Magda Gessler i jej przepis na gołąbki.Instagram / magdagessler_official

Magda Gessler podała przepis na gołąbki. Dodatek do farszu budzi ogromne zdziwienie, mało kto je danie w taki sposób

Magda Gessler nie raz potrafiła zaskoczyć wszystkich swoimi przepisami. Jednak za każdym razem smak potraw na ich bazie jest niebywały. Tym razem możesz przekonać się jak wykonać gołąbki według przepisu najbardziej znanej restauratorki. O jednym ze składników najprawdopodobniej nikt by nie pomyślał.

Nie da się ukryć, że gołąbki to jedna z ulubionych potraw Polaków. Istnieje wiele wariantów tego dania, jednak stanowczo największą popularnością cieszy się jego klasyczne wydanie z mięsem. Magda Gessler podczas "Kuchennych rewolucji" zaprezentowała niezwykle smakowitą odsłonę gołąbków, która może zaskoczyć niejednego smakosza.

Zaczęło się, od dzisiaj ogromna zmiana w Biedronce. Klientów czeka wielka niespodziankaZaczęło się, od dzisiaj ogromna zmiana w Biedronce. Klientów czeka wielka niespodziankaCzytaj dalej

Magda Gessler i przepis na gołąbki z tajemniczym składnikiem

Podczas jednego z odcinków programu "Kuchenne rewolucje" Magda Gessler postanowiła przedstawić przepis na gołąbki przygotowane zgodnie z tradycją wywodzącą się z Jasła. Ich sekretnym składnikiem są ziemniaki. W celu ich przygotowanie będziemy potrzebować:

  • główka kapusty
  • 1 kg ziemniaków
  • 2 cebule
  • jajko
  • 125 ml śmietany
  • 125 ml soku z kiszonej kapusty
  • 125 ml bulionu
  • majeranek
  • sól i pieprz
  • smalec

Dzisiaj grzeje:

  1. Chcesz poprawić kondycję storczyków? Zagotuj wodę i dodaj do niej produkt, który na pewno masz w kuchni
  2. Lidl zamknie czasowo część swoich sklepów na terenie całej Polski. Sieć poinformowała na jak długo

Przepis na gołąbki z ziemniakami zaskakuje prostotą

Na początku z kapusty wycinamy głąb i zanurzamy ją w garnku z wrzącą wodą. Po wyjęciu zdejmujemy wierzchnie liście i ponownie wkładamy ją do wody. Następnie znów zdejmujemy liście. Powtarzamy tą czynność do obrania kapusty. W kolejnym etapie przygotowań gołąbków według przepisu, który zaprezentowała Magda Gessler, obrane i umyte ziemniaki trzemy na tarce i odciskamy z wody. Pomocne może być podczas tego sitko lub gaza. Cebulę siekamy w bardzo drobną kostkę i podduszamy na smalcu. Jeżeli chcemy mieć bezmięsną potrawę, wówczas możemy zastosować zamiennik w postaci oleju roślinnego.

Ziemniaki i cebulę łączymy z jajkiem i dokładnie mieszamy. Masę doprawiamy majerankiem, pieprzem i solą. Farsz układamy na liściach kapusty i zawijamy. Gołąbki umieszczamy gęsto w garnku i polewamy je bulionem zmieszanym ze śmietaną. Całość dusimy pod przykryciem przez 45 minut. !5 minut przed końcem należy wzbogacić wszystko o sok z kiszonej kapusty. Nie da się ukryć, że taka odsłona gołąbków może okazać się nie lada sensacją.

Najlepsze newsy:

  1. Nie żyje znany, nagradzany polski dziennikarz. Zabrała go poważna choroba, tragiczne doniesienia
  2. W Polsce rozbił się śmigłowiec. Są ofiary śmiertelne, porażające doniesienia
  3. Obłędna sałatka z ogórków kiszonych. Takiego połączenia prawdopodobnie jeszcze nie jadłeś
  4. Wiele osób popełnia 2 błędy przy robieniu ogórków małosolnych. Wiemy, jak ich łatwo uniknąć
  5. Włożyła truskawki to miski z octem. Efekt przeszedł najśmielsze oczekiwania, nigdy nie zrobi inaczej
  6. Media podały tragiczne wiadomości. Nie żyje prawdziwa legenda, był idolem dla pokoleń, zatrważające informacje

Źródło: Ofemin.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł