Makrela wędzona smakuje obłędnie w prostej paście kanapkowej.Instagram/@pogromcy_nudy

Smarowidło z makreli wędzonej do kanapek przypomni ci smaki dzieciństwa. Dzięki 1 dodatkowi będzie jeszcze pyszniejsze

Makrela wędzona jest jedną z najsmaczniejszych ryb. Warto przygotować z niej pyszne smarowidło do kanapek, która doskonale sprawdzi się na śniadanie. Pasta będzie wyjątkowa, jeśli wzbogacimy ją o bardzo zdrowy składnik.

Makrela wędzona uchodzi za jedną z najzdrowszych ryb. Obecne w niej cenne tłuszcze w dużym stopniu podnoszą odporność, co sprawia, że w najbliższym czasie warto włączyć ją do swojej diety. Smakosze cenią jednak makrelę głównie za jej wyjątkowy smak. Ryba wyjątkowo dobrze komponuje się z popularnym owocem, dlatego warto dodać ją do wyjątkowej pasty kanapkowej.

Zacznie się za kilkanaście godzin. Biedronka już ogłosiłaZacznie się za kilkanaście godzin. Biedronka już ogłosiłaCzytaj dalej

Makrela wędzona smakuje obłędnie w paście kanapkowej z pewnym składnikiem

Makrela wędzona często ląduje w słynnym smarowidle z dodatkiem ogórków kiszonych, jajek i majonezu. Podobną pastę przyrządzamy dość często, dlatego raz na jakiś czas warto skusić się na nieco inne dodatki. Majonez warto zamienić na chudszy i delikatniejszy jogurt naturalny, a dobrze znane kiszone na awokado. Dzięki niemu smarowidło będzie miało cudownie kremową konsystencję, a codziennie kanapki będą jeszcze zdrowsze. Kanapki z pastą przyrządzono na Instagramie @pogromcy_nudy.

Dzisiaj grzeje:

  1. Dostała ścierką. Nagle widzów poderwało, na wizję wkroczył mąż Magdy Gessler i zakomunikował 5 słów
  2. Dramatyczna wiadomość od TVP. Akcja na południu polski trwała całą noc
  3. Nie jedz ich i nie używaj, wyrzuć, jeśli masz w domu. Są na czarnej liście, ostrzeżenie o zagrożeniu, wycofano niebezpieczne produkty

Składniki:

  • wędzona makrela,
  • awokado,
  • 3 jajka na twardo,
  • cytryna,
  • cebula,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego,
  • sól i pieprz do smaku.

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo i obieramy je ze skorupek, a następnie drobno siekamy. Makrelę oddzielamy do szkielety, rozrywamy na małe kawałki, uważając, by nie znalazły się wśród nich ości. Mieszamy rybę i jajka, awokado i cebulę kroimy w kostkę. Do wszystkich składników dodajemy jogurt, dodajemy sól i pieprz i dokładnie mieszamy pastę. Najlepiej smakuje na żytnim pieczywie i z ogórkiem kiszonym.

Przed chwilą Lech Wałęsa wrzucił zdjęcie posiłku. 15 minut później fani zastygli, nikt się nie spodziewałPrzed chwilą Lech Wałęsa wrzucił zdjęcie posiłku. 15 minut później fani zastygli, nikt się nie spodziewałCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Rząd zapowiada wielką falę zwolnień, która ruszy jeszcze we wrześniu. W październiku będzie tylko gorzej
  2. Zamach na Donalda Trumpa. Ktoś wysłał do niego przesyłkę ze śmiertelnie niebezpieczną zawartością
  3. Piotr Rubik błaga fanów o pieniądze. W dzieciństwie brakowało mu jedzenia, po latach ujawnił wstrząsające fakty
  4. Dramatyczny finał grzybobrania. Na pomoc ruszyło 20-tu strażaków
  5. Skandaliczne znalezisko w Biedronce na całej długości lodówki. Autor zdjęcia z trudem walczył z mdłościami
  6. Pamiętacie Bronkę z “Daleko od szosy”? Aktorka wreszcie zdradziła jedną z największych tajemnic serialu

Źródło: WP

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł