Magda Gessler wyjaśnia jak robić kotlety schaboweInstagram / @magdagessler_official / Wikipedia / Silar / CC BY-SA 4.0

Gessler wytknęła Polakom karygodne błędy podczas przyrządzania kotletów schabowych. Ma dla wszystkich 1 radę

Magda Gessler jest niekwestionowanym autorytetem świata kulinariów. Restauratorka odpowiedzialna z kultowe "Kuchenne rewolucje" w jednym z wywiadów wyjaśniła jakie błędy popełniają Polacy podczas przyrządzania kotletów schabowych. Wiele osób może być tym zaskoczonych.

Magda Gessler od lat pomaga restauracjom, które nie mogą poradzić sobie z problemami. Przeważnie największe mankamenty dotyczą przygotowywania potraw. Magda Gessler podzieliła się swoimi obserwacjami dotyczącymi błędów w sztuce kulinarnej. Pod lupę wzięła kotlety schabowe. Jedną radę powinni wziąć sobie do serca wszyscy smakosze.

Przez tydzień piła wodę z kiszonych ogórków. Długo nie mogła uwierzyć w efekty, pozbyła się krępującego problemuPrzez tydzień piła wodę z kiszonych ogórków. Długo nie mogła uwierzyć w efekty, pozbyła się krępującego problemuCzytaj dalej

Magda Gessler i sposób na idealne kotlety schabowe

Nie da się ukryć, że Magda Gessler jest jedną z największych ekspertek z zakresu kulinariów. Jej przepisy bardzo chętnie są wykorzystywane w wielu domostwach. Gwiazda programu "Kuchenne rewolucje" podczas rozmowy z portalem Fakt24, zdradziła jakie błędy w gotowaniu klasycznych potraw popełniają Polacy. Jakich dań nie potrafimy gotować jej zdaniem?

- Rosołu, schabowego i barszczu. Do barszczu zamiast buraków dajemy wodę i koncentrat. Rosół gotujemy na kostce i skrzydełkach kurczaków hodowlanych, które nie mają żadnej wartości, a wręcz są szkodliwe - powiedziała Magda Gessler podczas wywiadu z portalem Fakt24. Restauratorka wyjawiła jakie błędy popełniamy robiąc kotlety schabowe.

Dzisiaj grzeje:

  1. Minister edukacji przekazał nowe informacje. Uczniowie nie będą zadowoleni
  2. Dodajesz czosnek, chrzan i koper do kiszenia ogórków? 1 popularny błąd i będą do wyrzucenia
  3. Został jeszcze niecały tydzień. Potem 1400 zł może przejść ci koło nosa

Jaki poważny błąd wskazała Magda Gessler?

- Schabowego maczamy w mące, jajku i bułce tartej, a powinniśmy zostawić go na jedną noc w mleku i cebuli, żeby był kruchy i delikatny. Następnego dnia robimy panierkę z bagietki startej na grubo na tarce i smażymy. Staramy się iść na skróty, a tak się dobrej kuchni nie robi - wyjaśniła Magda Gessler. Nie da się ukryć, że pozostawienie mięsa na noc z dodatkiem mleka i cebuli może przynieść fantastyczne efekty.

Przez tydzień piła sok z buraków. Efekty ją zdruzgotałyPrzez tydzień piła sok z buraków. Efekty ją zdruzgotałyCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Sprawdźcie, czy ktoś nie wszedł właśnie na wasze konto. Gigantyczna afera w polskim banku
  2. Wielki wstrząs w kopalni w Mysłowicach. Górnicy pod ziemią. Porażające chwile
  3. 3 nagłe komunikaty GIS. Ostrzegają przed 2 produktami, wszyscy używają ich do gotowania, z trzeciego każdy robi kanapki
  4. Dzisiaj z półek Biedronki wyleje się morze słodyczy. Wystarczy mieć ze sobą 5 zł, by niesamowicie się obłowić
  5. Krzysztof Cugowski narzekał na żenującą kwotę swojej emerytury, która nie starczy nawet na jedzenie. W Budce Suflera zarabiał nawet 200 tysięcy miesięczne
  6. TVP ogłosiło świetną nowinę dla polskich kibiców. Stacja kupiła nowe prawa transmisyjne

Źródło: Fakt24

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Koniecznie obejrzyj nieziemsko pyszny i prosty przepis na przepyszny posiłek!

Następny artykuł