 3 godziny. Po tym czasie wyjmujemy mięso z zalewy i suszymy. Doprawiamy solą i pieprzem. Kotlety schabowe obtaczamy w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej. Następnie mięso umieszczamy na patelni z rozgrzanym olejem. Kotlety schabowe smażymy z obu stron tak, aby się zarumieniły. Najlepiej serwować je z ziemniakami polanymi tłuszczem i mizerią. Magda Gessler nie powstydziłaby się takiego dania.

Najlepsze newsy:

  1. Ceny nad polskim morzem są żartem. Tak wysokie, że zwalają z nóg, a Polki i Polacy mają ochotę wyjechać za granicę bo jest taniej
  2. 116 osób tragiczne zginęło jednego dnia od piorunów. Dramatyczne i smutne wiadomości przekazały władze Indii
  3. Wysyp fusy z kawy w ogrodzie. Pozbędziesz się bardzo uciążliwych szkodników
  4. Dziecko zjadło kotleta kupionego w Lidlu. Zmarło po 8 latach cierpienia
  5. Obłędna zupa gołąbkowa z młodej kapusty. Doskonały pomysł na sycący letni obiad
  6. Widok grobu Kazimierza Deyny zapiera dech w piersiach. Od jego śmierci minęło już ponad 30 lat

Źródło: Beszamel

Następny artykuł